همزمان با اعلام “حمایت قاطع” محمد خاتمی از میرحسین موسوی، یک نماینده سابق مجلس از تشکیل “جبهه اصولگرایان حامی موسوی” خبر داد و یک سایت متعلق به اصولگرایان نیز موضع سران مجلس را “نصف احمدینژاد، نصف موسوی” اعلام کرد. با این حال دیروز یک نماینده شاخص حامی دولت نیز جنگ تبلیغاتی ستاد احمدینژاد را به تریبون مجلس کشاند و با حمله شدید به اصلاحطلبان و نامزد انتخاباتی آنها، صحن علنی را به تشنج کشید.
سعید ابوطالب، نماینده سابق مجلس از جناح راست، دیروز از تشکیل “شورای مرکزی جبهه اصولگرایان حامی مهندس میرحسین موسوی” خبر داد و با اشاره به حضور “شخصیتهای سرشناس جریان اصولگرا اعم از روحانیون، نمایندگان ادوار مجلس، دانشگاهیان و اصحاب رسانه” در جمع اصولگرایان حامی موسوی، تصریح کرد که اعضای این شورا تاکنون جلساتی نیز با موسوی داشتهاند.
هرچند پیش از این هم خبرهای غیررسمی متعددی در خصوص تمایل بخشهایی از اصولگرایان به حمایت از میرحسین موسوی منتشر شده بود، اما اظهارات این نماینده اصولگرای مجلس هفتم، اولین صدای موافق با میرحسین موسوی است که به طور رسمی از این اردوگاه بلند میشود.
در همین روز، عماد افروغ، دیگر چهره شاخص منتقد احمدی نژاد در مجلس هفتم نیز در دیدار سران احزاب و فعالان سیاسی با میرحسین موسوی حضور یافت و در سخنانی که در سایت رسمی ستاد موسوی (قلم) نیز منتشر شد، ابراز امیدواری کرد که: “آقای موسوی رای بیاورند و پشیمان هم نشوند.“
علاوه بر سعید ابوطالب و عماد افروغ، دیروز امیررضا خادم هم در مصاحبهای از حضور خود در جمع حامیان اصولگرای موسوی پرده برداشت و برخی سایتهای خبری به حضور شمار دیگری از نمایندگان سابق مجلس در جمع حامیان موسوی نیز اشاره کردند؛ از جمله محمد شاهی عربلو که در مجلس هفتم، عضو هیات رئیسه نیز بود.
خادم در مصاحبه خود در عین حال اذعان کرد که: “در حال حاضر دولت در اختیار اصولگرایان است و به همین خاطر بسیاری از مجموعه اصولگرایان نمی توانند آشکارا از مهندس موسوی حمایت کنند و تمایل به وی با احتیاط بیشتری صورت می گیرد.“
همزمان با این حمایتها، دیروز اعلام شد که معاون قالیباف هم از سمت خود استعفا داده تا در ستاد انتخاباتی میرحسین موسوی فعالیت کند. شهردار تهران نیز در نامه پذیرش استعفای محمدرضا واعظ مهدوی، تصمیم معاون خود برای حضور در ستاد موسوی را با عبارت “خدمتگذاری در سایر سنگرهای خدمت به نظام مقدس جمهوری اسلامی” توصیف کرد تا تمایل خود را به موسوی نشان داده باشد.
پیش از این هم خبرهایی در محافل سیاسی در خصوص دیدار حسن بیادی و حبیب کاشانی، دو عضو آبادگر شورای شهر تهران، با میرحسین موسوی منتشر شده بود که احتمال حمایت بخشهایی از آبادگران از موسوی را پررنگ کرده بود.
در واکنش به این تحولات جدید در آرایش سیاسی بود که روزنامه کیهان دیروز سرمقاله انتقادی خود علیه اصولگرایان منتقد احمدینژاد را منتشر کرد. محمد ایمانی در این مطلب ضمن متهم کردن طراحان دولت وحدت ملی و ائتلاف ملی به “ستیز با اصول انقلاب”، آنها را “حزب بادی” نامید که “امتیاز میطلبند و لابی میکنند و خود را به در و دیوار میزنند تا مگر موقعیتی به دست آورند.” نویسنده همچنین نسبت به “غرور بیجا” و “آمیختن حق و باطل” در جبهه اصولگرا هشدار داد که به زعم سرمقالهنویس کیهان “میتواند از موفقیت قطعی، شکست غیرمترقبه بسازد.“
حمله تند کیهان به منتقدان احمدینژاد در جبهه راست، نشاندهنده اوج نگرانی از موقعیت شکننده احمدینژاد در میان بدنه اجتماعی جناح اصولگرا است. این یادداشت، چند ساعت پس از انتشار، با اعلام حضور اصولگرایان حامی موسوی از یک سو و اعلام نامزدی محسن رضایی از سوی دیگر، آشکارا مصداق پیدا کرد و نشان داد که نگرانی کیهانیان از قضا در این مورد کاملا بجا بوده است.
اعلام حضور رسمی اصولگرایان حامی موسوی در شرایطی صورت میگیرد که طیفهایی از اصولگرایان، بهرغم انتقادات پیاپی خود از دولت نهم در سه سال گذشته، در هفتههای اخیر به سمت احمدینژاد چرخیدهاند و در عین حال سران جناح محافظهکار و چهرههای سرشناسی همچون ولایتی، لاریجانی، باهنر و توکلی نیز تاکنون از هرگونه اعلام موضع صریحی خودداری کردهاند؛ هرچند به نظر میرسد آنها به حمایت از هیچیک از دو نامزد مطرح - احمدینژاد و موسوی - رغبت ویژهای ندارند.
سایت “جهان نیوز” که زیر نظر “پرویز سروری” نماینده اصولگرای مجلس هشتم اداره میشود، دیروز از جلسهای خبر داد که با حضور لاریجانی، ناطق نوری، قالیباف و باهنر و در منزل یکی از نمایندگان تهران برگزار شده اما به هیچ نتیجهای در خصوص معرفی نامزدی غیر از احمدینژاد نرسیده است.
این سایت وابسته به جناح راست همچنین گزارش داده که در این جلسه، ناطق نوری از موسوی حمایت کرده و لاریجانی نیز تاکید کرده که به احمدینژاد رای نمی دهد اما اعلام موضع نیز نخواهد کرد. بر اساس این گزارش، محمدرضا باهنر نایبرئیس مجلس اصولگرا نیز موضع جناح راست را “نصف احمدینژاد و نصف موسوی” برآورد کرده است.
همزمان یک سایت حامی احمدینژاد نیز از قول مهدی فضائلی، مدیر مطبوعاتی راستگرا، نقل کرده که ناطق نوری به وی گفته است: “من کاملا از میرحسین موسوی حمایت میکنم و در این مورد به جمعبندی رسیدهام. اگر به دلیل مسئولیتم اجازه داشتم، لخت میشدم و میآمدم در ستاد میرحسین تا پیروزی وی را بر احمدینژاد با چشمان خود ببینم.“
پیش از این هم خبر فعال شدن برادر ناطق نوری در ستاد موسوی در غرب مازندران و نیز اعلام موضع ناطق در حمایت از موسوی در جلسه جامعه روحانیت، در رسانهها منتشر شده بود. اما دیروز سایت “جمهوریت” خبر عجیب دیگری را نیز به اخبار قبلی در خصوص موضع جامعه روحانیت افزود و نوشت: “علت اصلی عدم موضعگیری جامعه روحانیت مبارز، رای اکثریت اعضای این تشکل به میرحسین موسوی بوده است. در جلسه اوایل هفته جاری… پس از بحث و تبادل نظر، نهایتاً تصمیم بر رایگیری میان احمدینژاد و میرحسین موسوی شد که نتیجه رایگیری به نفع مهندس میرحسین موسوی تمام میشود و طی آن احمدینژاد از کل ۱۶ رای موجود تنها ۳ رای را به خود اختصاص میدهد و میرحسین موسوی ۱۳ رای آورد!“
شاید به همین خاطر بود که سخنگوی سابق جامعه روحانیت روز سه شنبه مصاحبه متفاوتی با خبرگزاری ایلنا داشت؛ مصاحبهای که از تردید جدی این تشکل محافظهکار حکایت میکرد. مصباحی مقدم در این مصاحبه تصریح کرد که احمدینژاد نتوانسته در جلسه جامعه روحانیت رای کافی بیاورد و با توجه به اینکه هر دو کاندیدا نکات مثبت و منفی دارند، بررسیها در این زمینه بین موسوی و احمدینژاد ادامه دارد.
حمله به اصلاحطلبان از تریبون مجلس
اما با وجود همه این تردیدها، حامیان احمدینژاد نیز راه خود را میروند. آنها دیروز برای اولین بار تریبون مجلس را نیز به مجموعه امکانات تبلیغاتی خود افزودند تا نشان دهند که تحلیل رسانههای اصلاحطلب مبنی بر تصمیم نمایندگان جناح دولتی برای تشکیل “ستاد بهارستان” و استفاده انتخاباتی از جایگاه مجلس، تا چه حد منطبق با واقعیت است.
حسین فدایی، دبیرکل جمعیت ایثارگران، روز گذشته دو وقت هفت دقیقهای و یک وقت پنج دقیقهای را از این و آن قرض گرفت تا به لطف سعه صدر هیات رئیسه، بیش از 20 دقیقه از تریبون مجلس به نفع احمدینژاد و علیه میرحسین موسوی سخنانی بگوید که قدرتالله علیخانی در توصیف آن گفت: “بیش از آنکه نطق باشد، فحش بود.“
نمایندگان حامی دولت و رابطهای دولت در مجلس نیز لجستیک این نطق انتخاباتی را بر عهده داشتند، تا جایی که وقتی نماینده اصلاحطلب سمنان به سخنان توهینآمیز فدایی اعتراض کردند، علیه او شعار “مرگ بر منافق جدید” سر دادند.
این نماینده اصولگرا در سخنان خود، با متهم کردن اصلاحطلبان به اینکه از هر حادثهای علیه احمدینژاد و دولت نهم استفاده میکنند، منتقدان احمدینژاد را یک “شبکه اختاپوسی” توصیف کرد که: “در بازی جدید خود و با ماسک جدیدی که به صورت نهاده، به دنبال یارگیری از جبهه رقیب است و بیحساب نیست که شبکه عملیات روانی آنها به صورت گسترده و لحظهای عمل میکند.“
فدایی همچنین با خواندن این شعر که ”شکر نعمت، نعمتت افزون کند؛ کفر نعمت، از کفت بیرون کند”، به مجموعه اصولگرایان هشدار داد که: “مبادا اشکالات موجود و دمیدن وسوسههای شیطانی خناسان موجب شود که نسبت به این همه دستاورد عظیم اصولگرایان، غفلت نموده در انجام وظیفه و تکلیف و رسالت تاریخی خود دچار شک و تردید شویم.“
در واکنش به این سخنان، یک عضو فراکسیون اقلیت به رئیس جلسه تذکر داد و گفت: “متاسفانه شاهد بودیم که یکی از دوستان امروز به جای نطق، یک بیانیه انتخاباتی قرائت کرد. ستادهای کاندیدای دولت به حد کافی در استانداریها، فرمانداریها و بخشداریها و صدا و سیما فعال است و نیازی به تبدیل تربیون مجلس به این موضوع نیست. از تریبون مجلس نباید برای تسویه حسابهای سیاسی و جناحی و حمله به دیگران استفاده شود.“
یک نماینده دیگر اقلیت هم تذکر داد که: “قرار بود مجلس تریبون انتخاباتی نباشد”، اما رئیس جلسه این تذکر را رد کرد و حمایت از دولت از تریبون مجلس را مجاز دانست.