یکی از تفاوت های دولت نهم با دولت هفتم این است که در دولت هفتم وقتی کسی حکم اعدام می گرفت، این حکم دو سال بعد اجرا می شد، اما وقتی دولت با مشکل اقتصادی مواجه می شد، این مشکل دو ماه بعد حل می شد، در دولت نهم وقتی کسی حکم اعدام می گیرد، این حکم سه روز بعد اجرا می شود، اما وقتی یک مشکل اقتصادی ایجاد می شود، آن مشکل سه سال بعد احتمالا ممکن است حل بشود. رئیس جمهور در مصاحبه امروز خود راه حل مشکلات اقتصادی کشور را نشان داد و گفت: « به زودی درباره برنامه های اقتصادی دولت و علت برخی افزایش قیمت ها با مردم صحبت خواهم کرد. » وی مشکل افزایش نرخ تورم به ویژه در بخش مسکن و نیز میوه را حل کرد و افزود: « در صحبت مفصلی که با مردم خواهم کرد برنامه های دولت را برای کاهش تورم تشریح می کنم.»
حاج محمود نورانی تر می شود
از امروز اسمش را می گذاریم حاج محمود نورانی، طرف قرار است به حج برود. امروز رئیس جمهور یک تنه با صد خبرنگار خارجی و داخلی مصاحبه کرد و در تمام روز خوشحال بود. حاج محمود نورانی در مورد مسائل جهان اظهار نظر کرد و تقریبا کل مسائل جهان و منطقه را حل کرد. وی در مورد حل مشکل انگلیس گفت: « با انگلستان خیلی مشکل نداریم بلکه یک مشکل جزئی وجود دارد و آن هم پیروی این کشور از سیاست های طرف ثالث است.» حاج محمود در مورد اسرائیل گفت: « معضل شصت ساله اسرائیل قابل حل است، ما برای رفع این معضل راه حلی پیشنهاد کرده ایم و راه حل های دیگری هم داریم که می تواند به شیوه دموکراتیک به این معضل انسانی پایان دهد .» وی مشکل مصر را هم حل کرد و گفت: « رابطه دو کشور ایران و مصر را به نفع دو ملت می دانم.» رئیس جمهور با خوشحالی تمام در مورد سفرش به ترکیه گفت: « هنوز دقیقا معلوم نیست، ولی حتما می روم.» حاج محمود نورانی که از حالا برای سفر حج دمپایی ابری و لباس احرامش را خریده است، اعلام کرد: « پادشاه عربستان از من می خواست دعوت کند، ولی خجالت کشید، فردا به او زنگ می زنم تا مجبور شود دعوتم کند.» وی اضافه کرد: « در این زمینه هنوز برنامه سفری تنظیم نشده است اما پادشاه عربستان در قطر به من گفت اگر شما را برای حج دعوت کنیم می آیید ، من هم گفتم اگر شما دعوت کنید حتما خواهم آمد، ولی هرچه منتظر ماندم بقیه جمله اش را تمام کند، چیزی نگفت.» رئیس جمهور مشکل کشورهای حاشیه خلیج فارس را هم حل کرد و گفت: « در اجلاس دوحه طرح بیانیه از جانب شورا کار خوب و مثبتی بود …. باید از آنانی که بدبین هستند، پرسید که چرا بدبین هستند.» وی توضیح داد، آنها خودشان از من دعوت کرده بودند، اما یادشان رفته بود خبر بدهند، به همین دلیل من خودم رفتم که آنها را سورپریز کرده باشم.» رئیس جمهور به پیشنهاد پوتین اشاره ای کرد و برای توضیح دقیق گفت: « درباره پیشنهاد پوتین توضیحی نمی دهم.» حاج محمود نورانی به حل مشکل آمریکا اشاره کرد و چون حل هر مشکلی را با یک سفر ممکن می دانست، گفت: « پیام های بسیاری از مسئولان آمریکایی در خصوص مسافرت به کشورمان می رسد و ما در حال بررسی آنها هستیم.» رئیس جمهور برای حل مشکل آمریکا گفت: « با یکی دو گام مثبت آمریکا راه برای تعامل باز می شود.» کاخ سفید هم بلافاصله خواستار اولین گام ایران برای بهبود روابط ایران و واشنگتن شد. اما احمدی نژاد گفت: ما نمی خواهیم روابط ایران و واشنگتن بهبود یابد، ما می خواهیم روابط ایران و نیویورک بهبود یابد، چون نیویورک بزرگ تر است. سخنگوی کاخ سفید نیز اعلام کرد: « کاملا با احمدی نژاد موافقیم، ایران از تعلیق غنی سازی اورانیوم آغاز کند تا ما هم قدم های بعدی را برداریم.» فعلا قرار است طرفین شش ماه هم درباره اینکه چه کسی اولین گام را بردارد، دعوا کنند.
گرانی کالاها ارزان می شود
دولت احمدی نژاد اعلام کرد که طبق برنامه های دقیقی که خبرگزاری فرانسه پیش بینی کرده است، مشکل گرانی کالاها با تلاش دولت نهم تا چهار سال دیگر توسط دولت دهم حل می شود. خبرگزاری فرانسه پیش بینی کرده است که « پیروزی احمدی نژاد در انتخابات ریاست جمهوری آینده تقریبا غیرممکن به نظر می رسد.» در همین راستا، وزیر اقتصادی و دارائی پس از ساعتها تفکر و اندیشه و محاسبه دقیق و رفتن به خیابان، در یک اظهارنظر شگفت انگیز اعلام کرد: « باید اعتراف کرد که قیمت ها بالا رفته است.» همچنین یکی از نمایندگان دولت در مورد گرانی کالاها گفت: « دولت عامل افزایش قیمت حبوبات و سیمان است.» اما ثمره هاشمی در اصفهان علت مشکلات اقتصادی را کشف کرد و گفت: « مشکلات امروز مردم ریشه در اقتصاد پوسیده سالهای گذشته دارد.» وی گفت: اگر بخواهیم با همین سرعت پیش برویم باید مدت ریاست جمهوری احمدی نژاد به جای چهار سال، چهل سال شود تا بتوانیم مشکلات دولت های گذشته که در زمان خودشان مشکل شان کمتر از ما بود، حل کنیم. در همین راستا دولت سفر آخر استانی رئیس جمهور به ایلام را موفق ارزیابی کرد و در مورد آن زیاد حرف نزد. در این سفر، پس از اینکه استاندار در حضور رئیس جمهور گفته بود که 97 درصد وعده های سفر پارسال به ایلام عملی شده است، مردم شعار داده بودند « دروغه، دروغه» در همین راستا رئیس جمهور به مردم گفت: کی خسته است؟ مردم گفتند: برو بینیم بابا حال نداری! بنا به گفته داریوش قنبری نماینده مجلس، در سفر ایلام، مردم شهری که 50 هزار نفر جمعیت دارد، 26 هزار نامه به دولت تحویل دادند و در یکی از سفرها به وزیر همراه رئیس جمهور حمله کردند.
ستاد عملیات فرهنگی!
وقتی آدم با بیل کتاب ورق بزند، همین می شود. دولت شبه نظامی نهم وقتی درباره فرهنگ هم حرف می زند، آدم می ترسد. به نظر می رسد قرار است همه برای چاپ کتاب هجمه کنند و این دفعه به یک بهانه جدید ترتیب اهل فرهنگ داده شود. حاج محمود نورانی، رئیس جمهور فرهنگی عملیاتی کشور در مصاحبه مطبوعاتی عملیاتی خود اظهار داشت: « ستاد عملیاتی ویژه ای در زمینه فرهنگ ایجاد می شود و در عین حال گروهی هم مامور شده اند تا سازمان فرهنگی کشور را تنظیم کنند و برای کتب درسی نیز برنامه هایی درجهت توجه ویژه به فرهنگ طراحی شده است.…. در فرهنگ عمومی نیز شورای فرهنگ عمومی به شدت در حال تلاش و فعالیت است و ستاد عملیاتی فرهنگ نیز در این بخش فعال شده است و بیش از این فعال خواهد شد .» آگاهان به کلیه عناصر و مزدوران فرهنگی هشدار داده و از آنان خواستند تا پیش از عملیاتی شدن اقدامات فرهنگی دولت فرار کنند.
مدیر بی لیاقت، استعفا، استعفا!
یک خوبی استعفاهای دائمی دولت احمدی نژاد این است که یک مشت بی عرضه استعفا داده و از دولت بیرون می روند، اما یک بدی این استعفاها هم این است که به جای بی عرضه های مستعفی یک گروه بی عرضه تر سرکار می آیند و برادران بی عرضه مستعفی سر کار مهم تری می روند. در همین راستا، سردار ذوالقدر که از معاونت وزارت کشور استعفا داده بود، به عنوان معاون ستاد کل نیروهای مسلح در امور بسیج منصوب شد. البته شایعه رفتن وزیر علوم هم فعلا همه جا مطرح است، اما این خطر وجود دارد که وزیر بی عرضه علوم را بردارند و به جایش پسر احمدی نژاد بشود وزیر علوم و زاهدی هم بشود رئیس قوه قضائیه. لامروت ها! حتی نیم ساعت فرصت نمی دهند آدم با یک خبر استعفا حال کند. حاج محمود نورانی گفت: « استعفای دیگری نداریم و سلسله استعفاها مطلقا وجود ندارد و دوستان ما مشغول انجام وظایف خودشان هستند … چند تغییر در هر دولتی طبیعی است.» در همین راستا و برای اثبات اظهارات رئیس جمهور معاون سیاسی استاندار هرمزگان استعفا داد.
صل علی محمد، ناجی مردم آمد
راستش را بخواهید از دیروز دل تو دلم نبود. همه اش می ترسیدم سخنرانی خاتمی در دانشگاه به هر نحو خوب انجام نشود. اما خبرها را که خواندم خیالم راحت شد. دانشجویان در هنگام ورود رئیس جمهور سابق شعار می دادند « صل علی محمد، ناجی ملت آمد» خاتمی در این سخنرانی در مورد رد صلاحیت ها گفت: « چه حق داریم به جای مردم تصمیم بگیریم و کسانی که مورد تأیید مردم هستند را از آنجا که صلاحیتشان برای شش یا ۱۲ نفر احراز نشده ردصلاحیت کنیم. » وی در پاسخ به جنتی مشت محکمی به دهان وی پرتاب کرده و گفت: « پس چه قدر باید به مردم بیاعتنا باشیم که بگوییم اکثریت اشتباه میکند و چهار نفر درست میگویند؛ اصل بر برائت است و اصل بر برائت نشانهی اعتماد به مردم است.» خاتمی در مورد اجرای طرح امنیت اجتماعی که فعلا از فاق شلوار به چکمه رسیده است، اظهار داشت: « به نظر من برخی از برخوردها، برخوردهای نامناسبی است که اهانت به مردان و زنان جامعهی اسلامی محسوب میشود.» خاتمی خواستار آزاد شدن دانشجویان دستگیر شده شد و در پاسخ به یکی از سووالات گفت: « امکانات من در این حد است که فقط حرف بزنم. من به هیچ وجه برخی رفتارها را نمیپسندم.» در پاسخ خاتمی یکی از حضار گفت « شما در آن هشت سال ثابت کردیدعلاقهای به این گونه رفتارها ندارید» این سخنان با عکسالعمل برخی در جمع مواجه شد. خاتمی دانشجویان را به سکوت دعوت کرد و گفت: « این دانشجو حرف خوبی زد. باز خدا رحم کرد که توانست حرفش را بزند. خیلیها حتی تاب شنیدن حرف زدن را هم ندارند، پس در برابر عمل چه میکنند؟» خاتمی که سخنرانی اش با استقبال گسترده دانشجویان مواجه شده بود، گفت: « معتقدم در سیاست خارجی بدون آن که یک ذره از منافع ملی عبور کنیم، حرمت ایران را بالا بردیم.» وی در مورد وضعیت بینالمللی کشور گفت: « به هر حال من معتقدم وضعیت ما خیلی خوب نیست؛ اما این امر به این معنا نیست که ما باید از ارزشهایمان دست برداریم. خواهران و برادران! بسیاری از دستاوردهای هستهیی حاصل تلاش دولت قبل است. دولت فعلی هم البته تلاشهایی میکند اما ما تلاشمان این بود که به شورای امنیت نرویم نه این که از حقمان بگذریم.» وی در مورد موسویان گفت: « البته هر کسی در اظهارنظر آزاد است و من نمیخواهم وارد این مقوله شوم؛ اما آقای موسویان یکی از دیپلماتهای جدی و تلاشگر جامعهی ماست و بسیار متاسفم که قبل از هر دادگاهی ایشان را محاکمه کردند.» یکی از دانشجویان درباره سیروس ناصری نیز پرسید که خاتمی گفت: « ایشان نیز یکی دیگر از دیپلماتهای خوب کشورمان بودند. اگر مسئله به دادن آدرس خیانتکاران باشد که آدرس آنها را بدهیم، داریم، اما به شما نمیدهیم. » خاتمی یکی از برنامه های دولت خودش را دفاع از آزادی بیان دانست و گفت: « نباید عقیده و بیان و حرکت در چارچوب بیان عقیده، هزینه داشته باشد. این شرط اول دموکراسی است.» در این سخنرانی دانشجویانی که مراسم را برگزار کرده بودند، برای کمک به خبررسانی صحیح و درست، دوربین صدا و سیما را به سالن راه ندادند.
کاظم دارابی به وطن بازگشت
بازگشت به وطن اصولا چیز خوبی است، بخصوص اینکه آدم به اتهام تروریست بودن پانزده سال زندانی باشد و پس از بازگشت به وطن معاون وزارت امور خارجه از او استقبال کند. دارابی در این پانزده سال لهجه عربی گرفته و قصد دارد کتابی به آلمانی بنویسد و در آن از خودش دفاع کند. می توانم حدس بزنم کتاب پرفروشی خواهد شد. این هم از مزایای دموکراسی، ترور می کنی، زندان می روی، زبان های مختلف یاد می گیری، خاطراتت را می نویسی و میلیونر می شوی. البته ممکن هم هست که کتابت را اول برای بخش بازبینی وزارت بفرستی و در نتیجه نه تنها میلیونر نشوی و کسی کتابت را نخواند که هیچ وقت جرات نکنی سری به خارج بروی. ناچار شوی مجاور شوی در کنار حضرت معصومه به فروش شمع. یا به جمع برادارانی که دیروز ملبس شدند بپیوندی که عکسشان را ضمیمه کرده ام. ملاحظه کنید.