حسن روحانی رئیس جمهور منتخب ایران روز چهارشنبه از حکومت و نهاد قدرتمند روحانیت خواست تا به دخالت در زندگی خصوصی مردم ایران پایان دهد، دسترسی به اینترنت را آزاد کند و از رسانه های دولتی خواست نگاه باز تری به معضلات ایران داشته باشند.
مواضع روحانی بیانگر پیام اعتدال او در داخل و روابط خارجی بهتر است؛ مواضعی که باعث پیروزی شگفت انگیز وی در انتخابات ماه گذشته شد.
این پیروزی در نتیجه فوران حمایت عظیم ایرانیانی به وقوع پیوست که پس از هشت سال خفقان امنیتی و تقابل در دوران ریاست جمهوری محمود احمدی نژاد تشنه تغییرات بودند.
روحانی که خود یک روحانی میانه مرتبه است به تعدادی از روحانیون ارشد در تهران گفته: “نباید هیچ شکافی میان حکومت و روحانیت باشد، به ویژه در زمانی که مردم به ایجاد تغییرات در جامعه امید بسته اند.”
او در اظهاراتی که از تلویزیون دولتی ایران پخش شد خاطرنشان کرد: “ما به جامعه ای قدرتمند نیاز داریم ، به دولتی قدرتمند، امروز زمینه برای مشارکت عمومی مهیا است. مردم به آینده امید بسته اند.”
به گفته روحانی: “دولت قدرتمند معنایش دولتی نیست که در تمام مسائل وارد شود و دخالت کند. یک دولت زندگی مردم را محدود نمی کند. چنین دولتی قدرتمند نیست.”
روحانی در توئیتر نوشته فیلترینگ اینترنت بی اثر بوده است. فیلترینگ در ایران پس از آن آغاز شد که در پی انتخابات بحث برانگیز ریاست جمهوری سال 2009 ، شبکه های اجتماعی از آن به منظور تشویق برای حضور در تظاهرات های بزرگ استفاده کردند.
او پرسیده است: “کدام یک از خبرهای مهمی که در سال اخیر فیلتر شده است پنهان مانده اند؟”
حکومت مالکیت انحصاری بر تلویزیون دارد ، گرچه گیرنده های ماهواره در ایران ممنوع هستند و پخش برنامه های خبری خارجی مسدود است اما بسیاری از ایرانیان به شبکه های آمریکایی و اروپایی دسترسی دارند.
روحانی توئیت کرده است: “زمانی که صدا و سیمای جمهوری اسلامی تولد پانداها در چین را نشان می دهد اما هیچ چیز راجع به تظاهرات کارگرانی که دستمزد نگرفته اند پخش نمی کند، معلوم است که مردم و جوانان از آن روی بر می گردانند.”
منبع : جورازلم پست – 3 ژوئیه