نوا بارکین- مارک ترولین
یک مقام ارشد ایرانی روز جمعه اعلام کرد تصمیم باراک اوباما- رئیس جمهور آمریکا- در اعزام یک نماینده به خاورمیانه برای گفتگو با کشورهای منطقه، «علامت مثبتی» است.
علی لاریجانی به عنوان رئیس مجلس ایران در نشست سالانه کنفرانس امنیتی در مونیخ آلمان گفت: «رئیس جمهور آمریکا اعلام کرده یک نفر را برای شنیدن حرف مردم و نه دیکته کردن خواست آمریکا به خاورمیانه می فرستد.»
علی لاریجانی، یک چهره برجسته در جمهوری اسلامی و مذاکره کنندۀ ارشد هسته ای ایران، گفت: «این رویکرد، یک نشانۀ مثبت است.»
جورج میچل سناتور سابق آمریکا از سوی اوباما به عنوان نماینده خاورمیانه ای دولت تعیین شده است. ریچارد هالبروک نیز به عنوان نمایندۀ ویژه در افغانستان و پاکستان معرفی شده است.
اوباما عهد کرده برای برقراری صلح میان اسرائیل و فلسطینیان فشار زیادی وارد کند و رویکرد جدیدی را در قبال ایران و برنامه بحث انگیز هسته ای آن کشور در پیش بگیرد.
جورج دبلیو بوش، رئیس جمهور سابق آمریکا، با هرگونه مذاکره مستقیم با ایران برای حل و فصل بن بست هسته ای مخاف بود، اما واشنگتن در حال حاضر به تجدید نظر در سیاست خود در قبال ایران رو آورده است.
لاریجانی گفت دولت جدید می تواند برخی پل ها را که در گذشته توسط دولت بوش خراب شده بازسازی کند، اما این کار به یک «خط مشی مصلحت اندیشانه و مبتنی بر بازی منصفانه نیاز دارد.»
لاریجانی گفت: «شعار کهنۀ هویج و چماق باید کنار گذاشته شود.»
بیشتر سخنان لاریجانی صرف حمله به سیاست های آمریکا در منطقه شد. وی این سؤال را مطرح کرد که آیا تغییر لحن اوباما واقعاً به معنای آمادگی آمریکا برای به خدمت گرفتن یک راه حل دیپلماتیک در قبال ایران خواهد بود یا خیر.»
شورای امنیت سازمان ملل تا کنون ایران را به دلیل امتناع از تعلیق غنی سازی اورانیوم، هدف سه دور از تحریم های خود قرار داده است. قدرت های غربی سوء ظن دارند که برنامه ایران در مسیر ساخت یک بمب هسته ای است. تهران نیز اصرار دارد برنامه هسته ای آن کشور تنها در جهت تولید برق است.
منبع: اینترنسنال هرالد تریبون- 7 فوریه - 2008