نادر ایرانی
به دنبال اخراج چندین نفر از کارکنان روزنامه ایران، انجمن صنفی روزنامه نگاران ایران آمادگی خود را برای کمک به اخراج شدگان اعلام کرد. بر اساس اخبار رسیده فشارها بر کارکنان این نشریه ادامه دارد و به گفته یکی از روزنامه نگاران این روزنامه قرار است “تعداد دیگری نیز به دلیل اعتراض به وضعیت موجود از تحریریه اخراج شوند. در حال حاضر به یکی از معترضین ـ علیپورـ حکم شفاهی اخراج داده شده است.“
شمار اخراج شدگان بخش “ایران زمین” این روزنامه تاکنون به 30 نفر رسیده که عمده این افراد از بخش تصحیح و حروفچینی بودند. اخراج شدگان که در اعتراض به عدم پرداخت به موقع حقوق خود نامه ای اعتراضی امضا کرده بودند، از روزنامه ایران اخراج شدند. در توضیح علت اخراج این افراد فقط گفته شده آنها مشکل حراستی داشته اند.
یکی از خبرنگاران روزنامه ایران در این مورد به “روز” می گوید: نامه ای که امضای 54 نفر را داشت بسیار محترمانه بود و گمان نمی کردیم در برابر این نامه شاهد چنین عکس العملی باشیم.
وی می افزاید: “مسئول ویژه نامه های استانی فرح خادم الملله، خواهر احمد خادم المله است که کارگزار کاوه اشتهاردی در بخش ایران زمین محسوب می شود.”
وی درادامه با اشاره به اینکه از سال گذشته قرار بوده با ما قرارداد کار بسته شود ولی تاکنون چنین اقدامی صورت نگرفته، اضافه می کند: “نامه برای سامان یافتن وضع کارکنان بوده و هنوز نمی دانیم با چه انگیزه ای با ما این گونه برخورد شده است”.
متن این نامه که توسط یکی از کارکنان روزنامه ایران در اختیار روز گذاشته شده به شرح زیر است:
مدیریت محترم روزنامه ایران زمین
سرکار خانم خادم المله
باسلام و تقدیم احترام، چنان که مستحضرید جمع کثیری از اعضای تحریریه، حروفچینی، تصیحیح و صفحهآرایی نسبت به میزان و زمان پرداخت حقوق ماهیانه، نبود بیمه و عدم انعقاد قرارداد که ماههاست با وجود قولهای مساعد به سرانجامی نرسیدهاست اعتراض دارند.از آنجا که روزنامه ایران زمین ارگان رسمی دولت جمهوری اسلامی ایران در استانها محسوب میشود، لزوم رعایت شفاف قوانین کار که مورد تأیید مدیریت روزنامه نیز هست ضروری به نظر میرسد.
طی قریب به یک سال از آغاز فعالیت این مجموعه کلیه اعضاء نسبت به انجام وظایف محوله با خلوص نیت و امید به سامان گرفتن حقوق مادی و معنوی خود مطابق با آنچه در سایر سازمانها معمول است کوتاهی نکردهاند و با تمام کاستی ها از جمله نامناسب بودن محیط فیزیکی، پرداخت نامناسب عیدی و به ویژه میزان پرداخت حقوق فروردین ماه انتظار دارند مدیران محترم مجموعه نسبت به تغییر دیدگاه و رعایت حقوق امضاء کنندگان ذیل این نامه اقدام لازم را اعمال فرمایید.
امضا کنندگان
1- علیپور؛ 2- بهنام ناصح؛ 3- یاسین نمکچیان؛ 4- جواد حیدریان، 5- مهدی اورند؛ 6- رسول یونان؛
7- ندا سیجانی؛ 8- جواد حیدریان؛ 9- حیدری؛ 10- احمد بیگی؛11- مهاجرانی؛ 12- یوسف زاده؛ 13- میرزایی؛ 14- آکیشی؛ 15- مهدوی؛16- بابازاده؛ 17- لشینی؛ 18- آزاد؛ 19- حاتمی؛ 20- حسینی؛
21- کریمی؛ 22- توکلی؛ 23- شکری؛ 24- شکری؛25 – رحمتی؛ 26- آقاجانی؛27- انصاری؛ 28- حمیدی؛
29- عبدالحسین زاد محمدی؛ 30- سید صدرالدین محقق؛ 31- جهانگیری؛ 32- پریسا سردشتی؛ 33- علیرضا احمدی؛ 34- سید فرجی؛ 35- زینب سردشتی؛ 36- حامد کاظمی؛ 37- رحیمی؛ 38- مهدی علیپور؛ 39- روشنک محمدی؛ 40- سعیده احسانی راد؛41- حقیقت جوان؛ 42- مریم فرهمند؛ 43- نادربهادران؛ 44- مهرنوش حیدری؛ 45- علیزاده؛ 46- حسینی؛ 47- فرزین شیرزادی؛ 48- طوفان جمالی؛ 49- ده آبادی؛ 50- سلطان آبادی؛ 51- فضائلی؛ 52- قندی؛ 53- محمدی؛ 54- دانافر
و حالا همین نامه ساده اداری بیش از سی نفر را در شرایطی بحرانی قرار داده است به گونه ای که به گفته یکی از خبرنگاران این بخش “با توجه به وحشت به وجود آمده در تحریریه و بخش های مختلف بخش ایران زمین روزنامه ایران، همه با وجودی که می دانند حذف خواهند شد ولی حاضر نیستند سخنی بگویند زیرا از آینده خود می ترسند”.
این خبرنگار می افزاید: “به برخی از اشخاصی که نامه اعتراض را امضاء کرده بودند تاکید شده که باید امضاء خود را پس بگیرند و در صورتی که این موضوع نیز افشاء شود اصل پس گرفتن امضاء نیز باید از سوی آنان تکذیب شود.”
یک خبرنگار دیگر بخش ایران زمین دیروز به روز گفته بود که “کوچکترین حرکت شبهه ناکی از سوی افراد یا اعتراض به روند یا سیاست های جاری، سریع با عکس العمل های تند مسولان مواجه می شود، تا آنجا که حتی به اخراج افراد می انجامد. حاکم شدن سیاست پلیسی و امنیتی بر روزنامه دولت طی 14 سال از آغاز انتشار آن بی سابقه است. تا آنجا که حتی گاه وبلاگ های خبرنگاران هم توسط افرادی در روزنامه بازبینی می شود.“
همچنین به گفته کارکنان قدیمی این روزنامه، میزان جابه جایی در سمت ها و تغییرات ناخواسته واخراج ها در روزنامه ایران طی دو سال گذشته، در مقایسه با تاریخ انتشار این روزنامه بی سابقه بوده است. کاوه اشتهاردی مدیر مسول روزنامه ایران متولد سال 1357 و یکی از نزدیکان و معتمدان احمدی نژاد است. وی یکی از ده نفری بود که در سفر حج رییس دولت را همراهی کرد.
آمادگی انجمن صنفی
به دنبال اخراج این افراد خانم بدرالسادات مفیدی، دبیر انجمن صنفی روزنامه نگاران ایران در گفت وگویی با روز اعلام کرد که درسال گذشته نیز یکی دو مورد در روزنامه ایران مسئله وجود داشت ولی هیچیک از کارکنان این روزنامه حاضر نشدند موضوع بانام آنان از سوی انجمن روزنامه نگاران پی گیری شود.
وی افزود: اگر انجمن بخواهد به مشکلات روزنامه نگاران ورود پیدا کند خود روزنامه نگاران باید درخواست کنند تا مشکلات آنان از دو طریق کداخدامنشی یا از طریق مراجع قانونی پی گیری شود.
وی در پایان اعلام کرد که کمیته حل اختلاف انجمن صنفی روزنامه نگاران ایران آماده است به مشکلات این دسته از خبرنگاران بپردازد.