یک روز پس از آنکه عسگراولادی اعلام کرد دغدغه رهبر، دولتی مقتدرتر از دولت احمدینژاد است، منابع نزدیک به محافظهکاران خبر دادند که در جلسه نمایندگان 14 گروه عضو ائتلاف پیروان امام و رهبری (طیف محافظهکار جبهه اصولگرا) با رئیسجمهور و مشاورانش، احمدینژاد اعلام کرده که نیازی به حمایت احزاب و تشکلهای اصولگرا ندارد.
به گزارش سایت “خبرآنلاین” جلسه سران احزاب اصولگرا با احمدینژاد، جمعه شب گذشته برگزار و پس از آنکه نتایج این جلسه باعث حیرت محافظهکاران شده، روابط عمومی حزب موتلفه اقدام به انتشار بخشهایی از سخنان حبیبالله عسگراولادی در جمع دبیران حزب موتلفه کرده که در آن بر دغدغه رهبر نظام برای مقتدرتر بودن دولت دهم نسبت به دولت نهم تاکید شده است.
هرچند در متن منتشر شده از سوی موتلفه، عسگراولادی اعلام کرده بود که اصولگرایان دغدغههای خود را با احمدینژاد در میان خواهند گذاشت؛ اما این اتفاق پیش از انتشار این سخنان، یعنی در ساعات پایانی روز جمعه گذشته افتاده بود و سران جناح محافظهکار نیز ظاهرا جوابهایی که انتظارش نمیرفته را شنیدهاند.
هنوز مشخص نیست که احمدینژاد دقیقا با چه الفاظی نسبت به انتقادات و شرط و شروط احزاب راستگرا ابراز بیاعتنایی کرده، اما آنطور که سجادی سخنگوی جبهه پیروان امام و رهبری به خبرگزاریها اعلام کرده، قرار است تا نهایی شدن بحث و بررسی شورای مرکزی این جبهه درباره مواضع احمدینژاد، هیچ نظری در این باره به رسانهها اعلام نشود.
سجادی پیش از این اعلام کرده بود که احمدینژاد تنها نامزد انتخاباتی اصولگرایان است، اما این بار با تردیدهای ملموستری در این باره سخن گفته است. حزب موتلفه پیش از این هرگونه تصمیم برای عبور از احمدینژاد را نفی کرده بود، اما در چند روز اخیر سران آن به مراتب کمتر از قبل به طرفداری از احمدینژاد و دولتش میپردازند.
آیا باید اینها را نشانه عبور از احمدینژاد دانست یا تداوم سهمخواهیهای همچنان ناکام از او؟
دولت مقتدر
روز شنبه، در شرایطی که طیفهایی از اصولگرایان حمایت خود از احمدینژاد را علنی میکردند و حامیان دولت نیز همچنان به درخواستهای مکرر طیفهای دیگر برای رایزنی انتخاباتی بیاهمیتی نشان میدادند، روابط عمومی موتلفه از قول دبیرکل سابق این حزب اعلام کرد که رهبر نظام در دیدار با وی اعلام کرده که دغدغه دولتی مقتدرتر از دولت نهم را دارد.
این در حالی است که همزمان دبیرکل فعلی موتلفه نسبت به احتمال پیروزی اصلاحطلبان در انتخابات هشدار میداد و خبرهای دیگر حاکی از اختلاف در درون حزب باهنر ـ بین حامیان و مخالفان احمدینژاد ـ بود.
در دو هفته اخیر برخی چهرههای شاخص جناح محافظهکار فاش کردهاند که باهنر یا قالیباف به عنوان نامزد سایه اصولگرایان در کنار احمدینژاد در رقابتهای انتخاباتی حضور خواهند یافت. اما مصاحبه مطبوعاتی دبیرکل جمعیت ایثارگران و اظهارنظرهای برخی چهرههای نزدیک به دولت اینطور نشان میدهد که حمایتهای رهبر جمهوری اسلامی از رئیس دولت نهم آنقدر جدیست که کسی از اصولگرایان جرأت عرض اندام در برابر او را نداشته باشد.
با این حال حبیبالله عسگراولادی موضوعی را از قول رهبر مطرح کرد که اگر به سرعت تکذیب نشود، میتوان آن را جدیترین ضربه تبلیغاتی به احمدینژاد تلقی کرد. عسگراولادی که تا قبل از دبیرکلی محمدنبی حبیبی سالها دبیرکل حزب موتلفه بود، هماکنون دبیرکل جبهه پیروان امام و رهبری است که مهمترین مرکز تجمع طیفهای محافظهکار جبهه اصولگرا محسوب میشود.
وی در جمع دبیران حزب موتلفه، با اشاره به ملاقاتهای اخیر خود با رهبری، برداشت خود از سخنان رهبر را اینگونه بیان کرد: “رییسجمهور آینده باید رایش از روسای جمهور قبلی بیشتر باشد” و همچنین اینکه: “اقتدار بیشتر دولت دهم نسبت به دولت فعلی از دیگر دغدغههای مقام معظم رهبری است.“
هشدار نسبت به تضعیف احمدینژاد
اظهارات عسگراولادی که آشکارا در تقابل با احمدینژاد است، در شرایطی مطرح میشود که حسین فدایی، دبیرکل حزب ایثارگران که تنها حزب حامی احمدینژاد در انتخابات نهم بود، دو روز پیش از آن، در یک مصاحبه مطبوعاتی نسبت به تخریب احمدینژاد توسط اصولگرایان هشدار داده بود.
وی گفته بود: “تا زمانی که اصولگرایان به وفاق حداکثری نرسیدهاند نباید کاری کنند که از سبد رای احمدینژاد کاسته شود و هر فردی که رفتارش موجب ریزش آرای احمدینژاد شود محکوم است و باید تلاش کرد تا سبد رای ایشان افزوده شود.“
با این حال همزمان با دبیرکل پیشین حزب موتلفه و در همان جلسه، محمدنبی حبیبی دبیرکل فعلی موتلفه نسبت به احتمال پیروزی یک اصلاحطلب در انتخابات ریاستجمهوری هشدار داده و این موضوع را خط قرمز موتلفه دانسته بود.
به گفته حبیبی: “عدهای فکر میکنند دوم خرداد تمام شده و میتوان با چند نامزد اصولگرا وارد صحنه انتخابات شد که این یک تفکر غلط است. اگر فرض کنیم دوم خردادیها با یک نامزد واحد در انتخابات شرکت کنند در این صورت تعدد نامزدهای اصولگرا به پیروزی دوم خرداد منجر میشود.“
عبور یا سهمخواهی
مقایسه و تاکید عسگراولادی بر اقتدار بیشتر دولت دهم نسبت به دولت نهم، یک نشانه انتقادی آشکار از دولت احمدینژاد است؛ خصوصا در شرایطی که همگان سخنان مکرر رهبر در تمجید از کارآمدی و پرکاری دولت نهم را شنیدهاند.با این حال نباید این سخنان را لزوما به معنای مخالفت موتلفه با احمدینژاد دانست. سران این حزب پیش از این به صراحت “عبور از احمدینژاد” را رد و همواره بر اجماع اصولگرایان نیز تاکید کردهاند؛ اجماعی که بعید است بتواند مصداقی جز احمدینژاد داشته باشد.
برعکس بعید نیست محافظهکارانی همچون پیران سیاست در موتلفه قصد داشته باشند با انتقادهای اینچنینی از احمدینژاد که به تضعیف موقعیت او پس از حمایتهای قاطع رهبر میانجامد، حامیان دولت فعلی را به پای میز مذاکره بنشانند و آنها را به رایزنی و سهم دادن به دیگر جناحهای طالب قدرت در مجموعه اصولگرایان مجبور کنند.
حامیان احمدینژاد نیز این موضوع را فهمیدهاند و تلاش میکنند با رسانهای کردن آن، محافظهکاران را به عقبنشینی از این شیوه وادارند. در همین ارتباط سایتهای حامی احمدینژاد در هفتههای اخیر، چند بار در لفافه و یکی دو بار به صراحت، در خصوص سهمخواهی طیفهای مختلف اصولگرایان از احمدینژاد هشدار دادهاند.
رجانیوز هم هفته پیش از تصمیم محمدرضا باهنر برای شرکت در انتخابات خبر داده و نوشته بود: “تحلیل باهنر از دولت آینده احمدینژاد، تکرار عدم سهمدهی به جناحهای سیاسی است و بر این مبنا، جریانهای سیاسی باید به دنبال رئیس جمهور دیگری باشند.“
اختلاف در حزب باهنر و دروغ جدید ایرنا
اما با وجود نگرانی حامیان احمدینژاد، به نظر میرسد احتمال رقابت قالیباف با احمدینژاد بیش از باهنر باشد؛ چرا که ظاهرا در درون حزب باهنر هم بین حامیان او و احمدینژاد اختلاف افتاده است.
”جامعه اسلامی مهندسین”، حزب مهندسان راستگرایی است که باهنر از سالها پیش دبیرکل آن است. این حزب هفته آینده قرار است اعضای “ادوار” خود را گرد هم جمع کند تا سومین دهه فعالیت حزبی خود را جشن بگیرند.
اما حتی اگر هیچ اعلام رسمی هم در مورد انتخاباتی شدن فضای این جلسه صورت نگیرد، حضور توأمان احمدینژاد در کنار دانشجعفری و باهنر در این جلسه، به قدر کافی وزن انتخاباتی جلسه شورای مرکزی این حزب محافظهکار را بالا خواهد برد.با این حال در آستانه این جلسه و در شرایطی که برخی ناظران پیشبینی میکنند احمدینژاد به بهانهای در جلسهای که منتقدان او برگزارکنندهاش هستند، شرکت نکند، خبرگزاری دولتی ایرنا با انتشار چند مصاحبه با اعضای استانی این حزب به نفع احمدینژاد، به نوعی مانور قدرت پرداخت تا به باهنر نشان دهد که دولت نهم حتی در بدنه حزب او هم پایگاه دارد.
خبرگزاری رسمی دولت نهم (ایرنا) با دبیران حزب باهنر در استانهای مازندران، لرستان، یزد، گیلان و فارس مصاحبه کرد و از قول همه آنها بر حمایت یکپارچه اصولگرایان از احمدینژاد تاکید کرد تا به محافظهکاران هشدار دهد که حد خود را بشناسند.
اما ساعتی بعد از انتشار این خبر در ایرنا، روابط عمومی جامعه مهندسین در اطلاعیهای به تکذیب خبرهای خبرگزاری دولت پرداخت و تصریح کرد که این حزب و اعضای آن “هیچگونه تأکید و قطعیتی در ارتباط با حمایت از دکتر احمدینژاد” ندارند.