در حالی که بر اساس شواهد موجود و گفته های برخی نمایندگان، روز یکشنبه در پای تریبون مجلس کار به زد و خورد و درگیری فیزیکی شدید میان علی مطهری و نمایندگان تندرو کشیده است، عدم انتشار عکس و یا فیلم از این واقعه که به نظر می رسد با اقدامات ماموران حراست مجلس و ارعاب عکاسان و تصویربرداران پارلمانی صورت گرفته، خود به یکی از موضوعات داغ رسانه ها تبدیل شده است.
در اولین روز بعد از جنجال در مجلس، روزنامه های هوادار دولت و اصلاحات، عموما با انتخاب موضوع نطق علی مطهری به عنوان مهمترین خبر روز، دست به تجسم و تصویرسازی از لحظه درگیری در مجلس زدند و تلاش کردند تا در گزارش های خود موضوع عدم دسترسی به تصویر حمله به علی مطهری را برجسته کنند. دو روزنامه اعتماد و مردم امروز هم با نقاشی های خود سعی کردند صحنه درگیری ها را در صفحه اول خود مجسم کنند.
سایت بهارنیوز با انتقاد از سانسور این واقعه تاریخی نوشته است: “یکی از موضوعاتی که در حاشیه ضرب و شتم فیزیکی علی مطهری در جلسه روز یکشنبه مجلس ابهام برانگیز شد، عدم انتشار تصاویر هجوم نمایندگان افراطی به سوی تریبون و کتک زدن مطهری بوده است زیرا در حالیکه خبر این حادثه در صدر اخبار رسانهها قرار گرفت اما در بین اهالی رسانه و همچنین افکار عمومی، جای تعجب و سئوال ایجاد شده که چرا حتی یک عکس و تصویر از این حادثه منتشر نشده است!؟”
این خبرگزاری گزارش داده هیچکدام از خبرگزاری ها و سایت های داخلی و همچنین سایت مجلس (خانه ملت) حتی یک عکس از حمله به مطهری منتشر نکرده و خبرگزاری مجلس صرفا یک گزارش تصویری شامل چند عکس از صحن مجلس و قبل از اتفاقات هجوم به علی مطهری را منتشر کرد.
بهارنیوز از قول خبرنگاران پارلمانی نوشته اصولا ورود گوشیهای موبایل، تبلت، لب تاپ و دیگر وسائل الکترونیکی توسط خبرنگاران به صحن مجلس ممنوع است و این وسائل توسط حراست مجلس به هنگام ورود ما به صحن، جمع آوری و آنها را موقع رفتن به ما باز میگردانند لذا امکان فیلم و یا عکسبرداری با گوشی اصلا وجود ندارد.
این سایت خبری همچنین از قول یک عکس که نامش فاش نشده نوشته است: عوامل مجلس بلافاصله پس از وقوع درگیری و تشنج در مجلس از چند عکاس حاضر، صراحتا درخواست نمودند هیچ عکسی گرفته نشود. البته فکر کنم فقط عکاس خود خبرگزاری خانه ملت و همچنین فیلمبردار سیما مشغول فیلم و عکس گرفتن بود ضمن اینکه تمام جلسات علنی مجلس با دوربینهای اختصاصی تعبیه شده در صحن، به طور کامل فیلمبرداری میشود.(لینک)
در همین حال، آنطور که سایت انصاف نیوز گزارش داده، موضوع عدم انتشار تصویر از جلسه روز یکشنبه مجلس در صدا و سیما با انتقاد احسان رستگار مدیرمسئول سایت شفاف به صدا و سیما مواجه شده و او در مطلبی با عنوان “آقای سرافراز! مطهری نماینده ی اجنه است؟!” در صفحه فیس بوک اش نوشته است: “آقای سرافراز! عجب صداقت و عدالتی! / علی مطهری نماینده ی اجنه است؟!صدا و سیما رسما دروغ گفت در روز روشن، در اخبار ساعت ۱۴ آقای ابوترابی ضمن اعلام تنفس تذکر نداد. اول تذکر داد بعد آقای مطهری صحبتش را ادامه داد. بعد نظم مجلس به هم خورد. بعد آقای ابوترابی توانایی اداره و مدیریت مجلس و نمایندگانی که داشتن هوچی گری می کردند را نداشت. به این دلیل مجبور شد اعلام تعطیلی کنه. خبرنگار طوری می گه «علی مطهری با واکنش نمایندگان مممررردم رو به رو شد…» که انگار او نماینده ی اجنه است و ان ها که هوچی گری کردن، نماینده ی مردمن!”(لینک)
این انتقادات در حالی مطرح شده که به اعتراف محمدسعید انصاری نماینده آبادان و یکی از مهاجمان به علی مطهری، روز یکشنبه درگیری های فیزیکی نسبتا شدیدی در مقابل تریبون مجلس جریان داشته است.
انصاری به سایت انتخاب گفته است که او کاغذی را که گمان می کرده نطق علی مطهری باشد “مچاله کرده” و به میز هیات رئیسه پرتاب کرده است و ادعا می کند که علی مطهری دو نماینده را با مشت کتک زده است.
وی به خبرنگار “انتخاب” گفته است: “ایشان حاضر نبود پاین بیاید، وقتی سخنانش تمام شد، نمایندگان مخالف او را پایین آوردند، خودت دیگر می فهمی با زور بوده یا داوطلبانه!… شان کاغذهایش را با خود برد، اما من کاغذی را دیدم که فکر کردم کاغذ نطق ایشان است، برای همین آن را مچاله کردم و سپس تحویل هیات رئیسه دادم… من از اطراف شنیدم، آقای مطهری خدمت رهبری رفته بودند و این مسئله را مطرح کرده بودند، رهبری گفته بودند، دیگر ادامه ندهید اما ایشان باز هم ادامه داد. مجلس جای متشنجی است و همه در آنجا نخبگانند… به ایشان حمله ای نشد، خود او دو مشت به دو نماینده زد، هرچه اقایان و روحانیون خواهش کردند که ایشان پایین بیاید، قبول نمی کرد. نائب رئیس همین کار را نیز کرد و توصیه کرد که آقای مطهری از جایگاه پایین بیاید. با این حال، ایشان خلاف قانون عمل کرد، چون وقتش تمام شده بود”.(لینک)
روایت مسعود پزشکیان، نماینده اصلاح طلب نیز که از ۳۰ تن به عنوان افراد حمله کننده به مطهری نام بردی، حاکی از یک درگیری کامل است!
پزشکیان می گوید: “وقتی از بین اینهمه نماینده ۲۰ الی ۳۰ نفر این رفتار را انجام میدهند، معنایش این است که اکثریت مجلس رفتار آنها را قبول ندارد”.(لینک)
جالب آنجاست که حتی تجسم و تصویرسازی رسانه ها و تیتر هایی مانند “نطق ناتمام” یا “نطق مطهر” در چند روزنامه هوادار اصلاحات، خشم محافظه کاران را برانگیخته و آنها از بازگشت روزنامه های زنجیره ای سخن گفته اند.
در همین باره، سایت صراط نیوز که به پایداری نزدیک است، در مطلبی با عنوان ”رمز عملیات؛ نطق ناتمام” می نویسد:«اتفاق عجیبی که در تیتر هماهنگ شده تعدادی از روزنامه های اصلاح طلب به وقوع پیوسته به شدت یاداور همان جریانات گذشته است. با وجود اینکه علی مطهری بارها و بارها بر اصلاح طلب نبودن خود تاکید کرده و حتی در نطق دیروز نیز تاکید می کند که هیچ تعلق خاطری به آقایان موسوی و کروبی نداشته حتی در انتخابات نیز به هیچ یک از آنان رای نداده است، اما بازهم روزنامه های اصلاح طلب در یک اقدام هماهنگ تلاش کرده اند تا از وی استفاده ابزاری نموده و اصطلاحا از آب گل آلود ماهی بگیرند! این اقدام به وضوح در تصاویر صفحه اول روزنامه های آرمان، مردم امروز، شرق و آفتاب یزد مشهود است و گویی نشریات اصلاح طلب به قدری در انجام عملیات رسانه ای فوق الذکر شتاب داشته اند که تا حدودی دست پاچه شده اند و در چهار مورد دقیقا از تیتر یکسانی استفاده کردند! رفتار این رسانه ها چنان است که گویی مطهری از رهبران درجه یک اصلاحات بوده و آنان اینگونه بر آشفته شده اند، شاید هم رفتار امروز این نشریات یک عملیات تست برای عملیاتهای هماهنگ رسانه ای در آینده باشد».
صراط افزوده است: “این اتفاق در صورت تداوم نشانه خطرناکی برای جامعه رسانه ای کشور محسوب می شود و احتمال بازگشت کشور به دوران نشریاتی که رهبر معظم انقلاب از آنان به غوغا زیست و هوچی تعبیر کردند؛ را هشدار می دهد”.(لینک)
حساسیت درباره عدم انتشار تصویر حادثه و ادامه یافتن ماجرای روز یکشنبه مجلس تا حدی ست که به ادعای سایت انتخاب در پی درخواست علی مطهری برای دادن تذکر آیین نامه ای، علی لاریجانی، رئیس جلسه به یکی از نمایندگان پیغام داده تا به مطهری اعلام شود که تذکر دادن و تشریح وقایع روز یکشنبه به صلاح نیست.(لینک)