همزمان با اعلام آغاز قریب الوقوع مراحل اجرایی دو طرح “عفاف و حجاب” و “برخورد با اراذل و اوباش” که یادآور زندان کهریزک است، نامه مهدی خزعلی، فرزند یکی از روحانیون پرنفوذ در حکومت جمهوری اسلامی در مورد بازگشایی مجدد این زندان به رئیس قوه قضاییه منتشر شد.این نامه که از راه اندازی شکنجه گاه کهریزک با نام جدید “سروش 111” خبر می دهد، نگرانی افکار عمومی و محافل سیاسی و حقوق بشری را موجب شده است.
نامه مهدی خزعلی، به صادق لاریجانی در حالی منتشر شده است که علی ساجدی نیا، فرمانده نیروی انتظامی تهران بزرگ نیز از شروع مجدد طرح موسوم به «برخورد با اراذل و اوباش» خبرداده است.
خزعلی در نامه خود که سایت کلمه، سایت هواداران میرحسین موسوی آن را منتشر کرده، خطاب به رئیس قوه قضاییه نوشته است:” اخیراً به نقل از منبعی موثق( یکی از مسئولین عالی رتبه قضایی) شنیدم که بازداشتگاه کهریزک ـ که به دستور رهبری بسته شده بود ـ با نام “سروش ۱۱۱” بازگشایی شده است، بازداشتگاهی که از استانداردهای حداقلی محروم بوده است وجوانان ما در آن جان باختند، چرا باید با نامی جدید افتتاح شود؟ مگر مشکل ما نام بازداشتگاه بود؟ یادش بخیر، شعار دوران انقلاب: “ما می گیم خر نمی خوایم، پالون خر عوض می شه!» در واقع خر همان خر است، پالونش عوض شده است”.
وی در نامه خود افزوده است: “هنوز پرونده متهمان جنایت کهریزک مفتوح و بلاتکلیف است، عجیب است حکم اعدام نوجوانی سنگ به دست چه زود صادر می شود و پرونده قاتلین کهریزک چه دیر بررسی می شود! هنوز خاطر مردم از جنایت کهریزک آزرده است، هنوز سئوال نمایندگان مردم بی پاسخ است، امید است رسیدگی حضرتعالی به این موضوع موجب اصلاح و تسکین آلام مردم باشد”.
مهدی خزعلی، فرزند فرزند آیتالله ابوالقاسم خزعلی، از روحانیون افراطی نزدیک به آیت الله خامنه ای و حامی احمدی نژاداست که سابقه همکاری با وزارت اطلاعات در دوران علی فلاحیان و تهیه برنامه مشهور “هویت” که اعترافاتی از روشنفکران و دگراندیشان مخالف جمهوری اسلامی، همچون سعیدی سیرجانی و عزت الله سحابی راپخش می کرد، در کارنامه خود دارد.
او پس از دستگیری های گسترده معترضان به نتیجه انتخابات در سال گذشته در رویه ای متفاوت از “وجود ظلم و ستم بنی عباسی” در ایران سخن گفت و انتقادات گسترده ای خطاب به آیت الله خامنه ای منتشر کرد و اقداماتش موجب اعلام برائت پدر وی از او شد.
در همین حال، به نوشته پارلمان نیوز، ارگان فراکسیون اقلیت مجلس ایران، افشاگری اخیر مهدی خزعلی با واکنش سخنگوی فراکسیون اقلیت مجلس همراه بوده است؛ وی تنها مقام رسمی در ایران است که تا لحظه تنظیم این گزارش نسبت به نامه مهدی خزعلی و خبر بازگشایی شکنجه گاه کهریزک واکنش نشان داده است.
به گزارش این سایت، داریوش قنبری، خواستار بررسی اخبار مربوط به فعالیت مجدد بازداشتگاه کهریزک با نام جدید سروش 111 شده و گفته است: “هنوز اطلاعاتی در این خصوص به مجلس و نمایندگان نرسیده اما باید هر چه سریعتر صحت و سقم این مساله روشن شود. باید دید اگر این اتفاق افتاده باشد چه کسانی احساس چنین قدرتی را دارند که بر خلاف نظر رهبری و با توجه به اقدامات خلاف قانون و بیاخلاقیهایی که در آنجا صورت گرفت باز چنین بازداشتگاهی را بازگشایی و بکار گرفتهاند.”.
وی در ادامه گفته است: “در صورت فعالیت مجدد این بازداشتگاه باید با متخلفان و کسانی که برخلاف نظر مسئولین عمل کردهاند با شدت و قاطعانه برخورد شود”.
اشاره وی به “دستور رهبری”، مربوط به خبری است که مرداد ماه گذشته از زبان سعید جلیلی، دبیر شورای عالی امنیت ملی در گفت و گو با تلویزیون حکومتی ایران منتشر شد؛ وی از تعطیلی “بازداشتگاهی غیر استاندارد به دستور مستقیم رهبری” خبر داده بود.
نام این زندان “بازداشتگاه کهریزک” بود که بر اساس گزارش کمیته تحقیق و تفحص مجلس که متن آن در بهمن ماه گذشته در مجلس قرائت شد، سعید مرتضوی، دادستان سابق تهران به عنوان “مسئول قضایی دستور دهنده برای انتقال 147 تن از بازداشت شدگان به کهریزک” معرفی شده بود.
سایت موج سبز آزادی نیز که در اسفندماه گذشته مورد حمله هکرهای سپاه پاسداران قرار گرفت نام “حسین فدایی” نماینده افراطی مجلس و “احمد رضا رادان” جانشین فرمانده نیروی انتظامی را در فهرست متهمان و گردانندگان اصلی این شکنجه گاه قرار دارد.
تعداد کشته شدگان در شکنجه گاه کهریزک تاکنون به طور دقیق معلوم نشده است اما مقامات رسمی جمهوری اسلامی از جمله فرهاد تجری و پرویز سروری، دو عضو کمیته تحقیق و تفحص مجلس، مرگ 4 تن از بازداشت شدگان به نام های “محسن روح الامینی”، “امیر جوادیفر”، “محمد کامرانی” و “رامین آقازاده قهرمانی” را رسما تائید کرده اند.گفتنی است محسن روح الامینی، فرزند عبدالحسین روح الامینی، مشاور ارشد محسن رضایی بوده است.
مجله پنجره، یک نشریه نزدیک به علیرضا زاکانی نیز در شماره یازدهم خود که ۲۸ شهریور منتشر شده، در گزارشی در باره کهریزک نوشته است: “دستور تعطیلی این بازداشتگاه زمانی صادر شده بود که فقط “خبر ضرب و شتم” بازداشتی ها به آیت الله خامنه ای رسیده بود و هنوز هیچ کشته ای در کار نبود اما متاسفانه این موضوع را دادستان تهران عمل نکرده و فردای آن روز بازداشتگاه تعطیل و بازداشت شدگان منتقل می گردند.”
نشریه پنجره در باره انتقال بازداشتی ها و نحوه پذیرش آنها در اوین نیز نوشته است: “وقتی کاروان بازداشتی ها کهریزک به اوین می رسد “مسئولان اوین به خاطر اوضاع بد جسمانی و ضعف بازداشت شدگان و بوی تعفن ناشی از صدمات بدنی” از پذیرش بعضی از آنها خودداری می کنند اما در نهایت ناچار به پذیرش آنها می شوند. در عین حال مسئولان زندان اوین وقتی مشغول پذیرش کهریزکی ها بودند حال یکی بازداشتی ها به هم می خورد و نقش زمین می شود و ساعتی بعد روانه بیمارستان می شود”.
در این ویژه نامه، نام احمد رضا رادان، جانشین فرمانده نیروی انتظامی نیز به میان آمده که در زمان اجرای طرح امنیت اجتماعی، کهریزک را مکان مناسبی برای “مجازات گردن کشان و اراذل و اوباش سابقه دار” دانسته بود تا به گفته او “هوای جهنمی بالای چهل درجه جنوب تهران و فقدان امکانات اولیه بهداشتی برای زندانیان و محدودیت ها و شرایط سخت بدنی، آنها را به خود آورد”.
گفتنی است، دادگاه متهمان این بازداشتگاه، بیش از سه ماه است که پس از برگزاری جلسه دوم به حالت تعلیق درآمده و هنوز هیچ نامی از متهمان اصلی و احکام آنها منتشر نشده است.