ریس جمهور منتخب آمریکا، باراک اوباما، روز جمعه اعلام کرد که پاسخ مناسبی به نامه تبریک محمود احمدی نژاد خواهد داد. رئیس جمهور دموکرات تاکید کرد که بعد از پیروزی انتخاباتی اش بر مک کین جمهوری خواه، نامه اط از احمدی نژاد دریافت کرده است.
اوباما به پرسش هایی که در کنفرانس مطبوعاتی اش درمورد سیاست خارجی دولت جدید مطرح شده بود، چنین پاسخ داد: “می دانم که نامه ای فرستاده شده است. من نامه رئیس جمهور احمدی نزاد را دریافت می کنم و پاسخ مناسبی به آن خواهم داد. هنوز سه روز بیشتر از رئیس جمهور شدن من نمی گذرد و همانطور که می دانید مسلما نحوه نزدیک شدن و برخورد با کشوری مثل ایران چیزی نیست که ما از قبل پاسخش را بدانیم. من گمان می کنم که باید در این مورد بیشتر فکر کنیم”.
از اوباما سووال شد که نمایندگانی در سطح پایین به دشمنان آمریکا از جمله ایران، سوریه، ونزئلا و کوبا می فرستد تا این موضوع را محک بزند که آیا ملاقات در سطح رئیس جمهور با این کشورها سازنده خواهد بود یا نه. وی در پاسخ گفت: “اجازه بدهید مواضعم را که در زمان تبلیغات انتخاباتی اعلام کردم، بار دیگر بازکو کنم: تولید سلاح اتمی توسط ایران به عقیده من، غیر قابل قبول است. ما باید به تلاش بین المللی ادامه بدهیم تا جلوی آن را بگیریم”.
اوباما در اولین کنفرانس مطبوعاتی اش بعد از پیروزی در انتهابات روز سه شنبه، گفت که ایران باید دست از حمایت از سازمان های تروریستی بردارد.
رئیس جمهور منتخب در کنفرانس مطبوعاتی 20 دقیقه ای بارها اعلام کرد که هنوز کارش آغاز نشده است. او گفت: ”من باید یک بار دیگر خاطر نشان کنم که ما در آن واحد می توانیم یک رئیس جمهور داشته باشیم و من می خواهم خیلی مراقب باشم تا برای جهان سیگنال های درست فرستاده شود چون من تا قبل از 20 ژانویه رئیس جمهور آمریکا نیستم.“
اوباما و مک کین در جریان کمپین انتخاباتی خود در مورد نحوه نزدیک شدن به ایران، کره شمالی، ونزوئلا و کوبا با یکدیگر برخورد کردند.اوباما گفت که او از گفتگوی مستقیم با دشمنان آمریکا استقبال خواهد کرد و این اظهارات توسط مک کین محکوم شد.
احمدی نژاد روز سه شنبه انتخاب شدن اوباما را به وی تبریک گفت. احمدی نژاد در پیامی که توسط آژانس رسمی ایرنا مخابره شد اعلام کرد: “از اینکه موفق شدید اکثریت آرا را از آن خود بکنید، تبریک می گویم. امیدورام با ترجیح مصالح حقیقی مردم و انصاف و عدالت بر تقاضاهای سیریناپذیر اقلیتی خودخواه و ناصالح، از فرصت خدمت، حداکثر استفاده را به عمل آورید و نام نیکی از خود به جای بگذارید. توقع عمومی این است که پاسخگویی سریع و روشن به مطالبه تحول صحیح و اساسی در سیاستهای داخلی و خارجی دولت آمریکا که خواست همه ملتهای جهان و ملت آمریکاست، سرلوحه و محور همه برنامهها و اقدامات دولت آینده شما قرار گیرد.“
ایران آمریکا از سال 1979 و از بعد از انقلاب اسلامی در ایران که باعث سقوط شاه دیکتاتور ایران شد که مورد حمایت آمریکا بود، روابط سیاسی خود را قطع کرده اند.
تهران هرگز آمریکا را برای حمایت هایش از شاه نبخشید و دانشجویان ایرانی بعد از انقلاب، دیپلمات های آمریکایی را بمدت 444 روز گروگان گرفتند.
منبع: میدل ایست آنلاین 8 نوامبر