هزاران افغان به زور اخراج می شوند

نویسنده

afghn466.jpg

کابل- ایران در هفته های اخیر44 هزار افغانی را به زور به کشور جنگزده شان باز می گرداند، در بعضی از موارد خانواده ها از هم پاشیده شده اند و سازمان ملل و دولت افغانستان روز پنجشنبه اعلام کردند که این کار باعث افزایش بحران انسانی می شود. کریم رحیمی، سخنگوی دولت افغانستان گفت: “گزارش هایی مبنی بر بازگرداندن افغان ها به کشورشان و گزارش هایی از وضعیت بد خانواده هایی که به کشورشان باز گردانده شده اند، رسیده است. بعضی از اعضای خانواده را به زور وادار به ترک ایران کرده اند یا به زور به کشورشان بازگردانده اند و بعضی ها خودشان رفته اند. این وضعیتی است که ما نگرانش هستیم. اما گفتگویی های با سازمان ملل و ایران در جریان است که بازگشت افغان ها را نظم بدهند. تعداد زیادی از مهاجران افغان، ده ها سال آواره کشورهای همسایه شده بودند. در حدود یک میلیون افغان به عنوان پناهنده، درایران ثبت شده اند.”

پاکستان می گوید که در آن کشور بیش از 3 میلیون افغان وجود دارد که باید به خانه هایشان برگردند زیرا کمپ پناهندگان، مثل زمینی حاصلخیز برای رشد طالبان شورشی است.

بازگشت اجباری مردمی که ایرانی ها ترجیح می دهند که به جای پناهندگان، به آنها مهاجران غیر قانونی بگویند، چالشی دیگری برای افغان هاست. افغانستان درحال حاضر درگیر خشونت های فزاینده در داخل، شایع شدن فساد و نا امیدی فزاینده از اینکه بعد از چند دهه از جنگ می گذرد، نتوانسته اند کشوررا بازسازی کنند است.

آدرین ادواردز، سخنگوی سازمان ملل می گوید: “به نظر می رسد که بعضی از افغان ها از اعضای خانواده شان جدا شده اند. مورادی هم وجود دارد که مردم آب و غذا و وسائط نقلیه برای رفتن به خانه ندارند. در حدود 100 تا 200 هزار نفر در سال به عنوان کارگر غیر قانونی از ایران اخراج شده و به افغانستان می روند که اکثرشان کارگران فصلی هستند، اما حالا اعضای خانواده شان هم از کشور بیرون انداخته می شوند.”

سخنگوی کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل، گفت که درست به اندازه نیم میلیون افغان که با ویزای کار در ایران هستند، افغانی هایی بلاتکلیف وجود دارد.

به ایران و پاکستان از سال 1980، از زمانی که افغانستان درگیر جنگ با ارتش شوروی در خاک خودش بود، میلیون ها افغانی تحمیل شد. بیست سال بعد از آن، نسل دوم بعضی از خانواده های پناهجویان در خارج از موطن اصلی شان بدنیا آمده اند.

پاکستان قصد دارد امسال چهار کمپ مهاجران را که صد ها هزار پناهنده را در خود جا داده است، ببندد. قرار بود این کمپ، سال گذشته بسته شود، اما این کار صورت نگرفت که یکی از دلایل آن مخالفت شان با به کارگیری زور بود.

منبع: رویترز، 8 مه 2007