شیرین کریمی
”ثبت نام ترم آخر من در دانشگاه به دستور حراست لغو شده است و از ادامه تحصیل اینجانب در ترم آخر بدون اعلام هیچگونه توجیه و موجب قانونی از سوی نهاد حراست دانشگاه جلوگیری به عمل آمده است.“
این را سهیل آصفی، روزنامه نگار و وبلاک نویس می گوید که پس از تحمل روزهای مدید زندان انفرادی وبازجویی های طولانی به قید وثیقه آزاد شده اما حق تحصیل و کار از وی سلب شده است.
سهیل آصفی، از همکاران روز و دیگر سایت های خبری، بعد از گذراندن بیش از شصت روز در بازداشت و سلول انفرادی بازداشتگاه وزارت اطلاعات ـ بند ۲۰۹ زندان اوین ـ با تودیع یکصد میلیون تومان وثیقه از زندان بطور موقت آزاد شد. پس از آزادی، حق کار در مطبوعات و از جمله سایت روز از وی سلب و گوشه نشینی به وی تحمیل شد.
این روزنامه نگار جوان به دنبال این مسئله کوشید تا با ادامه تحصیل در دانشگاه، که چند ترم بیشتر از آن نمانده بود، و به امید آینده زندگی را ادامه دهد. اما این حق نیز به صور مختلف از وی سلب شده است.او خود در این باره گفته است: ” رئیس حراست دانشگاه که گفته می شود ثبت نام من از سوی این نهاد لغو شده است حق ادامه تحصیل مرا منوط به نامه و مجوزی از سوی وزارت اطلاعات یا دادستانی انقلاب عنوان کرده و در مراجعات مکرری که من به شعبه دو امنیت دادسرای انقلاب برای پیگیری این مساله از هشت ماه پیش و بلافاصله بعد از بیرون آمدن از زندان تاکنون داشته ام آنها به هیچ وجه پاسخگو نبوده اند و حتی تاکنون اجازه حضور و طرح مساله به من داده نشده است.“
آصفی اضافه کرده: “رئیس حراست دانشگاه که پیش از این خود را قاصر از تصمیم گیری و مطیع احکام بالا می دانست و مساله را پیگیری می کرد اخیرا اعلام کرده که این تصمیم بر اساس هیچ نامه ای از بالا صورت نگرفته و خود او مسئول این اقدام است.“
رئیس حراست دانشگاه که در پی اعتراضات و مراجعات مکرر این روزنامه نگار و دانشجو بعد از شش ماه سرگردانی سال گذشته سرانجام با ثبت نام مشروط او موافقت کرده بود، اکنون، بدون ارائه هیچگونه دستور، توجیه قانونی و یا صدور حکم و قراری از ناحیه کمیته انضباطی دانشگاه و یا سندی کتبی از ادامه تحصیل وی ممانعت کرده است و هیچ نهادی هم پاسخگوی پایمال شدن حق آشکار ادامه تحصیل سهیل آصفی نیست.
آصفی گفته است که “در مشورتی که با وکلای خود در این زمینه داشته است آنها اعلام کرده اند که محرومیت از تحصیل یک دانشجو بر اساس ضوابط و آیین نامه ها باید مراحلی را طی کند اما به رغم تشکیل جلسه کمیته انضباطی برای رسیدگی به وضعیت تحصیلی وی رئیس این کمیته اعلام کرده است که هیچگونه دلیل مستندی برای رسیدگی ندارند و مساله به حراست دانشگاه ارجاع شده است”.
سهیل آصفی افزوده: “گفتند می توانید از من شکایت کنید شاید کارتان راه بیفتد! به هر حال من ترجیح می دهم که مساله به روال خود پیش برود. به توصیه وکلا شکایتی را به دیوان عدالت اداری تسلیم می کنم و امیدوارم نهادهای ذی ربط هر چه زودتر به این روند غیر قانونی و خودسرانه خاتمه داده و رسیدگی لازم را به عمل آورند”.
این روزنامه نگار جوان در حالی از حق تحصیل محروم شده که طبق اصل دوم و اصل ۴۳ قانون اساسی جمهوری اسلامی و همچنین مواد ۲۶ و ۲۷ اعلامیهی جهانی حقوق بشر و مادهی ۱۹ میثاق بینالمللی حقوق مدنی و سیاسی، آموزش یک حق است؛ و به موجب مادهی ۵۷۰ قانون مجازات اسلامی هم سلب حق آموزش، جرم و مجازات آن انفصال از خدمت و حتی حبس پیشبینی است. با این وجود کسی پاسخگوی سهیل نیست و دادگاهی برای رسیدگی به شکایت وی وجود ندارد.