سمیه طواف زاده
”دانشجویان دانشگاه بیرجند از دو روز قبل و در اعتراض به مشکلات رفاهی و نبود امکانات آموزشی و صنفی اقدام به تحصن کردند تا بدین ترتیب مراتب اعتراض خود را به مسوولان مرکز نشین اعلام نمایند”.
این بخشی از اظهارات یکی از دانشجویانی است که دراین تحصن حضور داشته است. این دانشجو می افزاید: ”ما به نحوه اداره دانشگاه نیز اعتراض داریم. از نظر ما نحوه اداره این دانشگاه مطلوب نیست و خارج از استانداردهای آموزشی است”.
اعتراض دانشگاه بیرجند اما در زمانی رخ می دهد که پیش از آن و در طول هفته ی گذشته دیگر دانشگاه های کشور هم شاهد اعتراض های فراوانی بوده است. علاوه بر دانشگاه سهند تبریز که در پی اقدام یکی از مسوولین دانشگاه در بی حرمتی به یک دختر دانشجو زمینه های اعتراض دانشجویان فراهم شد، در دانشگاههای دیگر از جمله بابل، زاهدان، شیراز، علامه و چند دانشگاه دیگر نیز دانشجویان اقدام به برگزاری تحصن های اعتراضی کردند.
اینک دانشجویان دانشگاه بیرجند هم در اعتراض به مشکلات صنفی از قبیل شلوغی خوابگاه ها، کیفیت نا مطلوب غذای سلف سرویس و کمبود امکانات رفاهی اقدام به برگزاری این تجمع اعتراضی کرده اند. اما در کنار این مساله و به گفته یکی از دانشجویان حاضر در تجمع: ”هدف دیگر ما در این تجمع اعتراض به آغاز شدید و گسترده برنامه اسلامی سازی دانشگاه ها و همچنین اعلام همبستگی با دانشجویان معترض دیگر دانشگاه های کشور است که در دو هفته گذشته در اعتراض به سر می بردند”.
تجمع دانشگاه بیرجند ابتدا به دعوت شورای صنفی این دانشگاه برگزار شد و بیش از هزار نفر از دانشجویان در آن حضور یافتند؛ اما در ادامه با تشکیل شورای متحصنین وارد فاز دیگری شد و از یک تجمع زود گذر فراتر رفت.
این تجمع که از صبح روز شنبه 14 اردیبهشت آغاز شده، هم اکنون با اعتصاب غذای خشک 30 نفر از دانشجویان ادامه دارد. به گفته یکی از دانشجویان”وضعیت جسمانی چند تن از اعتصاب کننده ها هم بسیار وخیم است.
این در حالی است که شورای متحصنین پایان تحصن خود را منوط به حضور شخص وزیر علوم در دانشگاه کرده است. رئیس دانشگاه بیرجند به همراه هیات رئیسه دانشگاه در این تجمع حاضر شدند ولی از آنجا که خواسته ی دانشجویان حضور شخص وزیر علوم است تحصن همچنان ادامه دارد.
یکی از فعالین دانشجویی دانشگاه بیرجند می گوید: ”نیروهای امنیتی خارج از دانشگاه از جمله بسیج و وزارت اطلاعات که همواره توسط حراست در جریان امور قرار می گیرند و اعضای آنها به دعوت حراست به راحتی وارد دانشگاه می شوند فشارهای بسیاری به برخی از متحصنین و شورای متحصنین وارد آورده اند ولی دانشجویان برای رسیدن به خواسته های به حق خود، یعنی بهبود وضعیت صنفی-رفاهی همچنان به تحصن خود ادامه خواهند داد”.
نیروهای امنیتی و لباس شخصی در طول چند روز گذشته در ساعت های مختلف اقدام به فیلمبرداری از تحصن دانشجویان کرده اند.