ابراهیم کاشفی
عباس سلیمی نمین، از چهره های سرشناس مطبوعاتی جناح راست و یکی از داوران چهاردهمین جشنواره مطبوعات، حضور احمدی نژاد در جشنواره مطبوعات را موجب مخدوش شدن اهداف این جشنواره دانست و خواستار توبیخ مسئول تیم حفاظت ریاست جمهوری شد.وی همچنین ضمن اعتراض به تقدیر احمدی نژاد از روزنامه هایی مانند کیهان و رسالت، گفت: “اینها که حامی رئیس جمهور هستند.“
سلیمی نمین که روزگاری از گردانندگان روزنامه کیهان و کیهان هوایی بود، با اشاره به “زحمات زیادی” که امسال برای ثبت “هویت مستقل مطبوعات در عرصه فرهنگ” کشیده شده بود، اظهار داشت: “امسال برای نخستین بار رئیسجمهوری در جمع اهالی مطبوعات حضور یافت و این امر هم بیانگر این بود که شخص رئیسجمهور برای ارباب رسانهها و اهل قلم اعتبار قائل است اما حضور رئیسجمهور در جمع اهالی مطبوعات یک حواشی را به همراه داشت و این حواشی متن را تحت تأثیر قرار داد، بدین گونه که اهداف جشنواره را در مراسم اختتامیه تا حدودی مخدوش کرد”.
سلیمی نمین با ذکر این نکته که “تشریفات ریاست جمهوری مانع ادامه اهدای جوایز نفرات دوم از سوی صفار هرندی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی شد” گفت: “یکی از عناصر تشریفات وارد سن شده و به طور نامناسبی جلوی ادامه جلسه را، آن هم به این علت که وزیر ارشاد باید به مراسم استقبال از رئیسجمهور برود، گرفت. این کار یعنی مخدوش کردن اهداف جشنواره؛ چرا که برای منتخبان حائز اهمیت است که روی سن بروند و جوایز خود را بالای سن دریافت کنند، این روز برای روزنامهنگاران به ویژه روزنامهنگاران جوان روز تاریخی و به یاد ماندنی در کار حرفه ای شان است که جوایز خود را از عناصر پیشکسوت روزنامهنگاری و یا یک مسئول سیاسی برجسته دریافت کنند، اینکه اعلام کنند بقیه بیایند و بعد جوایز خود را دریافت کنند، برخورد نامناسبی است”.
وی اضافه کرد: “خیلی از افرادی که باید در این مراسم مورد تجلیل قرار میگرفتند، مورد تجلیل قرار نگرفتند، بنابراین در هدف اول کار مخدوش شد”.
سلیمینمین سپس به هدف دومی که مخدوش شد پرداخت و اظهار داشت: “در هدف دوم به دلیل اینکه کارها به سرعت از طرف تشریفات پیش برود، جلوی اعلام اینکه چه رشتههایی نفرات اول و دوم نداشته است، گرفته شد و اصلاً اعلام رشتهها صورت نگرفت و رتبههای سوم هم اصلاً جوایز را دریافت نکردند. فکر میکنم این حضور رئیسجمهور که قرار بود منجر به تقویت جشنواره مطبوعات شود با نوع برخورد تشریفات ریاست جمهوری کاملاً نتیجه معکوس داد”.
سلیمی نمین که در حال حاضر ریاست مرکز مطالعات و تدوین تاریخ معاصر به وی سپرده شده، چنین ادامه داد: ”رئیسجمهور در یک اقدام ابتکاری از برخی مطبوعات به عنوان مطبوعات منتقد دولت تجلیل کرد اما نوع گزینشها برای اهل رسانه روشن نبود و مقداری ابهام داشت به عنوان مثال نخستین گزینش از سوی یاران رسانهای رئیسجمهور به عنوان منتقد دولت، روزنامه کیهان بود. جامعه مطبوعاتی روزنامه کیهان را به عنوان روزنامه منتقد دولت نمیشناسند بلکه به عنوان روزنامه حامی دولت میشناسند که گاهی انتقاداتی به عملکرد اطرافیان رئیسجمهور دارد اما منتقد رئیسجمهور نیست. لذا وقتی نخستین انتخاب روزنامه کیهان است این تلقی میشود که شاخص انتقاد در میان مشاوران مطبوعاتی رئیسجمهور چگونه است. این شاخصها به هیچ وجه در جامعه مطبوعاتی قابل قبول نیست”.
سلیمی نمین، در ادامه با اشاره به اینکه “اگر رئیسجمهور بنا داشتند انتقاد را در جامعه مطبوعاتی تقویت کنند باید لااقل گزینش مقام اول و دوم به گونهای دیگر بود” افزود: “دومین روزنامهای که از سوی رئیسجمهور به عنوان رسانه منتقد دولت مورد تجلیل قرار گرفت، روزنامه رسالت بود، آن هم به خاطر مقاله انبارلویی در خصوص وزارت نفت. رئیسجمهور گفت: از اطلاعات داده شده در این مقاله بسیار استفاده کردیم. آیا این به معنی انتقاد از ریاست جمهوری بود؟ در این مورد نیز هیچکس روزنامه رسالت را به عنوان منتقد رئیسجمهور نمیشناسد؛ چگونه مشاوران ریاست جمهوری روزنامه رسالت را به عنوان دومین روزنامه منتقد دولت اعلام کردند؟ این به نظر من در واقع ناقض آن اهداف ریاست جمهوری است”.
سلیمی نمین در ادامه این مصاحبه سپس به تشریح آنچه که “رفتار ناشایست تیم حفاظت ریاست جمهوری” خواند پرداخت و افزود: “سالنی که رئیسجمهور قرار بود در آنجا حضور یابد در مکان غرفهها بود و به طور متعارف وقتی رئیسجمهور میخواهد در جایی حضور یابد، تیم حفاظت وی شب گذشته در محل مستقر و به تفتیش میپردازد و صبح روز برنامه مسئولان با داشتن کارت و گذشتن از گیت بازرسی به راحتی به کار خود ادامه میدهند. اما امسال تیم حفاظت ریاست جمهوری به صورت ناشایست عمل کرد یعنی بعد از اینکه ساعتی از کار نمایشگاه گذشته بود، وارد نمایشگاه شدند و مدیران مطبوعات و برخی از دستاندرکاران ارشاد را از سالن بیرون کردند و هنگامی که اجازه ورود به آنها دادند ازدحام بدی ایجاد شد”.
سلیمی نمین، آنگاه با تاکید بر اینکه “حتماً باید مسئول حفاظت رئیسجمهوری مورد توبیخ قرار گیرد” گفت: “با این کار حفاظت ریاست جمهوری، زحمات وزارت ارشاد و زحمات ریاست جمهوری که وقت گذاشته و در اختتامیه حضور یافت، تحت تأثیر قرار گرفت”.