درست یک روز بعد از سنگین ترین نبرد سال در یمن، شورشیان حوثی بعد از رویارویی کوتاه با گارد امنیتی، وارد کاخ ریاست جمهوری شدند.
شورشیان حوثی بعد از راهپیمایی شان در ماه سپتامبر در صنعا، این بار نوک حملاتشان را متوجه اقامتگاه رئیس جمهور این کشور کرده اند و قصد دارند کنترل کشور را در دست بگیرند.
صالح الجمالانی، یک کلنل ارتش یمن به اسوشیتد پرس گفت:
“این کودتاست. هیچ کلمه ای بجز کودتا نمی تواند اتفاقی را که افتاده است توصیف کند.” او گفت که احتمالا شورشیان همدستی در دولت دارند که رئیس آن عبد منصور هادی است.
وزیر اطلاعات یمن که وضعیت را “در آستانه کودتا” توصیف می کند، می گوید که رئیس جمهور هیچ کنترلی روی کشور ندارد. نیویورک تایمز نیز گزارش می دهد که هادی در کاخ ریاست جمهوری محاصره شده است و اتومبیل سفارت آمریکا هم مدت کوتاهی در نزدیکی ایست بازرسی حوثی ها به زیر آتش گرفته شد.
یمن که از جنوب با عربستان هم مرز است و ۲۵ میلیون نفر جمعیت دارد یکی از کشورهایی بود که در جریان “بهار عربی” در کنار لیبی و مصر و تونس دستخوش شورش شد.
گارد کاخ ریاست جمهوری گفت که آنها بعد از این برخورد کوتاه، بر جنگجویان حوثی پیروز شده اند. شاهدان عینی می گویند که این رویارویی کوتاه در کاخ ریاست جمهوری اتفاق افتاده است.
این شاهدان می گویند که حوثی ها به اتومبیل هایی که قصد ورود به کاخ ریاست جمهوری را داشتند، حمله کردند.
حوثی ها روز دوشنبه در نزدیکی کاخ ریاست جمهوری با ارتش یمن درگیر شدند که یکی از شدید ترین درگیری ها در صنعا بوده است.
در این درگیری نه نفر کشته و ۹۰ نفر زخمی شدند.
حوثی ها قبیله ای از شیعیان هستند که در حاشیه صحرای یمن زندگی می کند. حوثی ها یک دهه است که دست به شورش زده اند که آغاز آن زمانی بود که توسط مقامات سنی از عرصه سیاست یمن کنار زده شدند.
اما در سال های پر هرج و مرج علی عبدالله صالح در اوایل ۲۰۱۲، بعد از بهار عربی، حوثی ها دوباره شورش کردند و در سپتامبر ۲۰۱۴ دست به راهپیمایی زدند و به وزارت خانه های کلیدی حمله کردند. حوثی ها در ماه نوامبر دستور تغییر کابینه را دادند.
حوثی ها از کمک ایران هم استفاده می کنند و یمن بدل به آخرین میدان نبرد بین ایران و دولت های سنی خاورمیانه شده است.
بیزنس اینسایدر، ۲۰ ژانویه