احمدی نژاد مدال و
طلا پخش کرد

نویسنده
فیروزه متین

» اعطای نشان به کسانی که همه طرح هایشان شکست خورده

در حالی که فضای سیاسی کشور در گیر بحث انتخابات و نیز گمانه زنی ها از ترکیب کابینه احتمالی حسن روحانی است، خبرگزاری های دولتی فهرست 12 عضو کابینه محمود احمدی نژاد را منتشر کردند که درست در شب 22 خرداد و زمانیکه همه نگاه ها به نتیجه انتخابات بود، 100 ها سکه طلا از وی جایزه گرفتند.

اقدامی که البته در ابعاد بسیار محدودتر در دولت های قبلی نیز رایج بوده، اما در مورد کابینه محمود احمدی نژاد که حامیان اصولگرایش عنوان “بی کفایت ترین کابینه تاریخ ایران” به آن ها داده اند، با اعتراضاتی همراه شده است.

بنابر این گزارش، احمدی نژاد در مراسمی که در سکوت خبری و در مشهد برگزار شده، به دوازده عضو کابینه اش نشان های درجه یک و دو اهداء کرده است: “محمدرضا رحیمی معاون اول نشان خدمت،علی نیکزاد وزیر راه و شهرسازی نشان سازندگی، علی اکبر صالحی وزیر امور خارجه نشان خدمت، حمیدرضا حاجی بابایی وزیر آموزش وپرورش نشان تعلیم و تربیت، رستم قاسمی وزیر نفت نشان خدمت،مهدی غضنفری وزیر صنعت، معدن و تجارت نشان خدمت، سید شمس الدین حسینی وزیر امور اقتصاد و دارایی نشان خدمت، نسرین سلطان خواه معاون علمی و فناوری رئیس جمهور نشان خدمت و مدیریت،بهروز مرادی معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور نشان لیاقت و مدیریت، علی اکبر محرابیان وزیر اسبق صنایع و دستیار ویژه رئیس جمهور نشان سازندگی ومحمدرضا فرزین دبیرستاد هدفمندسازی یارانه ها نشان خدمت”.

بنابه نوشته خبرگزاری مهر، این نشان ها با مزایای نقدی ای برای هر نفر در حدود 120 میلیون تومان همراه است. این خبرگزاری می نویسد: “نشانهای دولتی جمهوری اسلامی ایران نشانهای دولتی ‌کشوری هستند که طبق مقررات آیین‌نامه اعطای نشانهای دولتی به افراد شایسته، اعم از اتباع ایران یا اتباع خارجی، اعطا می‌شود. ‌نشان «انقلاب اسلامی» به عنوان عالیترین نشان جمهوری اسلامی ایران مخصوص رییس جمهور وقت است. سایر نشانها را رییس جمهور به پیشنهاد وزرای ذیربط و تصویب هیأت وزیران، اعطا می‌نماید”.

بر اساس این گزارش، اعطای نشان به افراد نیازمند موافق مجلس بوده که آنطور که فرارو می نویسد، مراحل اداری این موافقت درباره وزرای محمود احمدی نژاد طی نشده است.

به نوشته این سایت، این نشان ها در هر سال به ترتیب درجه، به شمار مشخصی از افراد و به پیشنهاد هر یک از وزرا در کمیسیون‌های موضوع مواد 22 تا 25 این آیین نامه که با مسئولیت دفتر اعطای نشان‌های دولتی تشکیل می‌شود، مورد بررسی قرار می‌گیرد. گزارش کمیسیونها پس از تأیید کمیسیون فرهنگی به هیأت دولت تقدیم و نشانها پس از تصویب هیأت ویران اعطا می‌شود.

بنابراین گزارش، مطابق ماده 22 آئین نامه اهدای نشان ها، هر نشان با توجه به درجه، معادل ملی به این ترتیب خواهد داشت: ” نشان عالی استقلال: 200 سکه بهار آزادی، نشان عالی آزادی: 200 سکه بهار آزادی، نشانهای تخصصی و عمومی درجه یک: 100 سکه بهار آزادی، نشانهای تخصصی و عمومی درجه دو: 75 سکه بهار آزادی و نشانهای تخصصی و عمومی درجه سه: 50 سکه بهار آزادی”.

گفتنی ست بر اساس پی نوشت های آئین نامه اهدای نشان، معادل سکه ای نشان ها تا به حال 2 بار تغییر کرده است. بار اول در سال 1373 که تعداد سکه ها به ترتیب 100، 50 و 30 سکه بوده است و بار دیگر در سال 83 که تعداد سکه ها کاهش یافته و به ترتیب به 50 سکه، 30 سکه و 20 سکه رسیده بود. اما در اصلاحیه جدید، دوباره میان سکه ها افزایش یافته است.

این نشان ها مزایای غیر نقدی ای را نیز برای گیرنده در پی خوتاهند داشت که شرکت در مراسم و آیین های رسمی، چاپ نام و مشخصات دارندگان نشان در مجموعه های ادواری، نصب تصویر و لوح یادبود در شهرداری زادگاه یا موسسه و محل خدمت، اولویت در برخورداری از فرصت های مطالعاتی و دریافت امکانات لازم برای اجرای طرحهای پژوهشی و تحقیقاتی و… بخشی از آنهاست.

 خبرگزاری مهر در گزارش خود آورده است: “اگر معادل ریالی این هدایا را با تقریب قیمت یک میلیون و 200 هزارتومانی برای هرسکه بهار آزادی درنظر بگیریم، هر نشان درجه یک که به دولتمردان و وزرا اهدا شده، حدود 120 میلیون تومان ارزش دارد. با این حساب، این دولتمردان احمدی نژاد، یک شبه از خزانه دولت، 120 میلیون تومان هدیه گرفتند”.

بر اساس این گزارش، اعطای این نشان ها، با واکنش هایی نیز همراه بوده است . از جمله سایت تابناک در یادداشتی به اهدای این نشان ها اعتراض کرده و خواهان پس گرفتن آنها از سوی دولت جدید شده است.

تابناک می نویسد: “خوب است اعلام شود نشان‌های خدمت، سازندگی، تعلیم و تربیت و مدیریت دقیقا برپایه کدام خدمات اعطا شده است؟ آقایان دولتی که در یک روز به خط شدند و احمدی‌نژاد به هر کدامشان یک مدال داد، واقعاً چه شاهکاری کرده‌اند که شایسته این نشان‌های دولتی باشند و مادام‌العمر از مزایایش بهره مند شوند؟ مثلا بد نیست بدانیم آقای صالحی، آقای رحیمی‌، آقای فرزین یا آقای محرابیان – وزیر سابق صنایع – و دستیار ویژه رییس‌جمهور به موجب کدام کار ویژه، شایسته دریافت نشان تشخیص داده شدند و تشخیص دهندگان چه کسانی بودند؟”.

این سایت افزوده است: “نشان دولتی، قاعدتاً به کسانی داده می‌شود که عمری را در یکی از حوزه‌های نشان (مانند تعلیم و تربیت) سپری کرده و منشا خدمات ارزشمندی بوده باشند یا کاری سترگ و بزرگ و ملی انجام داده باشند که تحولی در زندگی مردم ایجاد کند. آیا این آقایان دولتی که همه‌شان از نزدیکان شخص احمدی‌نژاد هستند، چنین خدمات تاریخی و بی‌نظیری انجام داده‌‌اند؟

به نوشته این سایت “درباره یک نفر – محسن خلیلی عراقی‌– کارآفرین پیشکسوت است کسی اعتراضی به تجلیل وی نمی کند، چون وجدان عمومی‌از این کار متقاعد می‌شود. اما آیا این اقناع را درباره 11 نفر دیگر نیز می‌توان تسری داد؟ در آیین نامه اعطای نشان‌ها‌، شرایط اعطای هر نشان، دقیقاً مشخص شده است. آیا همین 11 یار احمدی‌نژاد مصداق آن آیین‌نامه و شرایط هستند؟!اگر احمدی‌نژاد به عنوان رئیس‌جمهور تصمیم می‌گرفت به هر کدام از این افراد، 100 سکه بدهد، شاید حرجی نبود و می‌توانستیم بگوییم رئیس‌جمهور خواسته با استفاده از اختیارات خود به مجموعه اش پاداش مادی بدهد. “

تابناک می نویسد: “اگر درباره نشان‌های حوزه‌های غیر‌اقتصادی امکان اندازه‌گیری دقیق وجود ندارد عرصه اقتصاد کاملا قابل امتیاز دهی است. از این‌رو، باید پرسید در شرایطی که مردم ایران، آثار سوء‌وضعیت اقتصادی را با تمام وجود حس می‌کنند و در شرایطی که بخش عمده‌ای از کارخانه‌ها و واحدهای صنعتی تعطیل شده یا با ظرفیت پایین کار می‌کنند، چگونه می‌توان نشان‌های وزرای اقتصادی و صنعتی و تجاری را توجیه کرد؟ یا چگونه می‌توان نشان لیاقت و مدیریت را به معاون برنامه ریزی رئیس‌جمهور داد که تا کنون حتی یک بار هم لایحه بودجه را در موعد قانونی آماده نکرد؟”

مسعود پزشکیان، نماینده مجلس هم نسبت به این اقدام اعتراض کرده و به نوشته خبرگزاری فارس، چنین گفته استاعطای نشان به صورت دیمی، به کسانی که هزینه‌ها را بیخود بالا برده‌اند کار اشتباهی است،و باید دید با کدام شاخص این افراد ارزیابی شدند. ما از کارهای احمدی نژاد سر در نمی‌آوریم و نمی‌دانیم معنای آن چیست، زمانی که بدون هیچ شاخصی عنوان و نمادی به کسی داده شود، اصل کار بدون ارزش می‌شود. اصولا به کسی نشان می‌دهند که کار برجسته یا خارق‌العاده‌ای انجام داده باشد و یا کیفیت کارش نسبت به دیگران بالاتر رفته باشد، اعطای نشان به صورت دیمی، به کسانی که هزینه‌ها را بیخود بالا برده‌اند کار اشتباهی است و باید دید با کدام شاخص ابن افراد ارزیابی و مشخص شده‌اند. رئیس‌جمهور کارهایی انجام می‌دهد که همه ‌گیر کرده‌اند، باید منتظر بود این دوران تمام شود، رئیس‌جمهور همین‌طور که در دولت پول پخش می‌کرد این پرداخت‌ها هم روی بقیه خرج‌های دولت است، کار‌های احمدی‌نژاد را نمی‌دانم چگونه باید توجیه کرد”.

گفتنی است احمدی نژاد در مراسم اعطای نشان دولتی، به وزرا و مدیران ارشد قوه مجریه گفته بود: “باور دارم مجموعه‌ای که در دو دولت نهم و دهم گردهم جمع شدند، کسانی بودند که انگیزه‌های اصلی حرکت، زندگی و مسئولیت پذیریشان تلاش در راه آرمان‌ها بوده است. دولت سعی دارد در 51 روز باقیمانده از همه کسانی که در سطوح بالای مدیریت قوه مجریه تلاش و فداکاری کرده‌اند، تجلیل کند! ”.