یک روز بعد از دیدار سعید مرتضوی با “رفقا” در مجلس شورای اسلامی و سخنان فرهادتجری، عضو کمیته ویژه مجلس برای پیگیری حوادث کهریزک، مبنی بر اینکه “در گزارش کمیته تحقیق نامی از مرتضوی برده نشده است” حکم “نماینده ویژه رییس جمهوری و رییس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز” برای وی صادر شدتادر جهت “تقویت اهداف دولت اسلامی در عدالت گستری، مهرورزی و خدمت رسانی و تعالی و پیشرفت در گرو اقدام قانونمند” گام بردارد.
پیش از آنکه خبرگزاری فارس به نقل از دفتر امور رسانههای محمود احمدی نژاد، خبر دهد که رئیس دولت دهم خطاب به “برادر گرامی جناب آقای سعید مرتضوی” نوشته “براساس اصل 127 قانون اساسی و مصوبه هیات وزیران، جنابعالی را به عنوان نماینده ویژه رییس جمهوری و رییس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز منصوب مینمایم” و “تصمیمات اجرایی جنابعالی در این زمینه در حکم تصمیمات رییس جمهوری و هیات وزیران بوده و همه دستگاههای اجرایی موظف به هماهنگی و اقدام لازم خواهند بود” سعید مرتضوی به مجلس شورای اسلامی رفته بود؛آن هم بدون اعلام قبلی.
دیدار با رفقا
وی هنگام ترک مجلس اسلامی علت حضور خود در مجلس را “رفاقت با برخی نمایندگان” عنوان کرد و گفت: “من با نمایندگان رفیقم و چند همکار قضایی در مجلس دارم که امروز برای دیدار با آنها به اینجا آمدم”.
وی در پاسخ به اصرار خبرنگاری که خواهان دانستن علت واقعی حضور او در مجلس بود نیز اظهار داشت: “حضور من در مجلس هیچ ارتباطی با کمیتههایی که برای بررسی حوادث بعد از انتخابات در مجلس تشکیل شده ندارد و من امروز با تعدادی از همکارانم از جمله تجری دیدار کردهام”.
به گزارش پارلمان نیوز، پایگاه خبری فراکسیون اقلیت مجلس، مرتضوی درباره نقش خود در جنایت های بازداشتگاه کهریزک و مواردی که زاکانی به او منتسب کرده هم گفت: “مسایل کهریزک نه ربطی به من دارد و نه آقای زاکانی، ایشان قصد دارد نسبت به مسالهای که به ما مربوط نمیشود آسمان و ریسمان ببافد که من در این شرایط مصلحت نمیدانم که در مقام پاسخگویی به هر اظهارنظری از سوی ایشان برآیم”.
گفتنی است ماه گذشته و پس از آنکه نام سعید مرتضوی به عنوان یکی از عوامل اصلی جنایات کهریزک در کنار چهره هایی چون سردار رادان، جانشین فرمانده نیروی انتظامی و حسین فدایی، رئیس جمعیت ایثارگران، در میان محافل سیاسی و مطبوعاتی طرح شد، علیرضا زاکانی نماینده کنونی مجلس و رئیس سابق بسیج دانشجویی ضمن تائید نقش مرتضوی در جنایات کهریزک، او را “متهم ردیف اول” این پرونده معرفی کرد.
سایت جهان نیوز، وابسته به سپاه پاسداران نیز با انتشار کامل نامه زاکانی به مرتضوی، بر وجود اختلافات درونی جناح حامی دولت صحه گذاشت. نامه زاکانی باواکنش سعید مرتضوی مواجه شد و وی نیز در مصاحبه با خبرگزاری فارس، این نماینده عضو کمیته تحقیق درباره جنایات کهریزک را به “بیماری روانی” متهم کرد.
براساس گزارش های رسیده از منابع مطلع “در ابتدای تشکیل کمیته تحقیق برای پیگیری حوادث کهریزک، عده ای از آسیب دیدگان، برخی از اسناد خود را در اختیار زاکانی قرار دادند.به دنبال اطلاع مرتضوی از این موضوع، او در مقام دادستان تهران حکم تفتیش منزل زاکانی را صادر کرد.به دنبال صدور این حکم و پس از مراجعه ماموران دادستانی به منزل زاکانی، بین او و ماموران درگیری پیش آمد.بعد از آن بود که زاکانی به افشاگری در مورد مرتضوی پرداخت.”
دعوایی که تا مدتی ادامه یافت وبه جایی رسید که مرتضوی، زاکانی را “بیمارروانی” خواند. بعد از آن نیز تا مدتی از مرتضوی خبری نبود تا روزی که بدون “اعلام قبلی” به مجلس شورای اسلامی رفت.
تجری: گزارشی نداریم
وقتی مرتضوی مجلس را ترک کرد، تجری در جمع خبرنگاران پارلمانی حاضر شد و با بیان اینکه در گزارش کمیته تحقیق نامی از مرتضوی برده نشده است، دلیل اصلی حضور مرتضوی در پارلمان را روشن کرد. به گزارش خبرگزاری فارس، این عضو کمیته ویژه مجلس برای پیگیری حوادث بعد از انتخابات در مورد حضور سعید مرتضوی در مجلس گفت: “آقای مرتضوی به مجلس آمده بود تا دوستانش را ببینید که این حضور همزمان شد با جلسه کمیته ویژه که ایشان هم در جلسه حاضر شدند و به برخی سئوالات پاسخ دادند”.
فرهاد تجری سپس در پاسخ به این سئوال که آیا توضیحات مرتضوی درباره ابهامات درباره نقش او در کهریزک بود، اظهار داشت: “کمیته ویژه گزارش خاصی درباره نقش مرتضوی در کهریزک تهیه نکرده است اما صحبت های ایشان به تکمیل شدن گزارش و مشخص شدن برخی نقاط کمک کرد”.
نایب رئیس کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس که مرتضوی از او به عنوان “همکارم” نام برده بود، درباره اینکه چرا این هفته هم گزارش کمیته ویژه قرائت نشد، تصریح کرد: “میبینید که هر روز اتفاقات جدیدی میافتد که به گزارش اضافه میشود که البته نیاز نیست به آن اشاره کنم”.
به این ترتیب بود که معلوم شدسعید مرتضوی روشن کرده علت “مرگ پزشک کهریزک مشخص است و نیاز به بررسی ندارد”.
بعد از آن بود که در مجلس این خبر پخش شد که “گزارش کمیته ویژه جلسه بعد قرائت می شود” و در آن نامی از سعید مرتضوی نخواهد بود.
قاچاق کالا و ارز
روز بعد اما نام سعید مرتضوی، در راس اخبار خبرگزاری های حامی دولت قرار گرفت که نوشته بودند: سعید مرتضوی با حکم رئیس جمهوربه عنوان نماینده ویژه رئیس جمهوربه ریاست ستادمبارزه با قاچاق کالا و ارز منصوب شد.
پیش از این سردار محمد رضا نقدی این مسئولیت را برعهده داشت.احمدی نژاد در حکم وی نیز نوشته بود “بر اساس اصل 127 قانون اساسی و مصوبه هیات وزیران جنابعالی را که برخوردار از توان و تجارب ارزشمند هستید، به عنوان نماینده ویژه رئیس جمهور و رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز منصوب می نمایم. بدیهی است که طبق اصل 127 قانون اساسی تصمیمات اجرایی جنابعالی در این زمینه در حکم تصمیمات رئیس جمهوری و هیات وزیران بوده و همه دستگاههای اجرایی موظف به هماهنگی و اقدام لازم خواهند بود.” و همچنین اینکه “تقویت اهداف دولت اسلامی در عدالت گستری، مهرورزی و خدمت رسانی و تعالی و پیشرفت درگرو اقدام قانونمند، قاطع و مستمر است.”
همان جمله بندی که قبل از آن درحکم انتصاب غلامحسین الهام، سخنگوی وقت دولت نهم، به این سمت آمده بود.نقدی در آن سمت مدت کوتاهی بیش نماند و بدون هیچ توضیح به بسیج رفت؛ الهام نیز این بار، به کابینه ای که چند سمت همزمان درآن داشت، راه نیافت.