اکبر هاشمیرفسنجانی، رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام، در همایش بزرگداشت همسر آیتالله خمینی به دفاع از حقوق زنان پرداخت و منتقدان دولت را متهم کرد که در زمان آیتالله خمینی هم وی را آزار میدادند؛ او بار دیگر به بحث درباره انتخابات ریاستجمهوری سال ۸۴ پرداخت.
هاشمیرفسنجانی در همایشی با عنوان “بانوی انقلاب” که برای بزرگداشت “خدیجه ثقفی”، همسر آیتالله خمینی، برگزار شد، گفت که “به حق بود که زنان را به عنوان نصف جمعیت جامعه به حقشان که هنوز مظلوم هستند، برسانند”. سخنان هاشمی رفسنجانی با سخنرانی حسن روحانی که به انتقاد از وضعیت زنان در ایران پرداخته بود، همزمان شد.
او با اشاره به “انسانهای سطحینگر” گفت که آنها “به وجود چند زن بیحجاب در خیابان میپردازند، اما نمیگویند ظلمها چه میشود؟ زندانها چه میشود؟ سرکوبها چه میشود؟ و حق مردم خوردنها چه میشود”؟
رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام همچنین اضافه کرد که “زنان باید حجاب اسلامی را در خیابانها رعایت کنند”، اما به عقیده وی “اینها فرعیاتی است که توجه به آنان در کنار توجه به اصول اسلامی قابل قبول است. درست است که باید به فروع پایبند باشیم چون اگر نباشند اصول هم از بین میرود اما نباید توجه به فروع ما را از اصول غافل کند”.
خدیجه ثقفی،همسر آیتالله خمینی، فروردین ماه سال ۸۸ و در سن ۹۶ سالگی درگذشت. او در آرامگاه آیتالله خمینی و در کنار همسر و فرزندش به خاک سپرده شد و آئین نماز میت نیز توسط آیتالله خامنهای، رهبر جمهوریاسلامی، اقامه شده بود.
هاشمیرفسنجانی در بخش دیگری از سخنانش در مراسم بزرگداشت وی گفته است: “اگر میبینید خشکهمقدسها و دلواپسان گاهی اذیت میکنند آنها همانهایی هستند که در گذشته امام خمینی را اذیت میکردند”. دلواپسان در ادبیات سیاسی ایران به گروهی از منتقدان دولت روحانی اطلاق میشود که نزدیک به جبهه پایداری هستند.
وی همچنین به روال چند ماه گذشته بار دیگر بر مساله “حق الناس” تاکید کرد و گفت: “چطور آن که را مردم میخواهند نمیگذاریم بیاید و آن را که مردم نمیخواهند به زور بر جامعه مسلط میکنیم”.
هاشمیرفسنجانی همچنین به بحث انتخابات ۸۴ اشاره کرد و بار دیگر با تاکید بر اینکه “یک موی بدنم راضی نبود که وارد انتخابات شوم و همه میدانستند نمیآیم”، گفت که همسر آیتالله خمینی وی را مجاب به حضور در این انتخابات کرده: “مرا خواستند و گفتند که امام این انقلاب را به دست شما داد و شما میخواهید به دست چه کسانی بدهید و اصلا میدانید اینها کی هستند”.
به نظر میرسد اشاره هاشمیرفسنجانی از نقل خاطرهی خدیجه ثقفی،اشاره به محمود احمدینژاد باشد که هشت سال (۸۴ - ۹۲) رییسجمهور ایران بود. هاشمیرفسنجانی از منتقدان اصلی محمود احمدینژاد بود و همواره بر اختلاف نظر خود با رییس دولتهای نهم و دهم در کشورداری تاکید داشت. او پس از آنکه حسن روحانی به ریاستجمهوری رسید نیز بر این مساله تاکید کرد. دامنه اختلاف میان این دو حتی باعث شد که آیتالله خامنهای در نمازجمعه ۲۹ خرداد ۸۸ با اشاره به این اختلافنظر،تاکید کند که نظر وی به محمود احمدینژاد نزدیکتر است.
هاشمیرفسنجانی تاکنون چندین بار خاطراتی از آیتالله خمینی نقل کرده که عموما با واکنش اصولگرایان مواجه شده، اما از معدود دفعاتی است که وی از همسر آیتالله خمینی نیز خاطرهای نقل میکند. خاطرهای که وبسایت دولت بهار، حامی احمدینژاد، آن را “عجیب” توصیف کرد.
همزمان رجانیوز، وبسایت نزدیک به جبهه پایداری، سخنان هاشمی رفسنجانی در این همایش را “مسایلی تکراری” برای “فرار از فشار مطالبات مرتبط با مذاکرات لوزان و همچنین سکوت در قبال تخاصم عربستان با ایران” توصیف کرد و نوشت: “به نظر میرسد سرنوشت نامشخص مذاکرات لوزان و از سوی دیگر فشار افکار عمومی برای انتشار جزئیات توافق صورت گرفته با ۱+۵ درکنار مطالبه از دولت برای واکنش جدی به تعرض سعودیها به دو نوجوان ایرانی، فضایی را برای دولت ایجاد کرده که باز هم جریان اعتدال را به سمت باز کردن جبهههای جدید رسانهای برای انحراف افکار از این موضوعات اصلی وادار کرده است. اما نکته مهم آنجاست که این بار این دو موضوع آنچنان مهم، فراگیر و اجتماعی شده است که امکان فرار را به این جریان سیاسی نخواهد داد”.