شاهزاده سعود الفیصل، وزیر امور خارجه عربستان روز سه شنبه در اجلاس وزرای امورخارجه کشورهای عربی در قاهره، خواستار استراتژی مشترک اعراب در قبال “چالش ایران” شد.
او گفت: “به منظور تقویت آشتی اعراب باید باید در مورد این مسئله نقطه نظر مشترک داشته باشیم که شامل امنیت اعراب و مواجه به چالش ایران، می شود”.
روابط حکام سنی کشور حاشیه خلیج فارس، از جمله کشور نفتخیز مهمی چون عربستان و ایران شیعه به دلیل نگرانی های آمریکا در مورد برنامه اتمی ایران، مدت هاست که دستخوش کشمکش است.
در نشست عمومی سازمان ملل در سال گذشته، شاهزاده سعودی از ایران خواست تا دست از برنامه های اتمی اش بردارد تا خاورمیانه دچار “ نزاع های ویران کننده، رقابت تسلیحاتی بیهوده و خطرات جدی زیست محیطی نشود”.
آمریکا می ترسد که ایران در صدد ساختن بمب اتمی باشد اما تهران اصرار دارد که برنامه های اتمی اش صلح آمیز و صرفا بمنظور تولید الکتریسیته برای جمعیت رو به رشد کشور است.
محمد البرادعی، رئیس آژانس بین المللی انرژی اتمی اخیرا گفته است که کشورهای تولید کننده سلاح اتمی باعث شده اند تا بقیه کشور ها هم به دنبال سلاخ هسته ای باشند، زیرا آنها بجای اوراق کردن این سلاح ها روز به روز آن را مدرن تر می کنند.
آمریکا، فرانسه و انگلستان سه کشور اتمی هستند که معاهده منع تولید سلاح هسته ای را بتصویب رسانده اند.
البرادعی گفت:« من با چه رویی به کشورهای غیر اتمی بروم و به آنها بگویم سلاح اتمی به درد شما نمی خورد درحالیکه کشورهای اتمی به مدرن کردن تجهیزات اتمی شان ادامه می دهند و می گویند که ما باید حتما مجهز به سلاح اتمی باشیم.
ایران اصرار دارد که دستیابی به فن آوری هسته ای حق مسلم اش است و به منظور تولید انرژی برای جمعیت کشورش است.
اسرائیل تنها کشور خاورمیانه است که سلاح اتمی دارد.
ناظران می گویند به دلیل لابی قوی یهودی ها در آمریکا و بعضی از کشور های اروپایی، این کشورها در قبال مسائل اتمی منطقه، موضعی مزورانه گرفته اند.
منبع: میدل ایست آنلاین 3 مارس