پس از آنکه سایت رئیس مرکز پژوهشهای مجلس از وعدههای نادرست احمدینژاد انتقاد کرد و از سوی دولت به دروغپردازی متهم شد، اکنون این سایت بار دیگر به تکذیب صریح اطلاعات ارائه شده از سوی احمدینژاد پرداخته و این بار با انتشار تصویر چند سند، فاش کرده که اعداد و ارقامی که احمدینژاد در سخنرانی اسلامشهر مطرح کرده، “دو برابر” خوشبینانهترین حالت ممکن است.
توکلی، نماینده سرشناس جناح راست که هنوز زیر بار حمایت از احمدینژاد نرفته و تصریح کرده که چون رئیسجمهور اصولگرا را “قانونشکن” میداند حاضر نیست از او حمایت کند، دیروز وارد یک جنگ رسانهای با دولت شد و در دومین دور رفت و برگشت جوابیهها، چند نمونه از اسناد پشتیبان لایحه هدفمند کردن یارانهها را منتشر کرد؛ اسنادی که نشان میدهد وعدههای احمدینژاد دور از واقعیت است.
علاوه بر احمد توکلی، برخی نمایندگان دیگر جناح راست نیز که به انتخاب احمدینژاد اعتراض دارند، در روزهای اخیر لحن صریحتری در انتقاد از رئیس دولت نهم برگزیدهاند؛ از جمله نماینده ارومیه که همزمان با پاسخ اول توکلی به آمارهای احمدینژاد، فاش کرد که احمدینژاد به رهبر نظام نیز آمارهای دروغ و اطلاعات غلط ارائه میدهد.
سخنان رئیس دولت نهم در اسلامشهر که رسانهها آن را شکل “عوامفریبانه تبلیغات انتخاباتی” ارزیابی کردند، انتقاد شدید رقبای احمدینژاد را نیز برانگیخت. کروبی به شدت به وعده احمدینژاد در خصوص پرداخت ماهانه 60 هزار تومان انتقاد و احمدینژاد را به سرقت برنامه انتخاباتی خود متهم کرد.
میرحسین موسوی، دیگر رقیب احمدینژاد هم در جمع نمایندگان اقلیت مجلس از سخنان وی در اسلامشهر ابراز تاسف کرد و ضمن “وعده دروغ” خواندن این سخنان، اظهار داشت: “در برابر اقدامات و طرحهایی نظیر پرداخت نقدی یارانه ها ما چارهای جز افشاگری نداریم.“
موسوی یک روز قبل هم در سخنانی در جمع کارگران، حذف یارانهها را به “یک قرص مسکن خطرناک” تشبیه کرده و گفته بود: “گاهی یک قرص مسکن خطرناک میتواند افراد را تا مدت کوتاهی خوشحال کند ولی قطعا در درازمدت مهلک خواهد بود؛ چرا چنین طرحهایی باید در شب انتخابات و این چنین با عجله مطرح شود؟ مگر کارشناسان اقتصادی دلسوز این ملت و دولت نیستند که از وجود آنها استفادهی درست نمیشود؟”
چند تن از نمایندگان مجلس نیز در این چند روز به سخنان احمدینژاد واکنش نشان دادند؛ از جمله شهریاری نماینده بجنورد که صراحتا احمدینژاد را متهم کرد که “میخواهد مردم را در مقابل مجلس قرار دهد و بگوید ما میخواستیم پول بدهیم، اما مجلس نگذاشت”، یا حسینی نماینده قروه که سخنان احمدینژاد را “غیرمنطقی” و یک ”ترفند تبلیغاتی و انتخاباتی” دانست، و یا محجوب نماینده تهران که از احتمال جدی وقوع “گرانی بزرگ” در پی اجرای طرحهای دولت سخن گفت.
حتی عسگراولادی و باهنر نیز روز یکشنبه ضمن اعلام حمایت از احمدینژاد، آمارها و عملکرد دولت او را زیر سؤال برده و از جمله گفته بودند: “آقای احمدینژاد! توضیحات شما درباره چگونگی مصرف کردن دویست و چهل پنجاه میلیارد دلار پول نفت اصلاً قانع کننده نیست، بگو ببینم در صندوق باز بود یا ته صندوق سوراخ، که همه دلارهای نفتی پرید؟”
اکنون در گزارش سایت “الف” نیز اظهارات احمدینژاد در خصوص پرداخت نقدی یارانه به شهروندان زیر سؤال رفته و با اشاره به لایحه دولت و مصوبات کمیسیون ویژه طرح تحول اقتصادی، تصریح شده که با توجه به اشاره لایحه دولت به سهم 60 درصدی پرداخت نقدی از کل میزان یارانههای آزاد شده و نیز بهرهمندی 7 دهک آخر جامعه از این یارانههای نقدی که جمعیت آنها به 50 میلیون نفر میرسد، به طور متوسط و تقریبی سهم هر نفر 34 هزار تومان یارانه نقدی در ماه خواهد بود.
تکذیب مستند آمارهای انتخاباتی
سایت وابسته به رئیس مرکز پژوهشهای مجلس در حالی حداکثر پرداختی ممکن ماهانه به هر فرد را 34 هزار تومان محاسبه کرده که احمدینژاد پنج روز قبل در سخنرانی اسلامشهر گفته بود: “ما پیشبینی کرده بودیم بین 50 تا 70 هزار تومان به ازای هر نفر یارانه بدهیم و در اختیار یک خانواده قرار دهیم. فرض کنیم متوسط 60 هزار تومان برای یک خانواده 5 نفری، 300 هزار تومان در ماه یارانه توزیع میشود… اجازه بدهید این یارانه را بدهیم به این 70 درصد کشور که 50 میلیون نفرند. یک خانواده 5 نفره میشود 300 هزار تومان.“
این سایت خبری همچنین نمونههایی از اسناد ضمیمه لایحه دولت را منتشر کرده که در آنها فرضیههای مختلف ممکن در خصوص پرداخت نقدی یارانهها به خانوارها ذکر شده است. اما جالب اینجاست که در سناریوهای مختلف قید شده در این اسناد، رقم پرداختی ماهانه به هر فرد بین 10 تا 29 هزار تومان است که میزان آن از نصف وعدههای احمدینژاد هم کمتر است.
افشاگری مستند سایت الف در حالی گریبانگیر احمدینژاد و برنامههای تبلیغاتیاش شده که تنها یک روز قبل از این، کارگروه طرح تحول اقتصادی و شورای اطلاعرسانی دولت هیاهوی گستردهای را علیه مطلب انتقادی پیشین این سایت در خصوص سخنان احمدینژاد در اسلامشهر منتشر کرده بودند.
محمود احمدینژاد روز پنجشنبه سوم اردیبهشت ماه در سفر دروناستانی به اسلامشهر، وعده داده بود که با اجرای طرح نقدی شدن یارانهها، هر نفر ماهانه بین 50 تا 70 هزار تومان و به طور متوسط 60 هزار تومان دریافت خواهد کرد.
اما سایت توکلی روز شنبه در واکنش به ادعاهای احمدینژاد، اعداد و ارقام ارائه شده توسط احمدینژاد را ”نادرست خواند” و تصریح کرد که سخنان رئیسجمهور اصولگرایان “آشکارا با واقعیت مغایرت”دارد. در آن مطلب همچنین تصریح شده بود که دولتمردان در پاسخ به سؤالات نمایندگان درباره جزئیات لایحه مذکور، “یا اظهار بیاطلاعی میکردند یا اطلاعات متناقض ارائه میدادند و یا برای ارائه اطلاعات وقت بیشتری میخواستند”!
این فاشگویی سایت توکلی علیه “نامزد واحد اصولگرایان” و طرح جنجالی دولت او، جوابیه تند کارگروه طرح تحول اقتصادی و شورای اطلاعرسانی دولت را در پی داشت. در این جوابیه که با عنوان “پاسخ به دروغپردازی” برای رسانهها ارسال شد، توکلی به “تشکیک در صحت اظهارات هفته گذشته رییسجمهور در جمع پرشور مردم برخی شهرستانهای استان تهران” متهم و تاکید شده که در طرح ابتدایی دولت “در سناریوی اول (حداکثری) به هر فرد 68600 تومان، سناریوی دوم (میانی) 58700 تومان و سناریوی سوم (حداقلی) به هر فرد 46700 تومان اختصاص مییافت.“
اما اکنون سایت الف فاش کرده که اعداد و ارقام مندرج در جوابیه دولت، مربوط به بحثهای قبل از طراحی دولت است و در لایحه ارائه شده، این ارقام به میزان قابل توجهی کاهش یافته است. این موضوع در اسنادی که در سایت الف منتشر شده، نیز مشخص است؛ آنجا که ارقام مربوط به فقیرترین خانوارهای نیز در سناریوهای پایه و اول تا چهارم از 100 تا 290 هزار ریال در ماه تعیین شده است.
بدین ترتیب شواهد حکایت از آن دارد که اختلافات درونی جبهه راست بر سر تعیین نامزد انتخاباتی و اجبار آنها به حمایت از احمدینژاد، باعث شده که آنها مخالفتهای خود را به شکل غیرمستقیم و با روشهایی همچون باز کردن مشت رئیس دولت نهم و افشای تناقضهای سخنانش نشان دهند؛ روشی که در همین دو روز عسگراولادی حامی و توکلی منتقد، علیه احمدینژاد به کار گرفتهاند.