روزبه میرابراهیمی
سه تن از دانشجویان دانشگاه امیرکبیر که همچنان در بند 209 زندان اوین بسر می برند با انتشار نامه های جداگانه ای ضمن تکذیب داشتن نقش در ماجرای انتشار نشریات مجعول، از احتمال تشکیل دادگاه غیرعلنی براساس اعترافاتی که تحت فشار از آنها گرفته شده، خبر دادند.
این نامه ها در حالی منتشر می شود که این دانشجویان به استناد نامه های خود و همچنین اخبار رسیده از زندان، پیش از این “تحت فشار طاقت فرسا ” مجبور به قبول این اتهام شده اند.
وب سایت ادوار نیوز که پایگاه اطلاع رسانی سازمان ادوار تحکیم وحدت نیز محسوب می شود با انتشار این نامه ها نوشت این سه نامه توسط همین دانشجویان در زمان ملاقات به خانواده هایشان تحویل داده شده است.
مجید توکلی که یک اعتصاب غذای طولانی را پشت سر گذاشته است در نامه خود می نویسد: “اکنون قریب به ۱۰۰ روز از بازداشت اینجانب مجید توکلی دانشجوی دانشگاه امیرکبیر می گذرد. آن چه سبب شد به نگارش این نامه کوتاه دست بزنم این است که می بینم علیرغم تکذیب مکرر و موکد بنده و دیگر دوستانمان در دانشگاه امیرکبیر در خصوص همکاری در تهیه و چاپ ۴ نشریه جعلی و موهن، تاریک اندیشان همچنان عزمی راسخ و جهدی وافر در انتساب این نشریات به ما را دارند”.
این دانشجوی زندانی که در نامه خود مکان بازداشتش را اتاق عمومی شماره 10 بند 209 اعلام کرده در ادامه نامه خود از احتمال برگزاری دادگاهی غیر علنی در آینده نزدیک خبر می دهد و می نویسد:” گویا قرار است در آینده نزدیک دادگاهی غیرعلنی تشکیل داده و به استناد اعترافاتی که همه تحت آزار و اذیت های فراوان(شرح گوشه ای از آن را به خانواده خود گفته ام)، اخذ شده است، تقصیر را متوجه ما نمایند، ببرند و بدوزند و باز حکمی ناعادلانه صادر نمایند”.
وی در ادامه می افزاید: “همان طور که بارها با خانواده خود چنین مسایلی را در میان گذارده ام، و همان طور که هفته گذشته در بازپرسی دادگاه انقلاب گفتم کلیه اعترافات بنده در طول مدتی که در سلول انفرادی نگه داری می شدم تحت آزار و اذیت های فراوان و به دروغ از اینجانب اخذ شده و هیچ گونه وجاهت قانونی و شرعی ندارد. در پایان بار دیگر ضمن اعلام برائت از انتشار مطالب موهن، عمل غیراخلاقی کسانی راکه اقدام به انتشار این نشریات نموده اند و همچنین توهین به مقدسات و ائمه اطهار را محکوم می کنم.”
احمد قصابان دیگر دانشجوی در بند نیز در نامه خود ضمن اعلام برائت از اتهام نشر نشریات مجعول یادآور می شود: “در اینجا به اطلاع همه دوستان می رسانم که تحت فشارهای فراوان و طاقت فرسا به اینجانب و دیگر دانشجویان بازداشت شده چاره ای جز تبعیت از خواست و اراده بازجویان و اقرار دروغ علیه خود و دیگران نداشتیم. لذا اعترافاتی که تحت فشار از بنده اخذ شده غیرقانونی و غیرقابل استناد است.”
وی در نامه خود مکان نگهداریش را اتاق عمومی 121 بند 209 زندان اوین اعلام کرده است.
احسان منصوری هم که بر اساس نامه منتشره در اتاق عمومی ۱۲۲ بند ۲۰۹ زندان اوین بسر می برد در نامه خود مانند دو تن دیگر ضمن اعلام برائت از اتهامات منتسب به این دانشجویان می نویسد: “با اینکه در طی بازداشت نیز دست داشتن در انتشار این نشریات را تکذیب می کردم، بازجویان ما را تحت انواع و اقسام فشارهای روحی و جسمی شدید قرار دادند که اگر خود در این شرایط قرار نمی گرفتیم باور نمی کردیم که برای اعتراف گیری دست به چه اعمالی می زنند. در هر صورت آن جا که فشارهای بازجویان از حد توان من و دوستان خارج شد مجبور به اعتراف به کار ناکرده شدیم . اما پس از اینکه به بند عمومی منتقل شدم باز بر عدم ارتکاب به این عمل تاکید داشته و در برابر بازپرس پرونده هم ضمن برشمردن شکنجه ها، تمامی اعترافات خود را تکذیب کردم.”
این درحالی است که روز شنبه “حسن حداد” معاونت امنیت دادستان تهران علی رغم تکذیب مکرر دانشجویان همین اتهامات را به دانشجویان در بند نسبت و وعده صدور کیفرخواست در آینده نزدیک برای این افراد را داد. کیفر خواستی که بنابر ادعای دانشجویان در بند بر اساس اعترافات به اجبار اخذ شده در سلول انفرادی تنظیم خواهد شد.
همزمان با این تحولات، دیروز خانواده های این سه تن در نامه سرگشاده دیگری خطاب به آیت الله شاهرودی رئیس قوه قضائیه خواستار تبدیل قرار های سنگین این دانشجوبان شدند.
به گزارش ادوار نیوز در نامه این خانواده ها آمده است: “از آنجا که سه ماه از بازداشت فرزندانمان گذشته و به گفتهی مسوولان دادگاه انقلاب تحقیقات از این سه دانشجو پایان پذیرفته است و علیرغم آن که با دیگر دانشجویان رفتار متداول قانونی در تبدیل به قرار وثیقه اعلام شده، متاسفانه در خصوص فرزندان ما آنچه آن را تبعیض و تفاوت خواندهاند، صورت گرفته است.”
امضا کنندگان این نامه در ادامه نوشته اند: “از آن مقام محترم استدعا داریم با توجه به این که در پایان ماه رجب و آغاز ماه شعبان و در آستانهی اعیاد مذهبی قرار داریم، تمهیداتی اندیشیده شود تا فرزندان دانشجوی ما نیز با تبدیل قرار بازداشت به وثیقه از زندان آزاد شوند. آنگاه در یک فضای آرامتر به پروندهی آنان رسیدگی شود. بیشک آزادی این سه دانشجو در کنار آزادی دیگر دانشجویان بازداشتشده که در چند روز گذشته صورت گرفته است؛ میتواند در ارتقای اعتقادات مذهبی دانشجویان که همواره بر ارزشهای دینی تاکید داشته و دارند موثر باشد.”
پیش از این خانواده این دانشجویان در نامه دیگر به رئیس قوه قضائیه پرده از شکنجه های تکاندهنده فرزندان خود در زندان برداشته بودند.
از سوی دیگر روز گذشته خبرگزاری ایسنا خبر از صدور حکم محکومیت برای یک عضو سازمان دانش آموختگان ایران اسلامی ( ادوار تحکیم وحدت ) داد.
بهرام اسماعیل بیگی دراین باره گفته است: “حکم دو سال حبس به مدت 5 سال تعلیق به علت فعالیت در انجمن اسلامی در زمان دانشجویی بنده صادر شده است.”