برنامه‌های جدید فرماندهان در عرصه سیاست

نویسنده

afshar.jpg

پریسا حاتمی

همزمان با دستور قائم‌مقام بسیج به دانشجویان بسیجی برای “خنثی کردن فتنه‌گری‌های سیاسی درون دانشگاه با حضور به موقع”، سردار افشار فرمانده اسبق بسیج و معاون سیاسی وزیر کشور دولت احمدی نژاد نیز بار دیگر، و این بار شدیدتر از گذشته، به احزاب حمله کرد و با متهم کردن آنها به “قدرت طلبی به هر قیمت”، احزاب را به حذف و طرد تهدید کرد.

علیرضا افشار که از اواسط تابستان گذشته لباس نظامی را از تن بیرون آورد و به عنوان معاون سیاسی و به جای هاشمی ثمره، مشاور ارشد احمدی نژاد، راهی ساختمان وزارت کشور شد، پیش از این هم چند بار سخنان درخشانی درباره احزاب گفته بود که با انتقاد گسترده احزاب و مطبوعات مواجه شده بود.

آخرین نمونه از اظهارات انتقاد برانگیز او درباره احزاب، هفته پیش و به دنبال تشکیل اولین جلسه کمیسیون ماده 10 احزاب به ریاست وی، اعلام شد و بلافاصله واکنش گسترده رسانه‌ها و احزاب را به دنبال داشت. وی پس از این جلسه و در تبیین مصوبات آن، اعلام کرده بود که از این پس “استفاده مطبوعات و سایر رسانه‌ها از عنوان احزاب و تشکل‌های سیاسی که مجوز فعالیت از کمیسیون ماده 10 احزاب ندارند مجاز نیست و برای این منظور به زودی فهرست احزاب و تشکل‌های سیاسی که مجوز قانونی دارند برای رسانه‌ها ارسال می‌شود.”

این اظهارات افشار هرچند با انتقاد گسترده احزاب و رسانه‌های اصلاح طلب به محدودیت‌های جدید مواجه شد، اما چند روز بعد بار دیگر از زبان سخنگوی وزارت کشور تکرار شد تا مشخص شود که این سخنان، یکباره و نسنجیده نبوده، بلکه کاملا حساب شده و در راستای سیاست کلی دولت احمدی نژاد مبنی بر سانسور رسانه‌ها و محدود کردن احزاب است.

حذف احزاب قدرت طلب

معاون سیاسی تازه‌کار پورمحمدی که پیش از این به کسوت نظامی خود شهرت داشته است، در آخرین روز کاری هفته گذشته بار دیگر بر شهرت خود به عنوان یک عنصر ضد حزب که اکنون معاون سیاسی وزیر کشور شده است، افزود و در حاشیه مراسمی با عنوان “ناگفته‌های جنگ” علیه احزاب سخن گفت.

افشار با تکرار سخنان پیشین خود که انتقاد رسانه‌ها را برانگیخته بود، بار دیگر بر این دیدگاه خود پافشاری کرد که رد صلاحیت کاندیداها تاثیری در حضور مردم در انتخابات مجلس نخواهد داشت و تاکید کرد احزابی که به گفته وی “به هرقیمتی می‌خواهند به قدرت برسند” طرد خواهند شد.

وی دیدگاه ضد حزبی دولت احمدی نژاد را با این تعابیر متناقض تشریح کرد که “حزب برای ایجاد دموکراسی و مردم سالاری دینی لازم است؛ چون مردم به تنهایی نمی‌توانند ایده‌های خود را ارایه دهند و تجمع آن‌ها حول یک محور بهتر می‌تواند دیدگاه‌های آن‌ها را برای نحوه اداره کشور و انتقادها و نقطه نظرات آن‌ها منعکس کند” اما “دولت احمدی‌نژاد حزبی نیست. واقعا این اراده ملی بود که احمدی‌نژاد روی کار آمد و این برای او یک امتیاز است که وام‌دار حزبی نیست که تحت فشار آن، عزل و نصب کند و تصمیم گیرد.”

وی سپس با تعریف خود از حزب ایده‌آل با عنوان “حزب اسلامی” با عبارت “حزبی با هدف افزایش شعور و بینش سیاسی مردم و طی مسیر صحیح خدمات در جامعه”، افزود: “ما باید گفتمان قدرت را تبدیل به گفتمان خدمت کنیم. کسانی را که برای ارایه خدمت به دنبال قدرت هستند را جزو خدمت می‌دانیم ولی احزابی که به هر قیمتی می‌خواهند به قدرت برسند را طرد می‌کنیم.”

سردار افشار که دو هفته پیش هم نسبت به “حضور افراد فاقد صلاحیت در انتخابات” ابراز نگرانی کرده و نگرانی اصلاح طلبان از ردصلاحیت‌ها را بی‌مورد دانسته بود، اکنون بار دیگر بر انجام رد صلاحیت ها تاکید کرد و گفت: “بداخلاقی‌ها، زیر پا گذاشتن قوانین، عدم تعیین صلاحیت به بهانه ایجاد رقابت بیشتر و حضور گسترده مردم را قبول ندارم.”

ماموریت بسیج برای “خنثی کردن فتنه‌ها” در دانشگاه

سخنان تهدیدآمیز سردار افشار، معاون کنونی وزیر کشور دولت احمدی نژاد درباره احزاب در حالی مطرح می‌شود که سردار میراحمدی، جانشین فرمانده نیروی مقاومت بسیج نیز در اولین نشست تشکیلاتی بسیج دانشجویی دانشگاه‌های استان تهران از اعضای بسیج دانشجویی خواست “فتنه‌گری‌های سیاسی در درون دانشگاه” را با “تدبیر و حضور به موقع” خنثی کنند.

سردار میراحمدی، پیش از این جانشین فرمانده کل بسیج بوده است و آنطور که جعفری، فرمانده کل سپاه گفته است، پس از این جانشین وی در نیروی مقاومت بسیج خواهد بود و در نبود او کارها را انجام خواهد داد. از این رو نقش او در هدایت بسیج، پس از این بیشتر خواهد بود.

وی در توضیح آنچه “لزوم حضور در صحنه” نامیده، با بیان اینکه “عدم حضور در صحنه و نقش‌آفرینی به موقع آسیب‌های فراوانی را نصیب جامعه اسلامی و حتی انقلاب اسلامی ما کرده است”، به موضوع سهمیه‌بندی بنزین به عنوان یکی از نقاط اشتباه بسیج و پاشنه آشیل نظام اشاره کرد و گفت: اشتباهی که کارگزاران داشتند‌ آن بود که باید به دستگاه‌هایی که باید شرایط پیش‌بینی ‌کرده و تمهیدات لازم را فراهم می‌کردند، از قبل اعلام می‌کردند. سه ماه قبل از آنکه سهمیه‌بندی بنزین اعلام شود ماهواره‌های دشمن و جریان‌های فتنه‌گر بر روی این موضوع کار می‌کردند تا با حضور آشوبگران و حمله‌ی آنها به جایگاه سوخت و مراکز خرید و دولتی شرایط را بحرانی کنند.”

او همچنین با بیان اینکه “یک دانشجوی بسیجی باید دائما اخبار مهم کشور را دنبال و رصد کرده و مباحث را تحلیل کند و در این راستا جریان‌های سیاسی را به خوبی شناخته و اهداف آشکار و پنهان آنها را درک کند”، از دانشجویان بسیجی خواست شرایط را به خوبی بفهمند و در صحنه‌های لازم حضور داشته و نقش‌آفرین باشند. چرا که “افتخار شما دانشجویان بسیجی و نسل‌های گذشته دانشجویان که در فتنه‌گری‌های گذشته حضور داشتند، آن بود که دانشجوی بسیجی در خط مقدم مبارزه با این فتنه‌گری‌های سیاسی حضور داشته که این افتخار بزرگی برای دانشجویان بسیجی است و در این راستا نیز هزینه فراوانی داده‌اند. بنابراین فتنه‌گری‌های سیاسی در درون دانشگاه تنها با تدبیر و حضور به موقع دانشجوی بسیجی خنثی می‌شود.”