ناناز اویسی
فعالان دانشجویی دانشگاه امیر کبیر خبر می دهند که وضعیت 8 دانشجوی زندانی دانشگاه پلی تکنیک تهران در بند 209 وزارت اطلاعات نامناسب است و آنها زیر شکنجه قرار دارند. بر اساس این گزارش، پس از دستگیری عباس حکیم زاده و علی صابری در مشهد و انتقال آنها به تهران، فشارها بر دانشجویان زندانی به منظور پذیرفتن مسئولیت نگارش، انتشار و پخش چهار نشریه جعلی که حدود 40 روز پیش در دانشگاه منتشر شد، افزایش یافته است.
در همین حال، 12 تن از نمایندگان مجلس طی تذکر مکتوبی به وزرای علوم و اطلاعات با اشاره به بازداشت هشت دانشجوی دانشگاه پلی تکنیک و احضار 147 دانشجو به کمیتههای انضباطی، خواستار تجدید نظر در برخوردهای غیرقانونی با دانشجویان شدند. این 12 نماینده، شجاع پوریان، قمی، تابش، اعلمی، جبارزاده، نورزاده، پیرموذن، آفریده، قدرتالله علیخانی، محمد علیخانی، گرامیمقدم، مروتی اعلام کرده اند که موضوع دستگیری دانشجویان را پیگیری خواهند کرد.
این در حالی است که دو روز پیش و پس از دستگیری عباس حکیم زاده و علی صابری، قاضی حداد معاون امنیت دادسرای عمومی و انقلاب در پاسخ به سئوال خبرنگار ایلنا در مورد وضعیت دانشجویان بازداشتشده امیرکبیر، گفت: “در حال حاضر حدود هشت نفر از این دانشجویان با قرار در بازداشت موقت به سر میبرند و حدود چهار نفر هم که دانشجو نبودند، آزاد شدند”. وی با بیان اینکه پرونده این هشت دانشجو در حال تکمیل است، از پایان این تحقیقات تا آخر هفته جاری خبر داد.
اما دانشجویان دانشگاه امیر کبیر می گویند با توجه به سیر پرونده به اظهارات قاضی حداد اعتماد ندارند، به ویژه آنکه او از پیش و بدون دلیل و سند قانونی دانشجویان را متهم کرده است. به گفته دانشجویان، حداد در مصاحبه های متعدد دانشجویان را عاملین انتشار مطالب موهن خوانده،در صورتی که اعلام قطعی جرم پیش از رسیدگی به پرونده و حکم دادگاه، خلاف قانون است. مدیران مسئول این نشریات پیش از دستگیری چاپ هر گونه مطلبی را که حاوی توهین به مقدسات باشد تکذیب کرده بودند اما علی رغم این تکذیب ها نه تنها آنها، بلکه دانشجویان دیگری هم به مرور طی یک ماه گذشته بازداشت شده اند.
خبر دیگری حاکی از آن است که علیرضا رهایی رییس دانشگاه امیرکبیر روز گذشته درجلسه ای با سران بسیج و نیروهای تندرو از آنان خواست در نامه ای به قوه قضاییه خواستار اعلام سریعتر اسامی مجرمان پرونده نشریات امیرکبیر شوند. فعالان دانشجویی این اقدام را در هماهنگی کامل با نهادهای امنیتی و به منظور به صحنه کشیدن بیش از پیش نیروهای تندرو ارزیابی می کنند.
البته با توجه به ادامه بازداشت ها به نظر می رسد تیم امنیتی- قضایی درگیر در پرونده، هنوز نتوانسته اند دانشجویان را وادار به پذیرش مسولیت انتشار نشریات کنند؛ به همین علت فعالین دانشجویی نگران افزایش فشارها بر این دانشجویان زندانی هستند.
از طرف دیگر خانواده های دانشجویان بازداشت شده به خاطر بی خبری کامل از فرزندانشان، نسبت به وضعیت نگهداری آنها ابراز نگرانی می کنند. آنها می گویند با وجود پیگیری های لازم دادگاه انقلاب نسبت به وضعیت فرزندانشان پاسخگو نیست. یکی از اعضای خانواده عباس حکیمزاده، عضو سابق شورای مرکزی انجمن اسلامی منتخب دانشجویان امیرکبیر که از اواخر هفته در بازداشت به سر میبرد، در همین ارتباط ضمن ابراز نگرانی شدید، به ایلناگفته است: “عباس حکیمزاده از پنجشنبه شب هفته گذشته در مشهد بازداشت شده است و تاکنون ما هیچ اطلاعی از وضعیت وی نداریم.”
وی با اشاره به بیماری حکیمزاده، می گوید: “در همان شب بازداشت حکیمزاده، یکی از ماموران گفت که باید برای پیگیری وضعیت وی به دادگاه انقلاب مراجعه کنیم اما در مراجعات مکرری که به دادگاه انقلاب مشهد و تهران داشتیم، هیچ اطلاعی از وی به دست نیاوردیم تا در نهایت فردی در مشهد گفت که وی را به تهران منتقل کردهاند.”
این عضو خانواده حکیمزاده گفته است که در مراجعه به دادگاه انقلاب تهران به آنها وعده داده شده که اجازه ملاقات با قاضی پرونده را خواهند یافت؛ اتفاقی که هنوز روی نداده است.
وی می افزاید: “در مراجعهای که به دادگاه انقلاب داشتیم در تماس تلفنی با دفتر قاضی حداد، فردی به ما گفت حکیمزاده در اوین است و تا یک ماه اجازه ملاقات حضوری یا تماس تلفنی ندارد اما ظهر که به دفتر قاضی حداد مراجعه کردیم، مسوول دفتر وی گفت که شخصی به نام حکیمزاده نداریم و در مقابل اصرارهای مکرر ما، ما را از اتاق بیرون کردند.”
در ارتباط با بازداشت و شکنجه دانشجویان، انجمن اسلامی منتخب دانشجویان دانشگاه پلی تکنیک با انتشار بیانیه ای نوشت: “این ادامه همان سناریوی نخ نما شده ای است که بارها به هر نحوی با شکنجه، بی گناهی را به جای گناهکاری معرفی کرده اند و چه بسیار اعترافاتی که متهمان بعد از آزادی صحت شان را به دلیل شکنجه رد کرده اند. افکار عمومی ملت ایران نیز به این ماجرا به صورت سریالی تکراری می نگرد. همچنین اخبار دریافتی حاکی از اعمال شرط اعتراف دروغ به گناهکار بودن دانشجویان برای چهار کارمند مراکز تکثیر جهت آزادی آنها می باشد. از طرفی قاضی حداد که در این پرونده قاضی بودن خویش را از یاد برده، در مصاحبه ای بار دیگر ضمن مجرم دانستن مدیران مسئول نشریات دانشجویی مدعی شده است که تا آخر هفته نتیجه تحقیقات تکمیل شده اعلام خواهد شد و این خود پیامی واضح به نیروهای امنیتی جهت برآورد خواسته های قاضی حداد حتی به زور شکنجه می باشد.”
در ادامه این بیانیه آمده است: “علیرضا رهایی، رئیس بی کفایت پلی تکنیک تهران که همواره در جهت پرونده سازی برای دانشجویان از هیچ کوششی فروگذار نبوده ، شب گذشته طی جلسه ای که با برخی عناصر وابسته خود در دانشگاه داشته است جهت جوسازی و فراهم آوردن شرایط مناسب برای ادامه سناریوی نشریات دانشجویی و جریان سازی علیه دانشجویان در بند، خواستار صدور نامه ای از سوی برخی از اعضای وابسته شورای متحصنین خطاب به ریاست قوه قضاییه جهت معرفی و برخورد شدید و سریع با دانشجویان در بند را نموده است. و چه جالب است کسانی که خود اصلی ترین مظنونان چاپ نشریات موهن می باشند، امروز پس از همراهی نیروهای امنیتی با خود، حقیقت طلب شده و خواستار رسوا شدن گناهکاران هستند.”
انجمن اسلامی دانشجویان پلی تکنیک تهران ضمن محکوم کردن چند باره نشر مطالب موهن اعلام کرد : “شکنجه جسمی و اعمال فشارهای روحی بر دانشجویان در بند به شدت محکوم بوده و نتایج وصول شده از آن، هر چه که باشد فاقد هرگونه وجاهت قانونی و اخلاقی نزد افکار عمومی دانشجویان و ملت ایران می باشد.”