وزارت علوم، تحقیقات و فناوری هنوز وزیر ندارد و از سوی رییسجمهور برای آن سرپرست انتخاب شده است؛ سرپرستی که اصولگرایان او را منتسب به “فتنه” میدانند. به وزیر پیشنهادی هم به همین دلیل و استناد رای اعتماد نداده بودند. اما در این فاصله، کامران دانشجو وزیر علوم دولت دوم احمدینژاد که “مدیریت فتنه” را از افتخارات کارنامهاش میدانست و در اخراج استادان در راستای اسلامیکردن دانشگاهها سعی و اهتمام داشت بیکار نمانده است. او با همکاری صدرالدین شریعتی، رییس دانشگاه علامهطباطبایی دست به تغییراتی گسترده و بیسابقه در این دانشگاه زده و با استفاده از تعطیلات تابستان و مشغول بودن دولت به کسب اعتماد از مجلس، تعداد زیادی از استادان را بازنشسته کرده و بیش از 100 تن دیگر را، خارج از عرف و ضوابط اداری و معمول، به عضویت هیات علمی دانشگاه درآورده است. از جمله این افراد، مهرداد بذرپاش از نزدیکان محمود احمدینژاد است که به کسوت استادی درآمده است. برای طلوع ملاباشی، دختر محمود ملاباشی، معاون دانشجویی کامران دانشجو هم عضویت در هیات علمی درنظر گرفته شده است.
تهیه لیست استخدامی پس از انتخابات
رییس دانشگاه علامه طباطبایی که از روحانیون است و یکی از محکمترین صندلیهای مدیریتی دولتهای احمدینژاد را به مدت 8 سال در اختیار داشته، جذب 100 عضو هیات علمی به صورتی غیرمتعارف را تکذیب کرده و گفته “جوسازی” و “دروغ” است. او توضیح میدهد: “جذب یک روند دوساله دارد تمام اینها جو سازی است که علیه دانشگاه علامه می شود این هم یکی از آنها است. نمی دانم متاسفانه چه کسی این اخبار دروغ را منتشر می کند.وقتی این همه دانشکده ایجاد می کنیم آیا استاد نمی خواهیم؟”
شریعتی روند جذب استادها را مربوط به سال گذشته تاکنون میداند که طی آن “نیروهای دانشمند و عالم” پس از 10 بار مصاحبه علمی جذب شدهاند: “اعلام می کنند، شریعتی کودتا کرده، کودتا علیه کی؟ علیه جهل؟ من همیشه علیه جهل کودتا می کنم، اما کودتا علیه چه کسی شده است؟”
یکی دیگر از انتقادات به اقدامات اخیر ریاست دانشگاه، حذف گروه اقتصاد توسعه بوده که رییس دانشگاه در این باره میگوید: “مگرکازینو باز شده که این همه جو درست کردند، مگر قمارخانه درست کردیم؟ گروه اقتصاد توسعه بوده که به اقتصاد اسلامی و توسعه تبدیل شده است. چون کارشناس ارشد اقتصاد اسلامی و دکترای اقتصاد اسلامی داریم آیا باید برای اینها استاد و گروه تعین کنیم یا نه ؟ ما باید کیفیت کار را افزایش دهیم. حال حضرات از این ها خوششان نمی آید من چه کنم؟”
او خود را “سرباز آقا[آیتالله خامنهای]” معرفی میکند که خط قرمزش “مقام معظم رهبری” است: “وقتی ایشان گفتند این کارها به درد نمی خورد من هم می گویم چشم.”
اما تصویر نامه شریعتی(عکس) به کامران دانشجو برای درخواست مجوز استخدامی 102 نفر توسط وبسایت عصر ایران منتشر شد که تاریخ پانزدهم تیر ماه(پس از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری) را داشت. از سوی دیگر طبق مصوبه وزارت علوم، جذب هیأت علمی در مرتبه مربی در دانشگاههای تهران مگر در شرایط خاص ممنوع است. اما دهها نفر از فهرست درخواستی شریعتی، دارای مدرک تحصیلی فوق لیسانس بودهاند. (لیست درخواستی؛ صفحات 1، 2، 3، 4، 5، 6، 7، 8 ) تقریبا تمامی این افراد نیز در تیر ماه به تایید “هیات اجرایی جذب” رسیدهاند.
سقوط باورنکردنی دانشگاه با مدیریت شریعتی
دکتر پرویز پیران، از جمله استادانی است که در سالهای دولت احمدینژاد از دانشگاه علامه اخراج شده است. در حکم اخراج او “رکود علمی” به عنوان دلیل آمده و صراحتا عنوان شده بود که دارای سواد کافی نیست. او در مورد ریاست دانشگاه ضمن اشاره به اینکه “به عنوان کسی که قربانی تصمیمات آقای شریعتی است طبعا هرچه بگویم گمان میکنند که من حتما با بغض و کینه صحبت میکنم” عنوان میکند: “رویه کاری وی این است که اگر کمترین مخالفتی با ایشان یا تصمیماتشان بشود انگهای مختلفی را به معترضان و مخالفان خود میچسبانند و یکی از ویژگیهای رایج شده در زمان ایشان در علامه دروغ بدون حد و مرز است. من شاهد بودم و میتوانم ثابت کنم که تمام استخدامها مستقل انجام شده و تمامی دانشجویان خوب که مشغول تحصیل و به دنبال علم بودند، همه رانده شدند و دلیل این امور تصمیمات فردی ایشان بود و هر زمان اعتراضی هم اتفاق میافتاد به شدت فرد را منکوب میکردند و هزاران انگ میزدند.”
او معتقد است که علوم اجتماعی در این دانشگاه به فلاکت کشیده شده است.
حسن نمک دوست تهرانی، جزو اولین اخراجیهای علامه به دستور شریعتی بود که تحصن دانشجویان را به دنبال داشت. اخراج مرتضی مردیها، بازنشستگی اجباری جلالالدین کزازی و چندین استاد بنام دیگر این دانشگاه از تصمیمات مدیریتی شریعتی در 8 سال گذشته بوده است.
تفکیک جنسیتی گسترده در پذیرش دانشجو و در کلاسها، یکی دیگر از سیاستهای ریاست دانشگاه علامه طباطبایی بود.
به گزارش روزنامه قانون بر اساس فهرست منتشره شده وزارت علوم در سال گذشته، دانشگاه علامه طباطبایی به عنوان بزرگترین دانشگاه علوم انسانی خاورمیانه، با سقوطی باور نکردنی حتی یک امتیاز از سقف 100 امتیاز هم نگرفته است. شیوه رتبهبندی به این شکل بوده که دانشگاه تهران به عنوان برترین دانشگاه ایران به عنوان معیار در نظر گرفته شده و امتیاز 100 از 100 را به خود اختصاص داده و بقیه دانشگاهها در مقایسه با دانشگاه تهران ارزیابی شدهاند. در این فهرست دانشگاه علامه طباطبایی با کسب امتیازی کمتر از یک، جایگاه ۵۳ را در میان دانشگاههای دولتی و۸۷ را در دانشگاههای دولتی و آزاد کسب کرده است.
بذرپاش: افتخار میکنم حکومتیام
شاخصترین وجهه دانشگاهی بذرپاش، برعهده گرفتن مسئولیت بسیج دانشجویی دانشگاه شریف در دوره کارشناسی و برخورد با تجمعات دانشجویی بوده است. پس از آن و بنا بر گزارشهای بسیار، تمامی مراحل ادامه تحصیل او با اعمال نظر و توصیه مقامات غیرعلمی بوده است. آن گونه که روزنامه شرق گزارش داده، وزارت علوم مدرک کارشناسی ارشد مهرداد پذرباش را با معدل کل 13 تایید کرده و امتیازی برای این معدل پایین کم نکرده است. یک منبع آگاه به این روزنامه گفته که “بذرپاش 6 سال پیش با دستور کامران دانشجو سهمیه تحصیل در دوره دکترای این دانشگاه را کسب کرد و مشخص نیست نمرههای کنونی او در مدارک دوره دکترا چقدر با واقعیت همسو است.”
5 سال پیش، وبسایت “بازتاب” از انتشار جزئیات قبولی بدون کنکور مهرداد بذرپاش در مقطع دکترا در دانشگاه علامه طباطبایی خبر داد که بازتابهای بسیاری به دنبال داشت و محمود احمدی نژاد، رییس دولت نهم نیز در واکنش به آن، دستور بررسی موضوع را صادر کرد. پس از آن، مهرداد بذرپاش، مشاور جوان احمدینژاد در شهرداری تهران که بعدا مدیر عامل پارس خودرو و سایپا و رییس سازمان ملی جوانان در دولت نهم شده بود، اعلام کرد که از تحصیل در مقطع دکترا انصراف داده است. اما “بازتاب” بار دیگر افشا کرد که انصراف صحت ندارد و مهرداد بذرپاش، داماد وزیر آموزش و پرورش دولت نهم همچنان به تحصیل در دوره دکترای دانشگاه علامه طباطبایی مشغول است.
بنا بر این گزارش، او از تسهیلات ویژهای برای تحصیل و کسب مدرک برخوردار شده است.
اما پس از اعلام حضور بذرپاش در هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی و انتقاد روزنامه شرق از این موضوع، خبرگزاری فارس به سراغ ابوالفضل کزازی رئیس سابق دانشکده مدیریت دانشگاه علامه و داور پایان نامه او رفت که میگفت: “آقای بذرپاش دانشجوی خیلی خوبی بود و همواره درمحیط دانشگاه مسائل دانشجویی را رعایت میکرد. بذرپاش همیشه در محیط دانشگاه لباس دانشجویی به تن داشت و هیچ وقت با لباس سیاسی وارد محیط دانشگاه نشده است.”
خود بذرپاش اما در تکذیبیهای که در اختیار خبرگزاریها گذاشت، از اساس استاد شدن خود را تکذیب کرد هر چند به طور مبسوط به سایر ابهامات در مورد سوابق تحصیلی خود پرداخت. او پرسیده که چطور ممکن است برای او نمرهای منظور کرده باشند که واقعا کسب نکرده است و این یا توهین به استادان است و یا به کارمندان دانشگاه.
او تاکید کرده است: “ما به حکومتی بودن خود در درس خواندن-بورس-مدرک-هیات علمی و… افتخار می کنیم ولی بسیاری از دوستان شما به بورس BBC و VOA خودشان را باختند و الان در رسانههای دشمن علیه ملت ترکتازی می کنند.”
بذرپاش خطاب به روزنامه شرق نوشته است: “اگر دوستان شما موافق باشند همگیشان مدارک تحصیل خود را عرضه کنند تا ریز نمرات و نحوه اخذ مدرک و چگونگی هیات علمی شدنشان برای مردم آشکار شود در میدانی که شما برای آن قلمفرسایی می کنید مدارک یک شبه هاوایی و دانشگاه آزاد و مکاتبه ای انگلیس و … موج می زند[…]راستی یک لیستی از بورسیههای دولت اصلاحات که با پول بیتالمال به خارج رفتند و برنگشتند و یک لیستی هم از بورسیههای سرویس های خارجی تهیه کنید و منتشر کنید و مرتب فرزندان این ملت و درس خواندن در این کشور و خدمت در این کشور را با هیچ چیز عوض نمی کنند را با چوب رانت و… نرانید. “
مدیر روزنامه تندروی وطنامروز که پس از انتخابات ریاست جمهوری به بهانه مشکلات مالی تعطیل شد، عنوان کرده که “خواهش دارم شما روزنامه منسوب به جریان کارگزاران از رانت صحبت نکنید که جامعه کلاً با این عنوان حس خوبی برقرار نمی کند تجلی دولت آقازادههای مالی و تحصیلی که در جبههای است که شما سنگ آن را به سینه می زنید.راستی ما در دولت بودیم و پول درآوردن روزنامه را دولت به ما می داد راستی این همه روزنامه زنجیرهای و مجله که در جبهه شما منتشر میشد پولش از کجا تأمین می شد و میشود؟ […] ما پیام انتخابات 24 خرداد را درک کردیم؛ اتوبوس و بانک آتش نزدیم ولی شما پیام اعتدال را دیر درک خواهید کرد؟ اگر اعتدال اتهام بی پایه و اساس به منتقدان است که شما بد تفسیرش کردهاید ولی یک سؤال، شما چرا پیام مردم را در خرداد88 به خوبی درک نکردید و خیلی از رفقای شما مردم و نظام را متقلب خواندند و شما دم برنیاوردید و اگر می توانستید همراهی می کردید و حالا در حال انتقامگیری هستید؟”