غزال آزادفر
صدها کارگر اعتصابی شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت تپه دیروز در شهر شوش توسط ماموران نیروی انتظامی مورد ضرب و شتم قرار گرفتند.
این در حالیست که حدود 35 روز از اعتصاب هزاران کارگر این شرکت می گذرد. اعتصابی که با خواست های صنفی آنان همراه بوده است. این خواسته ها عبارتند از پرداخت سه ماه حقوق معوقه، برکناری مدیر عامل، اعضای هیات مدیره و رییس حراست شرکت و همچنین پایان دادن به پرونده سازی قضایی علیه نمایندگان کارگران.
سعید، یکی از کارگران که دیروز در شهر شوش مورد ضرب و شتم ماموران قرار گرفت، به روز گفت: ”قرار بر این بود که کارگران به مقابل ساختمان فرمانداری شهر شوش بروند و از فرماندار بخواهند که در مورد تلاش هایی که می گوید برای کارگران انجام داده است، توضیح بدهد.“
سعید افزود: “راه های اصلی شهر توسط ماموران بسته شده بود. با این حال، برخی از بچه ها از راه های فرعی خود را به شهر رساندند. پس از آن،اکثر بچه ها به سوی مرکز شهر حرکت کردند و برخی نیز به مقابل فرمانداری رفتند.“
به گفته شاهدان عینی، پس از حدود یک ساعت از حرکت صنفی اعتراضی کارگران نیشکر هفت تپه، بین 150 تا 200 مامور نیروی انتظامی به دور آنان حلقه زدند و بدون اخطار قبلی با باتوم و گاز اشک آور حمله کردند.
سعید دراین زمینه اظهار داشت: “در حمله ماموران دست راست من آسیب دید و بر اثر ضربه ای که به شکمم وارد آمد، بر روی زمین افتادم و تنها با کمک مردم و کارگران از جای خود بلند شدم.“
محمدی نیز که از کارگران شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت تپه است، به روز گفت که “کارگران در شعارهای خود به کسی توهین نکردند و تنها حق قانونی شان را مطاللبه کردند. ما می گفتیم که گرسنه ایم. آیا به این دلیل باید کسی را بزنند؟”
وی همچنین تاکید کرد که یکی از دوستانش بر اثر ضربه ای که به او زده شد، دچار خونریزی از ناحیه دهان شد و پاهایش نیز کبود شده اند.
محمدی در ادامه برای عملکرد نیروی انتظامی در قبال کارگران ابراز تاسف کرد و گفت: “مسئولان چگونه می خواهند این رفتارهای وحشیانه را توجیه کنند که برای مردمی به کار می رود که گرسنه اندو فقط حق و حقوق خودشان را می خواهند.“
در این حال، برخی گزارش ها حاکیست که چهار کارگر نیز بازداشت و به آگاهی شهر شوش منتقل شده اند و در آنجا شدیدا مورد ضرب و شتم قرار گرفتند.
این چهار کارگر عبارتند : نجات دهلی، احمد راجی، ایرج عابدینی ومحمد لیثی.
اعتصاب کارگران شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت تپه را می توان یکی از طولانی ترین اعتصاب های کارگری در ایران محسوب کرد. اعتصابی که به رغم بی اعتنایی مقام های دولتی، به لحاظ برخوردهای انتظامی،امنیتی و قضایی با کارگران و نمایندگانشان، نشاندهنده حساسیتی است که آنان نسبت به این حرکت صنفی کارگری دارند.
درهمین ارتباط،می توان به برخورد ماموران نیروی انتظامی با کارگران و خانواده هایشان اشاره کرد که در روز 28 اردیبهشت در مقابل ساختمان فرمانداری شوش تجمع کرده بودند.
اعتصاب کنونی کارگران نیشکر هفت تپه، سومین اعتصاب آنان در سال جاری است. آنان در سال گذشته نیز بارها در اعتراض به وضعیت اقتصادی و پرداخت نشدن حقوق شان دست به اعتصاب زده اند.
این اعتصاب ها با برخورد امنیتی و قضایی مواجه شد و نمایندگان کارگران مورد تهدید تلفنی قرار گرفتند، به اداره اطلاعات احضار و یا بازداشت شدند. از جمله، پس از اعتصاب بزرگ آبان سال گذشته، چند تن از نمایندگان کارگران به همراه ابوالفضل عابدینی، روزنامه نگاری که اقدام به پوشش خبری اعتصاب هزاران کارگران شرکت نیشکر هفت تپه کرده بود، بازداشت شدند.
اما اینگونه برخوردها مانع از حرکت صنفی کارگران این شرکت بزرگ که حدود پنج هزار نفر در آن مشغول به کار هستند، نشده است. ضمن آنکه برخوردهای صورت گرفته با کارگران، چه در هفت تپه و چه در نقاط دیگر ایران، با اعتراض اتحادیه های بین المللی کارگری و سازمان های حقوق بشری در جهان و همچنین تشکل های کارگری و حقوق بشری در ایران قرار گرفته است.