گروگان گیری، قتل و راهزنی بی اهمیت در مقابل بدحجابی

نویسنده

حمید احدی

دو هفته بعد از آمارهای اغراق آمیزی که درباره بهبود وضعیت امنیت و مسائل منکراتی کشور داده شد، فرمانده نیروی انتظامی در سخنانی با ارائه آماری تکان دهنده از وضعیت اخلاقی کشور و مرزهای ورودی خواستار سخت گیری ماموران و قوه قضائیه شد.

سردار اسماعیل احمدی مقدم که به نوشته ایسنا در همایش مدیران مبارزه با مفاسد اجتماعی استان های کشور سخن می گفت خواستار آن شد که کسانی که می گویند به جای برخورد انتظامی با بدحجابی برخورد فرهنگی باید کرد، استیضاح شوند. وی سخن منتقدان را “نابه جا” خواند و روشن نکرد که مقصودش از استیضاح که اصطلاحی قانونی برای رسیدگی به کار وزیران در مجلس است، چیست.

فرمانده نیروی انتظامی در حالی که تلویحا نشان می داد که به نظر وی آن چه بدحجابی خوانده می شود خواست اکثریت مردم است گفت عده ای برای به دست آوردن محبوبیت و رای در انتخابات مسائلی را مطرح می کنند.

از جمله آماری که فرمانده نیروی انتظامی ارائه داد و آن را تکان دهنده خواند کشف چهارمیلیون لیتر مشروب الکلی بود که به گفته وی فقط 25 تا سی در صد مقدار توزیع شده مشروب در کشور است. او توزیع قرص های روانگردان را هم فراوان خواند اما بابت این آمار که افزایش ها را نشان می دهد همه تقصیر را به گردن اشغال افغانستان توسط آمریکا، ماهواره های تلویزیونی و ضعف قضات دادگستری گذاشت و هیچ مسولیتی برای نیروی انتظامی قائل نشد. وی با دادن عنوان “براندازی خاموش” به عمل بدحجابان وقاچاقچی ها، خواستار اعدام آن ها شد. و حتی برای کسانی که به گفته وی در تکثیر مدهای ناپسند و گروه های شیطانی و باندهای اراذل و اوباش و تبدیل آن ها به قهرمان هستند، تقاضای مجازات اعدام کرد. براندازی نرم یا خاموش اصطلاحی است که دو هفته قبل وزیر اطلاعات هم برای زنان و دانشجویان ودانشجویان معترض به کار برده بود.

سردار احمدی مقدم که دومین مقام دولتی است که خواستار شدت عمل می شود. قبلا محسنی اژه ای از سوی دولت احمدی نژاد از لزوم شدت عمل با منقدان دولت سخن گفت و به دنبال آن دستگیری معلمان و دانشجویان و زنان آغاز شد که هنوز نیز ادامه دارد. به نظر آگاهان همزمان با آشکار شدن نشانه های شکست در برنامه های رفاهی و خدماتی که دولت احمدی نژاد با وعده آن به روی کار آمد، بخش های مختلف بر این باور رسیده اند که با شدت عمل جلو آشکار شدن انتقادها و گسترش اعتراض ها را بگیرند.

فرمانده نیروی انتظامی که مجموع امکاناتی که در دو سال گذشته جلب کرده در طول تاریخ نیروی پلیس در کشور بی سابقه است، تاکید کرد که برقراری امنیت ناموسی دغدغه اصلی نیروی انتظامی است و که اول این مساله برای مردم مهم است بعد مواد مخدر و امنیت ملی و جانی. فرمانده نیروی انتظامی در عین حال گفت حوادث در کشور زیاد نیست، اما مردم بسیار نگران هستند.

به گفته کارشناسان مسائل اجتماعی فرمانده پلیس کشور به جای عذرخواهی از کوتاهی این نیرو در انجام وظایف خود مثلا وقتی درباره تجاوزهای به عنف متعدد گزارش شده در پارک لویزان سخن می گفت، باز به ذکر مسائل کلی و سئوال هائی مانند این بسنده کرد که “آیا ما آسایشگاهی برای مجرمان ایجاد می‌کنیم یا فضایی برای امنیت خانواده‌ها؟” این کارشناسان معتقدند به این ترتیب اگر حوادثی مانند اغتشاش و ناامنی های سیستان و بلوچستان و افزایش ورود مواد مخدر صدبرابر بیش از این شود هم، باز فرمانده پلیس کشور امکان خواهد داشت با موعظه و طرح پرسش هائی مانند این از بار مسولیت بگریزد و سوال های اصلی با بدون جواب بگذارد.

سردار احمدی‌مقدم که به یک مونولوگ طولانی دست زده بود بدون آن که با پرسشی روبرو شود از فیلمبرداری‌های مخفی از اتاق‌های پرو، استخرهای زنانه، حمام خصوصی، سرقت فیلمهای خانوادگی‌ و انتشار آن در سطح گسترده هم یاد کرد و باز بدون اشاره به کوتاهی پلیس در انجام وظیفه و کشف این موارد مدعی شد که متاسفانه نیروی انتظامی از درصد کمی از این جرایم مطلع می‌شود.

به گزارش ایسنا وی با طرح این پرسش که “آقای قاضی که مسامحه می‌کنی و قرار20 میلیون تومانی برای متهمی صادر می‌کنی که با پیگیریهای نیروی انتظامی حکم اعدامش صادر شد، اگر این جرایم علیه دختر خودت اتفاق می‌افتاد، چه کاری می‌کردی؟” حمله خود را متوجه قضاتی کرد که حکم اعدام صادر نمی کنند. فرمانده ناجا هیچ اشاره ای به ناامنی راه ها، گروگان گیری در استان های شرقی، ناامنی در مناطق جنوبی کشور نکرد و تاکید خود را به جرایمی در حد بر مزاحمت های خیابانی گذاشت و گفت باید شرایطی فراهم شود تا این افراد راحت و آسوده در خیابان تردد کنند.

به گفته فرمانده نیروی انتظامی، در جریان اجرای طرح افزایش امنیت اخلاقی در سال گذشته، یک میلیون تذکر ارشادی به افراد داده شد، 100 هزار تن به نیروی انتظامی ارجاع و از این تعداد نیز 10 هزار تن به مراجع قضایی منتقل شدند.