جشنواره ♦ نمایش ایران

نویسنده

سیزدهمین دوره فستیوال تئاتر ایرانی در کلن از فردا آغاز می شود و تا ده روز ادامه خواهد داشت. مروری داریم بر نمایش های این دوره که از نقاط مختلف دنیا برای این جشنواره گرد آمده اند.

jashnvaarekoln.jpg

سیزدهمین جشنواره تئاتر ایرانی در کلن

به آذین، چخوف و موسیقی

جشنواره تئاتر ایرانی در کلن، زیر عنوان “یک گام به پس، دو گام به پیش” از فردا- جمعه- افتتاح می شود.

این جشنواره که سیزدهمین دوره خود را طی خواهد کرد، به مدت ده روز ادامه دارد که طی آن گروه های مختلفی از داخل و خارج ایران به اجرای تئاتر می پردازند. محل اجرای تئاترها سالن “آرکاداش” در مرکز شهر کلن است.

فستیوال در دو بخش اجرایی و تئوریک برگزار می شود. بخش اجرایی از جمعه هفدهم نوامبر تا یکشنبه نوزدهم و از جمعه بیست و چهارم تا یکشنبه بیست و ششم خواهد بود و بخش تئوریک مابین این دو تاریخ از سه شنبه تا پنج شنبه برگزار می شود.

در برنامه افتتاحیه در عصر فردا، گروه موسیقی “خورشید” به هنرنمایی خواهد پرداخت و پس از قرائت پیام ها، اولین اجرای فستیوال با عنوان “موش و گربه”، نوشته عبید زاکانی و به کارگردانی حمید عبدالملکی از سوی گروه تئاتر “حمید” ارائه می شود. نمایش دوم این روز اثری است از آنتوان چخوف با نام “خرس” که به کارگردانی مجید فلاح زاده و از سوی گروه “تئاتر ایران و آلمان” به اجرا خواهد در آمد.

روز دوم هم روز چخوف است: دو اجرای متفاوت از “آوای قو”، یکی از مسکو و به زبان روسی با اجرایی از “گروه تئاتر پری دورنی” و به کارگردانی الکساندر پوتوتسکی و دیگری از لندن به زبان انگلیسی، از گروه تئاتر”تهران- جهان” به کارگردانی آرا بزمی که چندی پیش در لندن با بازی کارگردان و سودابه فرخ نیا اجرا شد [خوانندگان روز می توانند نقد این اجرا را در شماره های گذشته “هنر روز” بیابند].

روز سوم گروه تئاتر “لاله” از آمستردام اثری از “داریو فو” با عنوان “داستان یک ببر” را به زبان فارسی به کارگردانی حمید عبدالملکی اجرا خواهد کرد و” کاکتوس” و “شب به خیر” نوشته اکبر رادی به کارگردانی معصومه تقی پور از ایران- کاری از گروه “تئاتر تهران”- دیگر اجرای این روز است.

پس از یک آنتراکت یک روزه، برنامه های تئوریک جشنواره آغاز خواهد شد. بحث روز اول “تئاتر یک آئین، ورزش یک آئین” نام دارد و دو شب بعدی به نمایشنامه خوانی اختصاص دارد که هر سه شب ورود برای عموم علاقه مندان آزاد است[ بهای بلیت برای اجراها بین 8 تا 12 یورو است].

بخش دوم اجراها روز جمعه 24 نوامبر با کاری از آلمان – گروه تئاتر “کهن باده”- به زبان آلمانی با نام “جای شما اینجاست” از سر گرفته می شود. نویسنده این نمایش مارک کامولئی و کارگردان آن مونیکا هون است. “قره العین” به کارگردانی مجید فلاح زاده و نویسندگی بهرخ بابائی[که فستیوال به همت آنان برگزار می شود] دیگر نمایش این شب است که از سوی گروه تئاتر “سکوت” از بن به زبان فارسی اجرا خواهد شد.

“گزارشی برای یک آکادمی” نوشته فرانتس کافکا و به کارگردانی توماس گوریتسکی از اوبرهاوزن آلمان، اولین اجرای روز بعدی است به زبان آلمانی ، و ویدئو-فیلم “موسیو ابراهیم و گل هایی از قرآن” اثری از “کارگاه نمایش” به کارگردانی علیرضا کوشک جلالی دیگر برنامه این روز است.

“سیمرغ” کار موزیکال چند زبانه بر اساس نوشته عطار از سوی گروه “انسامبل تئاتروم” و قصه خوانی دکتر محمد عاصمی از مونیخ با عنوان “قصه ای از به آذین” برنامه های روز پایانی فستیوال هستند ، به همراه جشن پایانی با موسیقی مجید درخشانی.

نقد و گزارش فستیوال را در شماره هفته آینده “هنر روز” پیگیری کنید.