انتخابات مجلس روز جمعه در شرایطی برگزار شد که به گزارش منابع غیر دولتی، یکی از پرحاشیه ترین و پرتخلف ترین انتخابات در طول جمهوری اسلامی بود. با توجه به هم جناحی ناظرین و مجریان انتخابات، عمده تخلفات از سوی برگزار کنندگان انتخابات صورت گرفت و آنان رای دهندگان را ترغیب کردند تا به یک لیست خاص رای بدهند. در همین راستا وزارت کشور در یک اقدام قابل توجه “تمامی خبرنگاران بجز رسانههای همسو با دولت” را از وزارت کشور اخراج کرد تا آرا پشت درهای بسته شمارش شود. شاه بیت انتخابات جمعه، سخنان مصطفی پورمحمدی، وزیر کشور بود که در تایید عدم بیطرفی، شان خود را از وزارت به حد “سخنگوی اصولگرایان” رساند و اعلام کرد: “اصولگرایان 70 درصد کرسی ها را به دست آورده اند”.
انتخابات جمعه 24 اسفند در شرایطی آغاز شد که پیش از آن برخی چهره های سیاسی به دلیل همسویی هیات های اجرایی انتخابات و همچنین ناظران انتخابات، هشدار داده بودند که سلامت انتخابات در خطر است؛ با این حال، صبح جمع اولین خبرها حاکی از آن بود که سرباز های پادگان های شمال شرق تهران “مجبور به رای دادن به فهرست اصولگرایان” شده اند. سربازان این پادگان ها با اتوبوس به مسجد جامع اقدسیه منتقل می شدند و فهرست اصولگریان در اختیار هر یک از آنها قرار می گرفت تا به این فهرست رای دهند.
از سوی دیگر، محمود احمدی نژاد که سفر افریقایی خود را نیمه تمام گذاشته بود در مسجد لرزاده حاضر شد و رای خود را به صندوق انداخت. همان صندوقی که به نوشته “بهارستان هشتم”، پایگاه اطلاع رسانی اصلاح طلبان “عوامل اجرایی و نظارت در یک تخلف آشکار اقدام به توزیع فهرست انتخاباتی جبهه متحد اصولگرایان” کرده بودند.
بر اساس خبر این سایت همچنین “در محدوده کیانشهر در بعضی از حوزه ها نیروهای بسیج به اصرار نام نامزدهای جبهه متحد اصولگرایان را در برگه های رای مردم” نوشتند. در همین منطقه، “در شهرک های مجیدیه و سعید یه و مدرسه هدف هم فهرست نامزدها به طور ناقص” نصب شده بود. در تخلفی دیگر، در مسجد جعفری منطقه گیشا، فهرست نامزدهای جبهه متحد اصولگرایان به طور آشکار میان رای دهندگان پخش شد و گروهی نیز آشکارا برای حداد عادل تبلیغ کردند.
در همین شرایط بود که کمیته صیانت از آرای ستاد ائتلاف اصلاح طلبان خبر داد که برخی از هواداران دولت نهم با تهیه و نصب پلاکاردهایی در محدوده شعب اخذ رای در برخی از مناطق تهران، سعی در ترغیب و تشویق مردم به رای دادن به کاندیداهای مورد حمایت دولت دارند. بر اساس این گزارش، هواداران دولت نهم در مناطق جنت آباد شمالی و گلستان شرقی اقدام به نصب پوسترهایی با عکس محمود احمدی نژاد حاوی شعار “اقتدار دولت در اقتدار مجلس است”، کردند.
از سوی دیگر، ناظران شورای نگهبان در شعب رای گیری با آغاز شمارش آرا در تهران ناظران معرفی شده از سوی اصلاح طلبان را وادار به خروج از شعبه ها کردند. به گزارش بهارستان ایران با آغاز شمارش آرا در شعب 625 ، 375، 795، 104، 860، 146، 1044، تهران ناظران ستاد ائتلاف اصلاح طلبان در این شعبه مجبور به ترک محل رای گیری شدند. در سایر شعبه هایی نیز که شمارش آرا در آنها آغاز شده به ناظران ستاد ائتلاف اصلاح طلبان اجازه ماندن در محل و نظارت بر نحوه شمارش آراء داده نشد.
یک منبع خبری در تهران به روز گفت در روز جمعه گذشته، درکارخانجات دولتی، کارگران مجبور شده اند به کاندیداهای اصولگرایان جبهه متحد ورایحه خوش خدمت رای بدهند. به گفته این منبع، از جمله در کارخانه های سایپا، ایران خودرو، و پارس خودرو، که برای اولین بار در روزجمعه سه شیفته به کار مشغول بودند، به دست حدود 40 هزار کارگر لیست اصول گرایان جبهه متحد داده وبه آنان اعلام شد که به لیست مزبور رای دهند. شنیده می شود همین دستورالعمل در ذوب آهن اصفهان و دیگر مراکزکارگری دولتی نیز به اجرا درآمده است.
تخلفات در شهرستانها
اما از شهرها و استانهای کشور نیز خبرهای زیادی مبنی بر تقلب و تخلفات انتخاباتی روایت شد. از جمله مهمترین اتفاقات در لامرد فارس اتفاق افتاد. ماموران بهداشت شهرستان لامرد در چند روز گذشته با مراجعه به مردم منطقه، شماره کارت ملی آنها رابه بهانه صدور کارت بهداشت گرفتند و وقتی روز جمعه مردم برای رای دادن به پای صندوق های رای رفتند، وقتی کدها را وارد سیستم های انتخابات مجلس کردند به علت مشابه بودن شماره ملی و تکراری بودن، این تعداد از مردم نتوانستند رای بدهند که این بدان معنی بود که با کارت های ملی مردم قبلا رای داده شده است.
همچنین بهارستان ایران خبر داد که سه نفر بدون هماهنگی، جایگزین نمایندگان واقعی خانه احزاب در ستاد انتخابات استان چهار محال بختیاری شدند. رئیس خانه احزاب این استان به طور رسمی به جایگزینی سه نفر به نام حاج “سعید پ”، “مهدی الف” و حاج “نجاتعلی ع” به عنوان نمایندگان خانه احزاب در ستاد انتخابات چهارمحال بختیاری اعتراض و اعلام کرد: ”انتخاب این افراد بدون هماهنگی با خانه احزاب بوده و آنها به هیچ عنوان عضو احزاب استان نیستند.“
همچنین از اردبیل خبر داده شد که “با همراهی و چشم پوشی فرمانداری پارس آباد اردبیل” کسانی که در روستای اولتان و اسلام آباد این حوزه انتخابیه رای دادند “بعضا با پاک کردن مهر شناسنامه” برای بار دوم و سوم نیز رای دادند.
در تخلفی دیگر، بنابر نوشته سایت نواندیش، “یکی از نمایندگان احزاب حاضر در میز نظارت بر انتخابات خانه احزاب کشور از استانداری قزوین اخراج شد. رحمانی عضو میزنظارت بر انتخابات خانه احزاب مستقر در استانداری قزوین ظاهرا بدستور رییس ستاد انتخابات استانداری قزوین از محل استقرار خود به بیرون از استانداری مشایعت شده است. براساس این خبر این اقدام در حالی صورت می گیرد که رحمانی در طول هفته جاری در محل میزنظارت خانه احزاب در استانداری قزوین مستقر بوده است.” همچنین بهارستان ایران گزارش داد: “اعتراض ناظران ستاد ائتلاف اصلاح طلبان به تخلفات انتخاباتی حامیان دولت در حاجی آباد بندر عباس منجر به دستگیری این ناظران شد.“
یک گزارش رسیده به روز حاکی است در برخی از روستاها قبل از انتخابات مردم در مساجد جمع شده ونمایندگان سپاه از طریق بسیج به داخل روستا ها رفته و آنچه “دیدگاه های انتخاباتی” رهبری توصیف می کرده اند را برای آنان توضیح داده اند. این گزارش حاکی است که در این توضیحات، پیام رهبری مبنی براین که مردم به کسانی رای بدهند که همراه با دولت هستند، به عنوان فصل الخطاب تلقی شده است.
در برخی از مناطق روستایی نیز برای جلب مشارکت مردم و اخذ رای از آنان، دولت از طریق شوراهای ده و بسیج به پخش ارزاق عمومی همچون برنج و روغن به ویژه در نقاط روستایی اقدام کرده است. یکی دیگر از سازوکارهای تشویق روستاییان برای آمدن به پای صندوق های رای را پخش نهاده های کشاورزی توسط نمایندگان وزارت جهاد کشاورزی و تبلیغ برای دولت احمدی نژاد در حین توزیع نهاده ها بوده است.
شکایت اصولگرایان از اصولگرایان
اما با انتشار نامه نامزدهای “ائتلاف فراگیر اصولگرایان” توسط آفتاب، مشخص شد که تخلف و تقلب تنها به ضرر اصلاح طلبان صورت نمی گیرد. ائتلاف فراگیر اصولگرایان که رقیب جبهه متحد و دولت در انتخابات اخیر محسوب می شود، در پی بروز تخلفات متععد، در نامه ای به شورای نگهبان از “جبهه متحد اصولگرایان” شکایت کرد تا به این ترتیب به قول یک صاحبنظر، در این انتخابات “طرفداران احمدی نژاد نه تنها اصلاح طلبان بلکه اصولگرایان منتقد خود را نیز قلع وقمع کنند.“
برخی از نامزدهای ائتلاف فراگیر اصولگرایان در نامه خود آوردهاند: “پیرو تخلفات فراوان مقدماتی و تبلیغاتی جبهه متحد اصول گرایان از قبیل نصب آویزهای غیرقانونی، تبلیغ اسامی نامزدها در سه روزنامه وابسته به بیت المال در روز پنجشنبه 23/12/86 (ممنوعیت تبلیغات)، پخش وسیع کارت های تبلیغاتی اسامی سی نفره و همایش انتخاباتی در سازمان دولتی ارتباطات اسلامی در روز ممنوعیت تبلیغات (پنج شنبه 23 اسفند) و با توجه به مشاهدات عینی و گزارشهای موثق و متعدد و مکرر مردمی در مورد تخلفات عدیده در شعب اخذ رای به نفع فهرست جبهه متحد اصولگرایان در حوزه انتخاباتی تهران، ری، اسلامشهر و شمیرانات ضمن اعتراض و تقاضای رسیدگی قاطع هشدار می دهیم.“
در بخش دیگری از این نامه این اصولگرایان به “تبلیغ فهرست انتخاباتی جبهه متحد اصولگرایان در بسیاری از شعب اخذ رای و به ویژه در مناطق شرق و جنوب تهران و برخی از شهرک ها مانند شعبه 202 و 1682 مسجد رحمتیه، 1359 امیریه، مسجد فاطمیه و… توسط برخی از عوامل اجرایی و نظارتی”، اعتراض داشتند.
در این نامه که افرادی چون “رضا طلایی نیک، سید محمد میرمحمدی، ابوالفضل حسن بیگی و…” آن راامضا کرده اند همچنین به “دخالت برخی از عوامل اجرایی و نظارتی در نوشتن نام نامزدها توسط رای دهندگان” اشاره شده و از جمله آمده است “با ممانعت از حضور برخی از ناظرین قانونی نامزدها که دارای مجوز نظارت در محل شعبه اخذ رای هستند زمینه تخلفات افزایش یافته است.“
سکوت در قبال تخلفات
اما در این میان واکنش شورای نگهبان به عنوان ناظر انتخابات قابل توجه است. به گزارش بهارستان ایران، احمد جنتی درباره بروز تخلف در برخی شعبه ها ی اخذ رای سکوت کرد. وی پس ازبازدید از ستاد انتخابات کشور وقتی با این پرسش مواجه شد که گفته می شود در برخی شعب اخذ رای از رای دهندگان رای اجباری گرفته می شود، سکوت کرد.
وی همچنین در پاسخ به طرح شبهاتی مبنی بر اینکه تنها گروهی خاص اجرای انتخابات را بر عهده دارند، گفت: “اگر منظور این افراد یک گروه ولایی است درست می گویند.” وی همچنین اعلام کرد “تاکنون هیچ تخلفی در خصوص انتخابات جاری گزارش نشده است.“
ساعاتی بعد خبرگزاری مهر هم به نقل از “سید مهدی حاجی میر عرب” رئیس ستاد بازرسی انتخابات شهرستان تهران اعلام کرد: “فضایی امن و قانونمند بر انتخابات تهران حاکم است.”
سید مهدی حاجی میر عرب، رئیس ستاد بازرسی انتخابات شهرستان تهران در جمع خبرنگاران گفت: “هر چند که مسائل کوچکی گزارش شده اما ضمن مرتفع شدن آن موارد، محیطی امن و قانونمند در زمینه برگزاری انتخابات امروز از شهرستان تهران فراهم شده است.” وی در عین حال از دریافت 120 خبر در خصوص کاستی ها و تخلفات مربوط به انتخابات امروز در شهرستان تهران در ستاد متبوعش خبر داد.
اخراج خبرنگاران
با این وجود و پس از پایان انتخابات، همزمان با شمارش آرا، اقدامات مجریان انتخابات حاکی از وجود برخی تخلفات بود. پیش از این معمول بود در هنگام شمارش آرا خبرنگاران در ستاد انتخابات حضور داشته باشند و با گزارش لحظه به لحظه، مردم را در جریان شمارش آرا قرار دهند اما وزارت کشور دولت نهم به روال انتخابات شوراها، در اقدامی بحث انگیز ”تمامی خبرنگاران بجز رسانههای همسو با دولت رااز وزارت کشور اخراج “ کرد. براساس اخبار دریافتی، پس از پایان رای گیری ماموران وزارت کشور ابتدا تمامی خبرنگاران را از ساختمان وزارت کشور بیرون کردند و سپس به آنها گفتند: ”بروید و صبح باز گردید.” اما بعد از لحظاتی “خبرنگار خبرگزاری وابسته به جریان حاکم از جمله خبرنگاران خبرگزاری فارس و صداوسیما را دوباره به ساختمان وزارت کشور راه داده اند و سایر خبرنگاران همچنان پشت درب های وزارت کشور مانده اند.”
براساس اعلام نوروز، ”این اقدام بی سابقه که تحلیلگران آن را عملی جهت دور نگاه داشتن نظارت رسانه ها از آمار واقعی و نتایج انتخابات میدانند، بسیار مشکوک ارزیابی شده است و برخی مسئولان ستاد ائتلاف اصلاح طلبان آن را امری خلاف جریان همیشگی انتخابات و در جهت دست بردن در آراء ملت از سوی مجریان میدانند.عبدالله ناصری سخنگوی ائتلاف اصلاح طلبان نیز با هشدار نسبت به دخل و تصرف در آراء ملت به مسولان ستاد انتخابات کشور و وزارت کشور هشدار داده بود.”
پس از آن نیز وزیر کشور اعلام کرد به جای اعلام تدریجی نتایج، نتایج کلی آرا پس از شمارش اعلام می شود. این اظهارات با اعتراض بسیاری از جمله سخنگوی ستاد ائتلاف اصلاح طلبان رو به رو شد. عبدالله ناصری این تصمیم وزارت کشور را خلاف رویه گذشته اعلام کرد و گفت: “خودداری وزارت کشور از اعلام تدریجی نتایج شمارش آرا در تهران شائبه انگیز است.با توجه به گزارشات متعددی که در تخلف انتخاباتی به نفع حامیان دولت دریافت می شود، این تصمیم وزارت کشور به نگرانی های موجود برای صیانت از آرا دامن می زند.“
به علت انتشار همین اخبار بود که سایت “بهارستان ایران” که بخش اعظم تخلفات انتخاباتی همراهان دولت را منعکس می کرد از دیروز فیلتر شد. نوروز با تایید این خبر افزوده است: “ناظران نتایج انتخابات مجلس هفتم و موفقیت نسبی اصلاح طلبان در حوزههایی که نامزد داشتهاند دلیل اصلی عصبانیت جهت فیلتر کردن این سایت میدانند و معتقدند با توجه به در اختیار نداشتن رسانه از سوی اصلاح طلبان و وجود تنها همین پایگاه اطلاع رسانی حاکمیت قصد دارد تا با بستن همین روزنه اندک امکان اطلاع رسانی شفاف و گزارش تخلفات احتمالی انتخابات را از اصلاح طلبان سلب کند.“
وزیر کشور، سخنگوی اصولگرایان
از سوی دیگر بعد از ظهر شنبه اظهارات “مصطفی پور محمدی” وزیر کشور مبنی بر اینکه “منتخبین راه یافته به مجلس 71 درصد گرایش اصولگرایی دارند و از مواضع جاری کشور حمایت میکنند”، موجب اعتراض اصلاح طلبان شد.
عبدالله ناصری، سخنگوی ستاد ائتلاف اصلاحطلبان این سخنان وزیر کشور را دلیلی دانست برای در اثبات نگرانیهایی که از سوی اصلاحطلبان مطرح شده است: “البته این احتمال وجود دارد که وزیر کشور از سوی مقامهای مافوقش برای اعلام موضع جانبدارانه به نفع اصولگرایان تحت فشار باشد اما در هر صورت چنین رفتار بدعتآمیزی تأییدکننده نگرانیهای اصلاحطلبان درباره تلاش سازماندهی شده در عالیترین سطوح برای مهندسی انتخابات و حذف اصلاحطلبان است.“
ناصری تصریح کرد که انتظار نمیرفت “وزیر کشور با تنزل شأن و جایگاه خود در نقش سخنگوی اصولگرایان ظاهر شود.“
همچنین موسوی لاری در واکنش به این سخنان وزیر کشور، آن را بعید دانست و گفت: “این یک نظر شخصی است و فکر نمیکنم ایشان چنین مسئلهای را به عنوان وزیر کشور مطرح کرده باشد. ما نیز در شرایطی که بحثهای جدیتری مثل شمارش آرا وجود دارد، نباید خود را درگیر چنین اظهارنظرهای شخصی کنیم.“
مجریان وناظران بر رای گیری
پیش از آغاز هشتمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی برخی از صاحبنظران با “اعلام خطر” نسبت به سلامت برگزاری انتخابات هشدار داده بودند.براساس نظر این کارشناسان، این انتخابات یکی از معدود انتخاباتی بود که در طول عمر جمهوری اسلامی، دست اندرکاران آن اعم از ناظر و مجری، به یک جناح سیاسی تعلق داشتند.
پیش از این و در انتخابات گذشته، همواره این آسودگی خاطر از سوی شرکت کنندگان وجود داشت که به دلیل نزدیکی مجریان انتخابات به یک جناح و ناظران انتخابات به جناح دیگر، امکان تقلب و سوءاستفاده در انتخابات کم است.
اما در این انتخابات اغلب اعضای هیات های اجرایی، منصوب فرمانداران هستند؛ فرماندارانی سپاهی و بسیجی.موضع گیری نیروهای نظامی هم که در انتخابات روشن است.
از سوی دیگر هیات های ناظر بر انتخابات مجلس در حوزه ها و شهرستانها، منصوب هیات پنج نفره عالی نظارت بر انتخابات هستند که مستقیما با حکم شورای نگهبان منصوب می شوند. این دو دسته مسولیت اصلی اجرای انتخابات و همچنین نظارت بر آن را بر عهده دارند.
مجریان وناظران بر رای گیری
در هر صندوق رای گیری فردی به عنوان نماینده فرماندار و چند عضو شعبه، که جملگی از طرف هیات اجرایی انتخابات انتخاب می شوند حضور دارند. پیش از این در انتخابات های گذشته عموما از میان معلمان و فرهنگیان و همچنین کارمند های سایر ادارات برای انجام امور شعبه استفاده می شد اما چندی پیش “امروز” خبر داد به دلیل تعویق مطالبات فرهنگیان در سنوات قبل برگزاری انتخابات توسط دولت نهم، این اقشار تمایلی به حضور در پای صندوق رای ندارند؛ کاری که به مذاق گردانندگان انتخاب، خوش هم آمد.
همچنین نیروی انتظامی به عنوان مسوول حفظ نظم “170 هزار نفر” به این اختصاص داده است. علاوه بر این به دلیل حضور سردار افشار در راس ستاد انتخابات کشور، نیروهای بسیجی نیز در برخی صندوق ها حضور خواهند داشت. در این ارتباط محتاج، رییس ستاد امنیت کشور که از “آمادگی نیروی انتظامی و بسیج” برای برگزاری انتخابات 24 اسفند سخن گفته، درباره تعداد نیروهای بسیجی به کارگرفته شده پاسخ نداده است. به گفته وی: “از تعداد این نیروها آمار دقیقی نداریم اما نیروی مقاومت بسیج هم با نیروی انتظامی در این راستا همکاری می کند.” به همین علل “اشرفالسادات بروجردی”، معاون اجتماعی وزیر کشور در دولت اصلاحات هشدار داده بود که “صندوقهای رأی و سلامت انتخابات در خطر است. “
وی به “بهارستان ایران”گفت: “پروژه انتخابات مهندسیشده با رد صلاحیتهای گسترده آغاز شد و این پروژه در فاز بعدی دارد بحث سلامت انتخابات و صندوقهای میشود. با توجه به اعتراضات گسترده اصلاحطلبان، مهندسین انتخابات نتوانستند پروژه خود را به اتمام برسانند و برخی از نیروهای اصلاحطلب توانستند تأیید صلاحیت شوند و به این ترتیب همه خواستهها و اهداف پروژه محقق نشد و آنها میخواهند در فاز بعدی سلامت انتخابات را هدف قرار دهند.“
عضو شورای سیاستگذاری ائتلاف اصلاحطلبان تصریح کرد: “در تهران بحث سلامت انتخابات با توجه به کدهای انتخاباتی و حساسیت انتخابات در پایتخت از نگرانی کمتری برخوردار است ولی نگرانیها درباره سلامت انتخابات در شهرستانها جدی است.“
وی همچنین “مخالفت وزارت کشور درباره حضور ناظران احزاب در کنار صندوقهای رأی” و نظارت بر “روند شمارش آرا” را “جای تأمل و سؤال” دانست. معاون وزیر کشور در دولت اصلاحات با اشاره به دخالت دولت در برگزاری انتخابات گفت: “دولت نهم با انتصاب اعضای هیأتهای اجرایی در سراسر کشور به طور مستقیم در انتخابات دخالت کرد و این افراد نه بر اساس قانون، بلکه به طور کاملاً سلیقهای به رد صلاحیت نیروهای مؤثر انقلاب پرداختند. به این ترتیب دولت نهم نمیتواند مدعی شود که نقشی در اداره انتخابات مجلس هشتم نداشته است.“
نظارت بین المللی و بی شرمی
در پی شبهات در مورد تقلب در این انتخابات بود که نهضت آزادی “به منظور برون رفت از بنبست کنونی و رفع یا کاهش بحران های عظیم داخلی و بینالمللی در زمینههای اقتصادی، سیاسی و امنیتی، که ملت و نظام ایران با آنها روبه روست”، خواستار نظارت بین المللی بر تضمین انتخابات مجلس هشتم شده بود.
موضوعی که نه تنها مورد استقبال گروه های سیاسی اصلاح طلب قرار نگرفت بلکه آیت الله علی خامنه ای، رهبر جمهوری اسلامی هم شدیدا از آن “انتقاد” کرد و آن را “بی شرمی” خواند.
رهبر جمهوری اسلامی، که در جمع تعدادی از مردم و روحانیون قم سخن می گفت، هرگونه تقلب در انتخابات را رد کرد و گفت: “در ۲۸ سال گذشته همواره انتخابات در این کشور در سلامت کامل برگزار شده است، چرا برخی افراد با این سخنان به حیثیت انتخابات خدشه وارد می کنند.“
مسئولین جمهوری اسلامی در حالی از سلامت انتخاب سخن می گویند که از همان آغاز انتخابات، حدود 5 میلیون نفربه تعداد واجدین شرایط رای دادن افزوده شد. یعنی در حالی که وزارت کشور تعداد واجدین شرایط را حدود 45 میلیون نفر اعلام کرده بود، اما بررسی آمارهای قبلی در مورد افراد بالای 18 سال نشان می دهد که حدود 49 میلیون نفر در کشور واجد شرایط رای دادن هستند.
از سوی دیگر مصطفی پور محمدی عصر دیروز در گفت و گو با خبرنگاران در حالی از پیروزی “71 درصدی اصولگرایان” خبر داد که هنوز نتیجه بیش از 70 کرسی اعلام نشده بود. پورمحمدی همچنین در همین کنفرانس خبری گفت: “جمعیت زنان شرکت کننده در انتخابات چهل و هشت و 68 صدم درصد و مردان نیز پنجاه و یک و 33 صدم درصد است.همچنین شرکت کنندگان از سنت 18 تا 25 حدود بیست و هشت و 93 صدم درصد آرا را تشکیل می دهند”. نتایجی که به علت دستی شمردن آرا، رسیدن به آن به این سرعت امکان نداشت.
اعلام نتایج توسط فارس!
در شرایطی که سردار افشار رئیس ستاد انتخابات کشور به خبرگزاری ایسنا گفت که “نتیجه تقریبی تهران یکشنبه اعلام خواهد شد” سایت “فرارو” از سایت های متعلق به جناح راست در ساعت 16 دیروز طی خبری اعلام کرد بر اساس شمارش آرای اولیه تهران 15 نفر اول منتخبین تهران از اصولگرایان و 5 نفر بعدی از اصلاح طلبان هستند. بر اساس اعلام این سایت حداد عادل نفر اول تهران است. در این خبر آمده بود: “طی لیست های اولیه اعلام شده 10 نفر بعدی لیست تهران یعنی از 21 تا 30 به دور دوم کشیده خواهد شد”.
سایت فردا نیز عصر اعلام کرد: “تا این لحظه به ترتیب حداد عادل، آقا تهرانی، باهنر، توکلی، مطهری، حسینیان، مصباحی مقدم، آلیا، کوچک زاده، رهبر، افتخاری، نوباوه، شهاب الدین صدر، باداکچیان، اکرمی، سروری، خوش چهره، ؛سلطانخواه، مجدی انصاری، و اسحاق جهانگیری بیست نفر اول هستند”.
اما خبرگزاری فارس طی خبری در ساعت 7 غروب دیروز، یعنی 3 ساعت بعد از خبر سایت فرارو اعلام کرد: “براساس شمارش آرای 1100 صندوق اخذ رای که عمدتا از شمال تهران هستند 30 نامزد از طیف های مختلف اصولگرایان در صدر هستند. بر اساس این خبر نامزد اصلاح طلب حایز اکثریت در خوشبینانه ترین حالت در رتبه 31 قرار دارد”.
از سوی دیگر “براتلو”، رئیس ستاد انتخابات تهران در اظهار نظر عجیب دیگری اعلام کرد: “نتیجه انتخابات تمام شهرستانهای استان تهران مشخص شده و همه نامزدهای پیروز از اصولگرایان هستند”.