لقب تازه خامنه ای:ضیاءالدین، یعنی روشنایی دین

محمدرضا یزدان پناه
محمدرضا یزدان پناه

» مجموعه عناوین رهبرجمهوری اسلامی

سایت های خبری نزدیک به رهبر جمهوری اسلامی گزارش داده اند آیت الله خامنه ای از دوران نوجوانی، لقب “ضیاءالدین” به معنای “روشنایی دین” را برای خود انتخاب کرده و کماکان از آن استفاده می کند.

سایت “مشرق” که نخستین بار این خبر را منتشر کرد، علیرغم آنکه انتخاب القاب برای اشخاص را از سوی “دیگران” و بر اساس “صفات و ویژگی های هر فرد” عنوان کرده اما نوشته که رهبر جمهوری اسلامی “بنا بر سنت حسنه اسلامی” لقبی دارد که خودش انتخاب و از آن در “برخی مکاتبات شخصی و دوستانه” استفاده کرده است.

این سایت با انتشار عکسی از آیت الله خامنه ای در سال 1335 (زمانی که تنها 17 سال سن داشت)، نوشته که رهبر جمهوری اسلامی از همان موقع لقب “ضیاءالدین” را برای خود برگزیده بود.

آنگونه که مشرق گزارش داده، آقای خامنه ای این عکس را در آن هنگام به حجت الاسلام سید هادی خسروشاهی هدیه داده و در پشت آن نوشته است: “هو العزیز، این عکس ناقابل را به رفیق مکرم و برادر معظم، جناب آقای آقا سید هادی خسروشاهی تقدیم می‎نمایم تا از خاطر عاطر محو نشوم. احقر ضیاءالدین حسینی خامنه‎ای.”

 

امین؛ تخلص اشعار

سایت مشرق همچنین خبر داده که آیت الله خامنه ای از تخلص “امین” در اشعار خود استفاده می کند و افزوده این تخلص “برای اهل ادب، نامی آشناست.”

در این گزارش برخی از ابیات پایانی اشعار رهبر جمهوری اسلامی که در آنها از این تخلص استفاده شده آمده است:

هر چند امین بسته دنیانیَم اما

دلبسته یاران خراسانی خویشم

یا:

کس راز غیر از ما نشنید بس امینیم

بهر کسان امانیم، ما را تو می شناسی

سایت مشرق در بخش پایانی گزارش خود از “تلفظ غلط” نام خانوادگی رهبر جمهوری اسلامی انتقاد کرده و با اشاره به اینکه نام خانوادگی او در شناسنامه “حسینی خامنه” است، تلفظ صحیح کلمه خامنه را به سکون میم عنوان کرده نه کسر آن.

این سایت در عین حال نوشته که به علت “گسترش رواج و شهرت” نام خانوادگی رهبر جمهوری اسلامی به صورت مکسور، دامنه پایگاه اطلاع رسانی دفتر حفظ و نشر آثار آیت الله خامنه ای نیز به همین شکل به ثبت رسیده تا “مخاطبان در یافتن آن دچار مشکل نشوند.”

پایگاه خبری مشرق در پایان گزارش خود از القاب و نام رهبر جمهوری اسلامی از تلفظ “اشتباه” نام خانوادگی او توسط “برخی گویندگان صدا و سیما” خبر داده و آورده است که حرف “ـه” انتهای کلمه “خامنه” که نام شهر پدری ایشان است، هاء بیان حرکت و غیر ملفوظ است و باید مانند کسره تلفظ شود که گاه حتی از سوی برخی گویندگان اخبار صدا و سیما، مانند حرف “هاء” تلفظ می شود که اشتباه است.

 

وجه اشتراک: خامنه

سید علی حسینی خامنه که به سید علی خامنه ای مشهور است روز 24 تیر ماه سال 1318 در شهر مشهد به دنیا آمد. نام پدر آیت الله خامنه ای، سید جواد خامنه ای بود. پدر رهبر جمهوری اسلامی، پسر دایی پدر میرحسین موسوی است.

میرحسین موسوی با نام کامل میرحسین موسوی خامنه، نخست وزیر مورد حمایت آیت الله خمینی، بنیانگذار جمهوری اسلامی است که در دوران ریاست جمهوری آیت الله خامنه ای در دهه 1360 به مدت هشت سال این مسئولیت را بر عهده داشت.

میرحسین موسوی به دنبال کاندیداتوری در انتخابات دوره دهم ریاست جمهوری ایران که با اعلام رسمی پیروزی محمود احمدی نژاد به پایان رسید، رهبری جنبش اعتراضی معترضان به نتایج آن را بر عهده گرفت که به “جنبش سبز ایران” معروف شده است.

این جنبش باعث تقابل و رودررویی تمام عیار میرحسین موسوی خامنه با سید علی حسینی خامنه شده به گونه ای که رهبر جمهوری اسلامی، نخست وزیر خود در سال های جنگ هشت ساله ایران و عراق را از “سران فتنه” می داند که به گفته او قصد براندازی حکومت اسلامی را داشته و موسوی نیز رهبر جمهوری اسلامی را یک “دیکتاتور” توصیف و حکومت او را به حکومت “فرعونیان” تشبیه می کند.

 

“امام کم نور”

مشخص شدن لقب “ضیاءالدین” برای آیت الله خامنه ای و تخلص “امین” برای او در شرایطی است که پیش از آن، فهرست نسبتا بلندبالایی از القاب از جانب طرفداران رهبر جمهوری اسلامی به او اعطا شده بود.

حامیان و طرفداران آقای خامنه ای تاکنون القاب زیادی به او نسبت داده اند. از “امام المسلمین” و “ولی امر مسلمین جهان” گرفته تا “رهبر فرزانه انقلاب” و “نایب امام زمان”. حتی برخی از دوستداران رهبر جمهوری اسلامی پا را از این هم فراتر گذاشته و او را مصداق “سید خراسانی” دانسته اند که بر طبق برخی منابع تشیع، شخصی است که در زمان ظهور امام زمان در پیشاپیش سپاهی با پرچم های سیاه، از سمت خراسان ایران برای جنگ با دشمنان او، به حرکت در می آید. این افراد معتقدند که نشانه های سید خراسانی کاملا بر آیت الله خامنه ای منطبق است و این مسئله نشاندهنده نزدیک بودن زمان ظهور امام دوازدهم شیعیان است.

همچنین بر مبنای این روایت اینگونه تبلیغ می شود که فرمانده سپاه “سید خراسانی” که “شعیب بن صالح” نام دارد، همان محمود احمدی نژاد است.

اواخر تیرماه سال جاری، دفتر آیت الله خامنه ای پاسخ به استفتایی از او را منتشر کرد که طی آن رهبر جمهوری اسلامی خود را به عنوان “ولی امر مسلمین” جهان معرفی و اطاعت از دستورات حکومتیش را برای همه “واجب” عنوان کرده بود.

این در حالی است که به دنبال وقایع پس از انتخابات اخیر ریاست جمهوری و سرکوب خشونت بار معترضان به دستور آیت الله خامنه ای، حتی برخی چهره های شاخص اصولگرا نیز به ناتوانی رهبر جمهوری اسلامی در حل و فصل مشکلات داخلی کشور اذعان کرده اند.

آیت الله امامی کاشانی امام جمعه تهران و از روحانیون بلندپایه جریان راست سنتی مرداد ماه گذشته در مسجد جمکران قم خطاب به امام زمان گفته بود: “نور ولایت فقیه کم شده و نمی تواند مشکلات کشور را حل کند.”

او افزوده بود: “ای امام زمان، اگرچه در عصر غیبت تو ولایت فقیه حاکم است، اما ولایت فقیه نور کمی است که از آن دور سو سو می کند.”

امامی کاشانی با اشاره به کم سو شدن نور ولایت فقیه در ایران خطاب به امام زمان ادامه داده بود: “او که نمی تواند مشکل را حل کند، این است اوضاع کشور، این است اوضاع دنیا، تو باید بیایی، تو باید مشکل را حل کنی.”

چندی پیش هم امیر محبیان، از تئوریسین های جناح راست و عضو شورای سردبیری روزنامه رسالت در مقاله ای با عنوان “اقتدار یا مشروعیت حاکم” را “نخستین منبع قدرت در جمهوری اسلامی” خوانده و با اشاره به “صدماتی” که وقایع پس از انتخابات ریاست جمهوری به این منبع وارد کرده، از اصولگرایان خواسته بود به “بازسازی” آن بپردازند.