شیرین کریمی
سردار احمدرادان، فرمانده نیروی انتظامی تهران بزرگ که معتقد است “در پیشگیری انتظامی با جسم افراد برخورد می شود” [اعتماد] اعلام کرد: “تحقیقات پلیس از گنده لات ها، نوچه ها و اراذل واوباشی که به تنهایی فعالیت می کرده و دستگیر شده اند ادامه دارد”. وی با اشاره به مخالفت با طرح امنیت اجتماعی نیز گفت: “ما از قبل پیش بینی کرده بودیم که بعضی ها به اصطلاح شروع به زدن آروغ های روشنفکرانه می کنند و به مخالفت می پردازند”.
سردار رادان که اجرای طرح امنیت اجتماعی توسط نیروهای تحت فرماندهی وی، موجب رضایت بیش از “95 در صد مردم” را فراهم آورده، همچنین در مصاحبه با روزنامه کیهان گفته است: “از همان روز نخست جماعتی از به اصطلاح روشنفکران و قلم به دستان تلاش کردند جهاد مقدس نیروی انتظامی با اوباش و اراذل و کسانی که امنیت اجتماعی و اخلاقی تهران را به خطر انداخته اند، نوعی نظامی گری در سطح شهر و پروژه ای سازماندهی شده برای کاهش آزادی های عمومی جلوه دهند. اگر چه این عده با استفاده از ابزارهای فراوان رسانه ای و تبلیغاتی سمپاشی وسیعی را علیه نیروی انتظامی سازماندهی کردند، اما حمایت قاطع مردم از این طرح تقریباً تمامی این تلاش ها را ناکام گذاشت”.
این “فرمانده خوش صحبت و صریح” [به تعبیر کیهان] که این نشریه را نیز به خاطر “نقش خیلی خوبی که در طرح امنیت اجتماعی” دارد مورد نوازش قرار داده، در ادامه این گفت و گو، “خیلی رک” افزوده است: “به شما بگویم من وقتی وارد مقوله امنیت اجتماعی شدم آن هم در تهران، مطمئن بودم هیچ یک از این سایت های مشخص، روزنامه های معلوم الحال و اپوزیسیون قرار نیست از من تعریف بکنند”.
این سردار که یکی از صراحت های نمونه ایش در برخورد با “شماری از زنان در روز جهانی زن درمقابل مجلس شورای اسلامی” خود را نشان داد، در ادامه این گفت و گو می افزاید: “قاعده این است که وقتی شما می خواهید یک طرح خوب که دارای موضوع اجتماعی هم هست را اجرا کنید ابتدا و قبل از اجرا باید کار روانی درباره آن در جامعه انجام بدهید و مردم را آماده کنید. اما واقعیت امر این است که اگر ما می خواستیم طرح امنیت اجتماعی را به این شیوه انجام دهیم، چه خودی ها و چه غیرخودی ها اصلاً نمی گذاشتند که آن را اجرا کنیم. “
شاید به همین علت بود که طرح پرسرو صدای امنیت اجتماعی که از برخورد با حجاب زنان و جمع آوری ماهواره ها آغاز شد و به برخورد با”اراذل و اوباش” و معتادین رسید، در کوتاه مدت به سوژه ای بدل شد که: “متأسفانه آنقدر که من برای اجرای این طرح انرژی گذاشته ام صدبرابر آن برای توجیه خودی ها و غیرخودی ها و انرژی صرف کرده ام. تا حالا 4 بار مرا به مجلس کشانده اند، حتی در بحث و گفت و گوی تلویزیونی هم که یکی از نمایندگان مجلس حضور داشت فضا علیه ما بود… بعد از برنامه به آن نماینده گفتم که اگر به من بگویند بین تو و ضد انقلاب ها دست کدام را می بوسی می گویم ضدانقلاب ها چرا که آنها اگر مخالفند صریح می گویند مخالفیم و دلیل آن را هم می گویند اما شما نه مخالفتت معلوم است و نه موافقتت!” زیرا: “آدم های بی بند و بار در بی بند و باری شان پاکارتر و ایستاده تر از کسانی هستند که می گویند ما حزب اللهی و طرفدار نظام و… هستیم”.
آقای رادان که از”آروغ روشنفکری” و “پاکار” نبودن حزب اللهی ها سخت “دمغ” است، می افزاید: “فشار بسیار فراوان بوده و هست. حتی یکی از اعضای همین احزاب گفته است که عده ای آقای رادان را بدون اینکه خودش متوجه باشد وسط میدان انداخته اند. این حرف که مرا بسیار ناراحت کرد، چون دو تا معنی دارد 1- رادان نمی فهمد 2- رادان با یک گروه است و با گروه دیگری نیست”. با این وجود این حرف ها “ذره ای بر عزم و اراده ما برای به سرانجام رساندن این طرح تاثیر نگذاشته است، اتفاقا باید بگویم که انگیزه ما را در این زمینه نیز بیش از پیش کرده است”. به ویژه آنکه “استقبال بی سابقه مردم و مؤمنین” پشت این کار است و “در تازه ترین نظرسنجی که انجام داده ایم جامعه آماری را بالای 3400 نفر گرفته ایم که معمولا کسی این کار را نمی کند که خطای آن یک صدم بشود. نتیجه این نظرسنجی این بود که 95 درصد مردم تهران با اجرای این طرح موافقند”.
برادر سردار رادان که اهل “تحقیق علمی” نیز هست، در این مصاحبه می گوید: “اراذل و اوباش را هم سه گروه کردیم. گروه اول موسوم به «گنده لات ها» کسانی که شرارت می کنند اعم از عربده کشی، قمه کشی، تخریب اموال عمومی و رعب و وحشت و نوچه گیری، گروه دوم کسانی که لات بازی در می آورند اما به نوعی نوچه گروه اول هستند، گروه سوم هم خورده ریزهایی هستند که دوست دارند به گروه دو و یک برسند و به نوعی در خدمت آنها هستند”.
سردار در برخورد با این افراد “براساس تجربه قبلی” به یک عملیات منسجم و طراحی شده دست می زند؛ به این ترتیب که: “محل های استقرار این افراد را کاملاً شناسایی کردیم و در یک شب به آنها حمله بردیم که حدود 70 درصد آنها را در همان شب اول دستگیر کردیم و بقیه هم که فرار کردند توان اوباش گری ندارند و حتی با لباس های زنانه به رفت وآمد مشغولند”.
قضیه آفتابه
سردار رادان در این “عملیات منسجم” برای استفاده از “آفتابه” هم توجیه دارد. او در این مصاحبه که تیتر اول روزنامه کیهان را به خود اختصاص داده، درپاسخ به این سئوال که”قضیه انداختن آفتابه به گردن اراذل واوباش چه بود؛ برخی آن را مغایر با کرامت انسانی دانستند” می گوید: “کرامتی که باید در مورد اراذل واوباش رعایت کرد این است که در محل ابهت آنها را شکست و ما با این کار فقط می خواستیم همین ابهت ساختگی آن ها را درهم بشکنیم”. نتیجه اینکه “ما الان شبی 10 -12 نفر از اراذل و اوباش را که توانسته اند فرار کنند دستگیر می کنیم”. به همین علت “باید به صراحت بگویم آن روزی که این طرح به هر دلیلی متوقف شود تنها روزی است که جامعه به اندازه کافی پاک شده باشد، یعنی نه بدحجابی و نه شرارت و… دیگر مشاهده نشود”. تا همین جا هم “بازخوردی که از این طرح گرفته ایم این بود که چهره شهر خیلی عوض شده است”.
و سردار برای نشان دادن “اند صراحت” دو خبر خوش هم اعلام می کند: “اول اینکه مردم نگران بودند که این طرح ها مقطعی باشد ولی من می خواهم همین جا به آنها قول بدهم که مستمر خواهد بود مگر اینکه هیچ اثری از بدحجابی و اراذل و اوباش و… نباشد. و خبر دوم هم اینکه این طرح در ابتدا قرار بود فقط درسطح تهران بزرگ انجام شود ولی درحال حاضر کشوری شده است”.