سو پلمینگ
واشنگتن- روز دوشنبه، مقامات رسمی آمریکایی می گویند که آمریکا از ایران اطلاعاتی درباره مامور سابق اف بی ای خواسته بود که گمان می رود چند هفته پیش، درحالی که برای کار شخصی به ایران آمده بود، مفقود شده است.
شان مک کورمک، سخنگوی وزارت امور خارجه روز دوشنبه، از طریق سفارت سوئیس در ایران که به دلیل نبودن رابطه سیاسی بین این دو کشور، حافظ منافع دوکشور است، وضعیت این فرد را استعلام کرده است. مک کورمک که به دلیل حرمت شخصی افراد جزئیات این فرد و کارفرمایش را فاش نکرد، گفت: «خانواده و کارفرمایش می خواهند بدانند که او دقیقا کجاست». این مقام وزارت کشورآمریکا چندی بعد گفت که ممکن است چند روز قبل از اینکه دولت ایران اعلام کند، نامه به سفارت سوئیس در ایران رسیده باشد.
اف بی آی تایید کرده است که او چند دهه پیش برای آنها کار می کرده است و رفتن او به ایران برای کار رسمی نبوده و مارس برای اف بی آی هم روی ایران متمرکز نبوده است. اف بی آی اعلام کرده است: «این فرد کارمند قراردادی اف بی آی نیست. بعلاوه کار این فرد در اف بی آی درمورد مسائل جنایی، مثلا قتل های سازمان یافته، بوده است. در حال حاضر به این پرونده هیچ جور دیگری نمی شود نگاه کرد، بجز پرونده مفقود شدن یک فرد».
مک کورمک هم افزود که «حضور او در ایران به دلیل تجارت شخصی بوده است و برای دولت آمریکا کار نمی کرده است». مک کورمک بااشاره به 15 ملوان انگلیسی که توسط ایران دستگیر شده اند و گفته می شود به آب های ایران تجاوز کرده اند، گفت که ما هیچ ارتباطی بین این دو مورد و هر موردی که اخیرا در روزنامه ها چاپ شده است، نمی بینیم.
روابط بین ایران و آمریکا بسیار پر تنش است، بخصوص درمورد برنامه های اتمی ایران. دو کشور نزدیک به سی سال است که رابطه دیپلماتیک ندارند.
مرد گم شده، توسط مقامات فردی میانسال توصیف شده است که گمان می رود برای انجام کار های تجاری به جزیره کیش که منطقه تجاری آزاد در خلیج فارس است، رفته بود. او ایرانی تبار نیست و همسرش در آمریکا زندگی می کند.
مک کورمک گفت که آمریکا موقعیت را از چند هفته پیش در نظر دارد، اما هیچ اطلاعاتی در مورد مکان فرد آمریکایی بدست نیاورده است. این مقام رسمی وزارت کشور که به شکل سربسته سخن می گفت، اعلام کرد که وزارت کشور از 11 مارس درباره این موضوع آگاه شده است، ولی تا کنون به هیچ اطلاعات قابل توجهی که نشان بدهد دولت ایران در این مورد دست داشته است، به دست نیامده است.
مک کورمک گفت که کاندولیزا رایس، وزیر امور خارجه که در جریان موضوع قرار گرفته بود جزئیات بیشتری ارائه نداده است. او افزود این یکی از دو سه مورد افرادی است که هر سال گزارش می شود که مفقود شده اند. دانا پرینو، سخنگوی کاخ سفید گفت: «این یک سناریوی منحصر به فرد نیست که یک شهروند آمریکایی در آنجا مفقود می شود و احتیاج به حمایت کنسولی دارد».
منبع: رویترز، 2 آوریل