غزال آزادفر
منابع کارگری و خبری در استان خوزستان از اعتصاب 1700 تن از رانندگان و کامیونداران در مرکز استان خوزستان خبر می دهند.
گزارش این منابع حاکی است که اعتصاب کنندگان در روزهای گذشته با ایجاد صفی طولانی با صدها دستگاه کامیون خود در جاده سه راه خرمشهر به مسیر پایانه حمل و نقل اهواز، خواستار رسیدگی مسئولان به مطالبات صنفی خود شده اند.
ابوالفضل عابدینی، روزنامه نگار در اهواز، در گفت و گو با “روز” درباره خواسته های رانندگان و کامیون داران اعتصابی گفت: “آنها از حدود دو هفته پیش در اعتراض به وضعیت حاکم بر پایانه ها و مدیریت باربری ها از انتقال محموله های شان خودداری و سپس در روزهای اخیر دست به تجمع در این منطقه کردند.“
به گفته وی، شرکت کنندگان در این تجمع اعتراضی خواستار حذف دلالان در واگذاری بار شدند که موجب اعمال سلیقه در تعرفه های بار و کاهش شدید دستمزد رانندگان و کامیون داران شده است.
راه اندازی سندیکای رانندگان و کامیون داران اهواز که فعالیت آن از یک سال پیش توسط وزارت کار و امور اجتماعی به حال تعلیق در آمده، یکی دیگر از خواسته های اعتصابیون بوده است.
ابوالفضل عابدینی در این زمینه توضیح داد: “وزارت کار دلیل خاصی را در این مورد نگفته است. اما در سال های گذشته در مناطق گوناگون ایران، از جمله خوزستان تلاش شده است که از دادن اجازه تاسیس سندیکا به کارگران جلوگیری شود.“
وی در این خصوص از شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت تپه نام برد که به بهانه های گوناگون از راه اندازی دوباره سندیکای کارگران آن جلوگیری می شود.
در این حال، ایجاد سیستم یکپارچه امنیتی در جاده ها، برقراری خوابگاه ها و سرویس های بهداشتی برای رانندگان در محل پایانه حمل و نقل اهواز و اعمال نظارت دقیق و مناسب در فعالیت های پایانه ها و باربری ها از سوی وزرات راه و ترابری، از دیگر خواسته های تجمع کنندگان هستند.
این روزنامه نگار به این پرسش که این اعتصاب چه تاثیری در صنعت حمل و نقل استان خوزستان داشته است، پاسخ داد: “به دلیل وجود کارخانه های بزرگ صنعتی ایران در این استان، اعتصاب 1700 راننده و کامیوندار موجب ایجاد اختلال در روند فعالیت های اقتصادی و کندی روند ترانزیت در خوزستان شده است.“
اهمیت ترانزیتی استان خوزستان از آنجا ناشی می شود که این استان، دارای مرز طولانی با عراق و دو پایانه صادراتی مهم است.
اعتصاب 1700 راننده و کامیوندار در اهواز، آخرین مورد از اعتراض ها و اعتصاب هایی است که در ماه های اخیر در استان خوزستان صورت گرفته اند. این اعتراض ها و اعتصاب ها اغلب در واکنش به پرداخت نشدن دستمزد کارگران واحدهای صنعتی روی داده اند.
در همین حال، گفته می شود که قرار است تشکل های کارگری در ایران با انتشار بیانیه هایی حمایت خود را ازحرکت صنفی رانندگان و کامیونداران در خوزستان اعلام کنند.
نارضایتی و احتمال اعتصاب در هفت تپه
در این میان، کوروش، یکی از کارگران شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت تپه، به روز گفت که به دلیل پرداخت نشدن سه ماه حقوق معوقه کارگران از سوی این شرکت، آنها به این موضوع اعتراض و اعلام کرده اند که در صورت اندیشیده نشدن تدابیر جدی در این خصوص و پرداخت دستمزدشان، اقدام به اعتصاب خواهند کرد.
وی همچنین خبر داد که فریدون نیکوفر و بهروز نیکوفر، دوتن از فعالان کارگری شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت تپه، صبح روز سه شنبه به اداره اطلاعات نیروی انتظامی شهرستان شوش احضار شده اند.
وی تاکید کرد که در روزهای گذشته، مقام های اداره کار و امور اجتماعی استان خوزستان و وزارت اطلاعات اقدام به تهدید نمایندگان کارگران و فعالان کارگری در این منطقه برای خودداری از برگزاری مجمع عمومی سندیکای کارگران شرکت کشت و صنعت نیشکر کرده اند.
این مجمع عمومی قرار است طی روز های آینده برگزار شود.
راه اندازی این سندیکا، یکی از خواسته های کارگران شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت تپه بود که مقام های دولتی با آن مخالفت کرده اند.