فاطمه هاشمی، فرزند رییس مجمع تشخیص مصلحتنظام، خواستار آن شد که آیتالله خامنهای نمایندهای برای نظارت بر دادگاههایی تعیین کند که به گفتهای او بابت آنها باید “به حال مردم گریه کرد”. وی همچنین اضافه کرده که گویا “مملکت فقط متعلق به لاریجانیها است”.
فرزند هاشمی رفسنجانی روز گذشته در دادگاه تجدیدنظر حضور یافت تا به اتهاماتش درباره “نشر اکاذیب” رسیدگی شود؛ اتهامی که خود فاطمه هاشمی آن را رد میکند.
همزمان وحید ابوالمعالی، وکیل فاطمه هاشمی، نیز این دادگاه را به دلیل نداشتن شاکی خصوصی “غیر قانونی” و اتهام موکلش را “مسخره” خواند: “این اتهام مسخرهترین چیز در رویه قضایی است که من دیدم. اینکه موکلم بگوید ای کاش مهدی برادر شما بود افترا و توهین است؟”
دادگاه تجدیدنظر فاطمه هاشمی رفسنجانی، روز گذشته در شعبه ۵۴ تجدید نظردادگاه انقلاب اسلامی تهران برگزار شد. قرار بود دادگاه تجدیدنظر دوم شهریورماه برگزار شود؛ اتفاقی که به دلیل غیبت دو تن از سه قاضی پرونده و همچنین تاخیر نماینده دادستان، به تعویق افتاده بود.
فاطمه هاشمی در اعتراض به سخنان مطرح شده در جلسه رای اعتماد به وزیران پیشنهادی حسن روحانی علیه مهدی هاشمی، برادرش، در نامهای به علی لاریجانی، رییس مجلس، نوشته بود که “آقای لاریجانی، ای کاش مهدی برادر شما بود”.
برخی نمایندگان مجلس در جلسه رای اعتماد به وزرای معرفی شده توسط روحانی، مهدی هاشمی را “آقازاده دلهدزد” نامیده بودند.
وی با اشاره به واکنش علی لاریجانی به پخش فیلم دیدار فاضل لاریجانی و سعید مرتضوی، در جریان استیضاح وزیر کار دولت احمدینژاد نوشته بود: “مجلس و قوه قضاییه موظف به رعایت حقوق مردم هستند. نه اینکه وقتی به برادر آقای علی لاریجانی تهمت میزنند، ایشان آن زلزله سیاسی را در کشور ایجاد کنند و برای بقیه واکنش عادی بگیرند”.
پس از انتشار این نامه، پرونده فاطمه هاشمی اواخر مرداد سال۱۳۹۲، در شعبه ۱۲ دادسرای فرهنگ و رسانه تشکیل و شعبه اول دادگاه انقلاب اسلامی تهران بهمن سال گذشته، وی را به شش ماه حبس که به مدت دو سال تعلیق شده، محکوم کرد.
علی لاریجانی رییس مجلس شورای اسلامی، پس از برگزاری دادگاه فاطمه هاشمی، در نامهای به علیرضا آوایی، رییس وقت دادگستری تهران، نوشته بود که شکایتی از فاطمه هاشمی نداشته و ندارد.
اکنون وکیل فاطمه هاشمی رفسنجانی در اینباره گفته است: “آقای لاریجانی در این پرونده شکایتی نداشته که حالا رضایتش تاثیرگذار باشد. تشکیل این دادگاه غیرقانونی است و نیاز به شاکی خصوصی دارد”.
فاطمه هاشمی نیز اکنون به نوعی حرفهای پیشین خود را تکرار کرده: “سوال بنده این بود که کدام یک از حرفهای من مصداق نشر اکاذیب و توهین بودهاست… دفاعیات علی لاریجانی برای برادر خودش را در مجلس بگذارند و آنچه که برای برادرم در مجلس گفته شد و حرفهای زشتی را که به او گفتهاند، با هم مقایسه کنند و بعد قضاوت کنند”. وی اضافه کرده که “گویا مملکت فقط برای لاریجانیهاست نه برای فرد دیگر”.
وی با بیان اینکه به دفاعیات و صحبتهایی که داریم گوش نمیدهند، افزود: “آینده را نمیدانم، ولی از مقام معظم رهبری میخواهم در دادگاهها ناظر بگذارند. با این دادگاههایی که داریم باید به حال مردم گریه کرد”.
دادگاه فاطمه هاشمی در حالی برگزار شده که روز یکشنبه نیز نهمین جلسه دادگاه مهدی هاشمی، فرزند دیگر رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام برگزار شد. فاطمه هاشمی درباره پرونده برادر خود چنین سخن گفته بود: “در پرونده مهدی دارند انتقام پدر را از پسر میگیرند. انتقام اینکه پدرم در کنار مردم ایستاد و از حقشان دفاع کرد”.
مهدی هاشمی دوم مهرماه سال ۱۳۹۱ پس از بازگشت به ایران در فرودگاه تفهیم اتهام و پس از معرفی خود به دادستانی، بازداشت شد. وی ۲۶ آذر ۱۳۹۱ پس از نزدیک به سه ماه حبس، با قرار وثیقه آزاد شد.
غلامحسین محسنی اژهای، سخنگوی قوه قضائیه، اتهامات مهدی هاشمی را “امنیتی ـ- اقتصادی” اعلام کردهاست اما به گفته محمود علیزاده طباطبایی یکی از وکلای مهدی هاشمی عمده اتهامات موکلش “سیاسی” و مربوط به رویدادهای سال ۸۸ است.