پس از آنکه عالی ترین نهاد ناظر بر انتخابات ایران بر اعتبار انتخابات بحث انگیز کشور صحه گذاشت و علی رغم ادعاهای موجود مبنی بر وقوع تقلبات گسترده، راه را برای دور دوم ریاست جمهوری محمود احمدی نژاد باز کرد، طرفداران وی در روز سه شنبه به جشن و سرور پرداختند.
روزنامه های طرفدار احمدی نژاد با تیتر بزرگ در صفحات نخست به استقبال تأیید نتیجه انتخابات از سوی شورای نگهبان رفتند. جراید حامی میرحسین موسوی نیز این خبر را با تیترهای کوچک به چاپ رساندند.
موسوی اعلام کرده احمدی نژاد از طریق تقلب به سرقت انتخاباتی دست زده و خواهان برگزاری انتخابات جدید شده است. تحلیلگران غربی پیروزی احمدی نژاد با نسبت 2 به 1 را مشکوک و غیرممکن توصیف کرده اند.
تصمیم شورای نگهبان پس از اعلام حمایت رهبر عالی کشور از نتایج در 29 خرداد، امکان برگزاری مجدد این انتخابات را غیرممکن ساخت. دولت، اعلام رسمی پیروزی خود را پس از سرازیر شدن طرفداران موسوی به خیابان ها و سرکوب آنها توسط پلیس و شبه نظامیان طرفدار دولت، به تأخیر انداخته بود.
احمد میرزائی کارگر 45 ساله در یکی از شرکت های خصوصی ایران می گوید تصمیم شورای نگهبان، «عادلانه و مبتنی بر واقعیت بوده است. ایرانی های عاشق احمدی نژاد هستند و اگر دوباره نامزد انتخابات شود، نتایج مشابه همین خواهد بود.»
اما سحر، معلم 35 ساله دبیرستان، می گوید او می دانسته شورای نگهبان این انتخابات را تأیید خواهد کرد.
وی می گوید: «من متقاعد نشده ام. هرکسی که من می شناسم، به موسوی رأی داده است و شورای نگهبان، یک قاضی عادل نبوده است.»
خبرگزاری مستقل فرارو در خبری که نشان از تأثیر تحولات سیاسی در مهمترین بخش اقتصادی کشور دارد، از کنار رفتن سه مقام ارشد وزارت نفت حکایت کرده است.
هر سه نفر از چهره های برجسته در دولت محمد خاتمی رئیس جمهر سابق بودند و از متحدان اکبر هاشمی رفسنجانی محسوب می شدند. هر دو رئیس جمهور سابق را حامی موسوی در این انتخابات قلمداد می کنند.
شورای نگهبان که از سوی مخالفان به جانبداری از احمدی نژاد متهم شده، روز دوشنبه اعلام کرد پس از بازشماری 10 درصد از 40 میلیون رأی مأخوذه، تنها به «تخلفات جزئی» برخورد کرده است.
به گزارش تلویزیون دولتی ایران، آیت الله احمد جنتی رئیس محافظه کار شورای نگهبان اعلام کرد «بررسی های دقیق و فراگیر»، تنها «تخلفات جزئی را پیدا کرده که در تمام انتخابات رخ می دهد و شایسته توجه نیست.»
موسوی از زمان آغاز مناقشات تنها چند بار در انظار عمومی ظاهر شده و عهد کرده برای ادامه گردهمائی ها، به دنبال کسب مجوز قانونی است.
حکومت ایران اعلام کرده است مراسم تحلیف آقای احمدی نژاد تا پیش از 4 مرداد ماه انجام خواهد شد.
هیلاری رودهام کلینتون وزیر خارجه آمریکا در پاسخ به این سؤال که آیا احمدی نژاد را به عنوان رئیس جمهور مشروع ایران به رسمیت می شناسد، گفت: «ما اوضاع را روز به روز مدنظر خود داریم.»
به گفته دولت ایران، حتی اگر در تمامی آرای بازشماری شده تخلفاتی پیدا می شد، هنوز احمدی نژاد از موسوی پیشی می گرفت.
کلینتون در واشنگتن به خبرنگاران گفت: «آنها در مسأله روند انتخاباتی، یک شکاف بزرگ اعتباری با مردم خود دارند. من فکر نمی کنم این شکاف با بازنگری محدود بخش کوچکی از آرا از میان برود.»
رهبران ایران تلاش کرده اند مسؤولیت ناآرامی های انتخاباتی را متوجه دسیسه های غرب کنند، ابزار آشنائی که دولت از دیرباز در برابر مخالفان داخلی به کار گرفته است.
به گزارش تلویزیون ماهواره ای وانگلیسی زبان دولت، پرس تی وی، حسین طائب فرمانده بسیج روز دوشنبه از افراد مسلحی سخن گفته که خود را به جای بسیجی ها جا زده بودند.
منبع: سی بی اس- 30 ژوئن