آرش معتمد
”نظام مدیریتی این دانشگاه[دانشگاه علامه] فرهنگی نیست و دانشجویان را نمی شناسد. اکنون سیستم امنیتی و پلیسی در این دانشگاه حاکم و موجب خفقان شده است به نحوی که به تازگی حتی مجوز نشریه دانشجویی «فاصله» به علت اعتراض به نظام مدیریت این دانشگاه لغو شد در حالیکه این نشریه هنوز چاپ و منتشر نشده بود!“
اینها سخنان یک دانشجوی منتقد حاکمیت نیست. این حرفها را یک عضو دفتر تحکیم وحدت، یک دانشجوی لیبرال یا یک دانشجوی چپ نزده است، بلکه این تنها بخشی از انتقاداتی است که طی یک هفته ی اخیر از سوی اعضای بسیج دانشجویی دانشگاه علامه- که از جدی ترین هواداران حاکمیت هستند- نسبت به عملکرد صدرالدین شریعتی، رییس دانشگاه علامه ابراز شده است.
کار تا آنجا پیش رفت که دانشجویان بسیجی با ترتیب دادن ملاقاتی با وزیر علوم شکایت از شریعتی را به شخص وزیر منتقل کردند.اما به دنبال این ملاقات ـ آنگونه که اعضای بسیج دانشجویی علامه می گویند ـ کلیه ی محتوای جلسه به حراست دانشگاه علامه منتقل شد و حراست با احضار “سه تن از خواهران بسیجی” و خانواده های آنها “ضمن برخورد نا مناسب آنها را تهدید به شدت عمل کرد.“
به دنبال این برخورد 60 تن از دانشجویان بسیجی دانشگاه علامه، تجمعی در برابر وزارت علوم ترتیب دادند و خواهان عزل رییس دانشگاه و تنبیه رییس حراست شدند. اما واکنش شریعتی این بود که بسیجی بودن دانشجویان معترض را منکر شد؛ در حالیکه به گزارش سایت های نزدیک به اصولگرایان تمامی شرکت کنندگان در تجمع از اعضای ارشد بسیج دانشجویی دانشگاه علامه بودند.
حال در شرایطی که دامنه ی برخورد با هر دانشجویی که به رییس دانشگاه علامه انتقاد می کند از اعضای انجمن اسلامی و فعالین دانشجویی دموکراسی خواه گذشته و اکنون دامان اعضای رسمی بسیج را نیز گرفته است، دانشجویان بسیجی هم از “جو خفقان حاکم بر دانشگاه” و “فراهم نبودن فضای گفتگو” انتقاد می کنند. یک دانشجوی بسیجی دانشگاه علامه در گفتگو با جهان نیوز- از پایگاههای خبری نزدیک به دولت محمود احمدی نژاد- در این مورد گفته است:
”فضای گفت و گو در این دانشگاه مهیا نیست، به صورتی که نشریه فاصله به علت انتقاد فرهنگی از ریاست دانشگاه تعطیل شد و تا کنون چند تن از دانشجویان بسیجی به علت انتقاد از عملکرد ریاست دانشگاه به حراست، احضار شده اند.“
وی ادامه داده:
”اصلی ترین دلیل تجمع دانشجویان اعتراض به عملکرد ریاست دانشگاه است به طوریکه در نشست مطبوعاتی تدوین نقشه جامع علمی کشور نیز دانشجویان به این مساله اعتراض داشتند که، ریاست دانشگاه در تدوین نقشه جامع علمی کشور در حوزه علوم انسانی صلاحیت علمی ندارد”.
یک عضو دیگر بسیج دانشجویی هم در گفتگو با سایت تابناک “برکناری شریعتی به خاطر سوءمدیریت” را مهم ترین خواست دانشجویان بسیجی دانشگاه علامه اعلام کرده است.
در حال حاضر به گزارش منابع نزدیک به بسیج دانشجویی دانشجویان بسیجی با میانجی گری علیرضا زاکانی نماینده ی اصولگرای مجلس و قول مساعد او برای پیگیری وضعیت مدیریتی دانشگاه علامه به تجمع خود در برابر وزارت علوم پایان داده اند اما همین منابع تاکید می کنند با توجه به رفتار مدیریت دانشگاه، دانشجویان بسیجی در پیگیری خواست خود مبنی بر برکناری صدرالدین شریعتی مصر هستند. اعتراضات دانشجویان بسیجی به ریاست و حراست دانشگاه علامه توسط سایت های وابسته به جناح راست نظیر جهان نیوز، برنا و تابناک پوشش داده شد اما در خبرگزاری دانشجویان ایران ـ ایسنا ـ انعکاس نیافت.