این بار نوبت پزشکان جوان است

نویسنده

حمید احدی

در پی ناکامی دولت در حل مشکل دانشجویان، کارگران، معلمان و زنان که استفاده از نیروهای امنیتی را در دستور کار قرار داد و از هر گروه عده ای در زندان و یا در راهروهای دادسرا سرگردانند، پزشکان جوان هم با اجتماع در مقابل نظام پزشکی فریاد از بیدادی سر دادند که بر آنان می رود.

بنا به گزارش خبرگزاری ها از تهران در پی افزایش نیافتن حقوق پزشکان شاغل در بخش دولتی، تعدادی از این پزشکان روز پنج شنبه مقابل سازمان نظام پزشکی کشور تجمع کردند.

این داستان از اخرین روز فرودین آغاز شد که رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی در مصاحبه ای اعلام داشت که سیاستهای عدالت محور دولت حکم می کند که در کاهش فاصله حداقل و حداکثر حقوق دریافتی کارکنان دولت، حقوق همه کارکنان دولت اضافه شود جز پزشکان شاغل در بخش دولتی. این در حالی است که در بسیاری از موارد حقوق پزشکان به ویژه پزشکان عمومی شاغل در بخش دولتی همچون بیمارستان ها و حتی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از حقوق یک کارگر ساده نیز کمتر است.

در تجمع پزشکان معترض که تعداد آن ها بیش از 200 نفر تخمین زده شده که بیشتر آنها پزشک عمومی بودند، از سازمان نظام پزشکی خواستند در مقابل مصوبه دولت تکلیف آنان را روشن کند.

شهاب الدین صدر، رئیس سازمان نظام پزشکی کشور نیز با بیان اینکه با سازمان مدیریت و شخص رئیس جمهور در این باره مکاتباتی صورت گرفته، گفت: مشکل مهم نظام سلامت در سال جاری واقعی نبودن سرانه درمان در قانون بودجه است و متاسفانه سرانه مصوب در لایحه دولت و قانون بودجه در مجلس هر دو از نظر کارشناسی اشکال اساسی دارند و امیدواریم با فعالیت سازمان های بیمه ای، شاهد اصلاح سرانه درمان باشیم.

همچنین در نامه ای که صدر به تاریخ 8 اردیبهشت به رئیس جمهور ارسال کرده بود، آمده است که در “رویکرد عدالت خواهانه” و “کاهش فاصله حداقل و حداکثر حقوق دریافتی” رقم دریافتی، حقوق و مزایای فرد ملاک عمل است و معیار قرار دادن عنوان شغلی منطقی به نظر نمی رسد.

رئیس سازمان نظام پزشکی در این نامه با اشاره به اینکه از جمعیت 95 هزار نفری پزشکان کشور 70 هزار نفر آنها پزشک عمومی هستند، یادآور شد که با توجه به طولانی بودن دوران تحصیل، شرایط سخت و منحصربه فرد تحصیل در این رشته، دو سال طرح خدمات اجباری، قرار داشتن در معرض خطر ابتلا به انواع بیماری های عفونی و مهلک و… پزشکان عمومی از حقوق پایینی برخوردارند و برخلاف دیگر صنوف هیچ گاه مجال خواستار توجه ویژه مسوولان در این زمینه نشده اند.

مصوبه دولت واکنش نمایندگان مجلس را نیز برانگیخت. انوشیروان محسنی بندپی، نایب رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس هفتم ضمن ناعادلانه خواندن این مصوبه به روزنامه کارگزاران گفت: این مصوبه نشان از نگاه غیرکارشناسانه سازمان مدیریت و برنامه ریزی در بخش بهداشت و درمان دارد و ظلمی است که به پزشکان به ویژه پزشکان عمومی شده است.

پزشکان جوان گفته اند که اگر جواب مساعد نگیرند از همه همکاران دعوت خواهند کرد که جمع شوند و در آن صورت شاهد اجتماع پنچاه هزار نفره خواهند بود و همچنین نایب رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس یادآور شد در صورتی که این مصوبه سازمان مدیریت و برنامه ریزی تغییر نکند و اصلاح نشود، مجلس از رئیس جمهور سوال خواهد کرد. او افزود؛ به غیر از رئیس جمهور، وزیر بهداشت نیز باید برای حمایت از پزشکان تحت نظارت خود واکنش مناسب نشان دهد.

در این میان وزیر بهداشت در یک برنامه تلویزیونی ظاهر شد و اعلام کرد که که به دستور رییس جمهور تصمیم قبلی لغو شده و پزشکان هم اضافه حقوق می گیرند. اما یکی از پزشکان به “روز” گفت از قبل عده ای به ما می گفتند که این طرح یک نمایش است برای محبوبیت سازی برای رییس جمهور. به اعتقاد آن ها ماخود به خود آلت دست بخش روابط عمومی ریاست چمهوری هستیم. جمع می شویم و چیزی را می خواهیم که بدیهی است و فردایش اعلام می شود که رییس جمهور دستور داده و لابد ما باید دسته جمعی به دیدار رییس جمهور برویم و تومار های تشکر امضا کنیم.

پزشک جوان دیگری که با این نظر مخالف است می گوید حقوقمان از هر جا برسد خدا برکت، اما مشروط بر آن که واقعا برسد! به گفته وی در تماس با مجلس، گفته شده که چنین امری صحت ندارد و رییس جمهور نمی تواند مصوبه مجلس را به هم بزند. مگر ما برای متمم بودجه صبر کنیم. اگر چنین باشد ما هم تصمیم مقتصی می گیریم.

اما مدیران وزارت بهداشت می گویند که مصوبه ای که پزشکان را از افزایش حقوق محروم کرد مصوبه مجلس نبود بلکه فقط به امضای هیات دولت رسیده بود به همین جهت عباس زارع نژاد، مدیر روابط عمومی وزارت بهداشت گفت: مصوبه دولت در تاریخ 28 فروردین امسال تصویب شده بود که وزارت بهداشت برای اصلاح این اشتباه 4 اردیبهشت ماه طی نامه ای خطاب به آقای دکتر داوودی، معاون اول ریاست جمهوری خواستار اصلاح آن شد.

وی افزود: نامه وزیر بهداشت نامه مفصلی بود و مستندات کافی را برای اصلاح این اشتباه دربرداشت که در پاسخ به این نامه بر اساس اصلاحیه ای که در تاریخ 12اردیبهشت به وزارت بهداشت رسید اعلام شد که در متن مصوبه قبلی اشتباهات تحریری صورت گرفته که با برداشته شدن استثناء پزشکان از تبصره 6 این مصوبه اصلاح شدند.

وی تاکید کرد: البته پیش از این اصلاحیه معاون اول ریاست جمهوری قول مساعد را برای اصلاح آن داده بود و وزارت بهداشت مراتب را به صورت شفاهی به سازمان نظام پزشکی و پزشکان در مورد اصلاح این مصوبه داده بود ولی متاسفانه با وجود این شاهد برخی اعتراضها از سوی برخی پزشکان بودیم.

حالا پزشکان جوان مانده اند که آیا براستی بازیچه طرح تبلیغاتی محبوبیت سازی برای رییس شده اند یا به راستی اشتباهی بود که با توضیح وزیر بهداری حل شد.