آرش سمیعی
در پ انتقادات تند و صریح اکبر اعلمی به احمدی نژاد و سیاست هایش، رسانه های دولتی با تحریف و بهانه قرار دادن بخشی از اظهارات نماینده تبریز خواستار مجازات نامبرده و اخراج وی از مجلس شدند.
اعلمی در بخشی از سخنان بحث انگیز خود در دفتر حزب اعتماد ملی زنجان ، روایت “آقای احمدینژاد و صدا و سیما و برخی نهادهای حامی دولت” از اوضاع موجود کشور را چنین توصیف کرده بود: “به ملت میگویند، الحمدلله، شرایط داخلی و خارجی کشور بسیار خوب است، امن و امان است، گرانی نیست، فرهنگ ما در اوج اعتلا است و اسامی مفسدان هر روز از جیب آقای احمدینژاد بیرون میآید و خوشبختانه دیگر فاسدی در کشور نداریم. در باب سیاست خارجی هم هیچ خطری ایران را تهدید نمیکند. آمریکا و دیگر کشورهای قدرتمند غلط میکنند که تهدیدی برای ایران باشند. اگر احیانا کسی در جایی مواجه با گرانی شد، بیاید و از بقالی همسایه آقای احمدینژاد خرید کند.“ اعلمی با بیان این که این نوع تحلیل، سهلالوصولترین پاسخ به افکار عمومی و پوپولیستیترین نوع واکنش از سوی یک مسؤول است، افزوده بود: “هر نوع مواجهه غیرصادقانه هر مسؤولی با مردم و کتمان واقعیتها از آنان، مصداق خیانت است.“
در دو روز گذشته ابتدا خبرگزاریهای حامی احمدی نژاد و سپس دو روزنامه محافظهکار به شدت به سخنان انتقادی “اکبر اعلمی” نماینده مردم تبریز در مجلس هفتم حمله کردند و خواستار برخورد با او شدند، و تهدید کردند که در غیر این صورت “غلیان احساسات مردم و تبدیل آن به مجازات شخصی با چنین فردی را هیچکس نمیتواند مهار کند.“
اما پس از آنکه متن کامل سخنان وی که در دفتر حزب اعتماد ملی در زنجان ایراد شده بود، در سایتهای اصلاح طلب منتشر شد، مشخص شد که رسانههای محافظهکار و به ویژه خبرگزاری فارس به شدت این سخنان را تقطیع و تحریف کردهاند. فعالان رسانهای این خبرگزاری را نزدیکترین خبرگزاری به دولت نهم میدانند، به طوری که احمدی نژاد چندی پیش درباره این خبرگزاری گفته بود: “فارس چیز دیگری است.“
رسانههای حامی احمدی نژاد در حالی به تحریف سخنان اعلمی پرداختهاند که متن کامل سخنرانی وی در جمع اصلاح طلبان زنجان را میتوان یک گزارش انتقادی تمامعیار از خطاهای بیپایان دولت نهم قلمداد کرد. او در سخنان انتقادات محکم و مستدلی را در خصوص عملکرد دولت نهم مطرح کرده است؛ در حالی که خبر منتشر شده از سوی محافظهکاران، کاملا عکس این موضوع را القا میکند.
به عقیده ناظران، رسانههای محافظهکار از این رو به تحریف، فرافکنی و واکنش تند به اعلمی دست زدهاند که او برخلاف برخی موارد قبلی که به خاطر عصبانی شدن سریع یا انتقادات بیپروا از اصلاح طلبان، سخنانش مورد توجه ویژه رسانه ملی و دیگر رسانههای وابسته به محافظهکاران بود، اکنون به بیان سخنانی استدلالی و منطقی در انتقاد از وعدههای دولت در سفرهای استانی، دیپلماسی تهاجمی، شخصیتپرستی حامیان احمدی نژاد و بسیاری موارد دیگر پرداخته است؛ انتقاداتی که به طور واضح با تعریف دولت احمدی نژاد از “منتقد منصف!” فاصله دارد.
تهدید به ردصلاحیت، برخورد قضایی
پس از انتشار سخنان تحریف شده این نماینده فعال و غالبا معترض در خبرگزاری فارس، دیگر رسانههای محافظهکار نیز به اعلمی حمله کردند و او را به رد صلاحیت و برخورد فیزیکی تهدید کردند.
روزنامه کیهان روز شنبه در “خبر ویژه” ای با عنوان “شهرتطلبی به هر قیمت” جملهبندیهای سخنان اعلمی را که یک بار در خبرگزاری فارس تحریف شده بود، برای بار دوم تغییر داد و سپس او و “دیگر مدعیان اصلاحات” را “سطحینگر” و “بیشخصیت” نامید (و واضح است که این کلمات، مصداق اتهام توهین نیست؛ چرا که کیهان از مصونیت آهنین برخوردار است.) این روزنامه همچنین اکبر اعلمی را فردی شهرتطلب و شیفته مطرح شدن معرفی کرد و نوشت: “به نظر نمی رسید خودخواهی او به اندازه ای باشد که برای ارضای کیش شخصیت خود به اینگونه اظهارات سخیف روی آورد.“
ویژهنویس کیهان البته جای تکذیب را باز گذاشت و پس از آنکه توهینهای لازم را بیان کرد، با اشاره به اینکه ”امید است خبر منتشره صحت نداشته باشد” ادامه داد: “اگر این خبر که خبرگزاری فارس به نقل از او گزارش کرده است - نستجیربالله- صحت داشته باشد، انتظار میرود از سخنان سخیف خود که اهانت به باورهای دینی توده های میلیونی مردم مسلمان ایران و جهان است توبه کند، اگرچه در صورت توبه هم از کمترین صلاحیت برای ادامه حضور در مجلس برخوردار نیست.“
اما روزنامه ابرار برخلاف کیهان که پس از پناه بردن به خدا، به ردصلاحیت اعلمی در دوره بعد بسنده کرد، لحنی به مراتب شدیدتر اتخاذ کرد و در یادداشتی با عنوان “غلط های زیادی اکبر اعلمی!” پس از محاکمه سریع او در چند جمله، از “مسئولان قضایی و علما و عاشقان ولایت” خواست: “بدون اتلاف وقت و با فوریت با چنین جرثومهای از عناد و جهل و مغرور از اعتماد قبلی مردم برخوردی قوی داشته باشند و مجازاتی مطابق با اراجیفی که سر داده است در مورد او اعمال کنند.” این روزنامه حامی احمدی نژاد سپس تهدید کرد که: “اگر چنین نشود غلیان احساسات لطیف مردم و تبدیل آن به مجازات شخصی چنین فردی را هیچکس نمی تواند مهار کند.“
تحریف خبر به شیوه اصولگرایانه!
خبرگزاری فارس در حالی به پررنگ بخشی از سخنان اعلمی پرداخته که در آن به لزوم انتقاد از کابینه فرضی امام حسین پرداخته بود که بر اساس متن کامل سخنان اعلمی که رد سایتهای خبری منتشر شده، این بخش تنها به چند جمله از سخنان مفصل این نماینده محدود میشود.
اما تحریف خبر در خبرگزاری اصولگرای فارس به همین مقدار محدود نمیشود، چرا که این خبرگزاری از قول اعلمی نوشته است: “من یک معیار دارم آقای خاتمی که ببخشید، امام حسین (ع) هم فردا بیاید اینجا کابینه تشکیل بدهد، براساس معیارهایی که خودم دارم و به تشخیص خودم، چون قسم خوردهام که از حقوق ملت و از منابع ملی دفاع کنم، مقلدوار عمل نمیکنم… اگر به این نتیجه رسیدم که کادر کابینه امام حسین (ع) تشکیل شود و از آن معیارهایی که من در نظر دارم و در قانون اساسی آمده عدول کرده، کابینه امام حسین (ع) را میکشم میآورم مجلس.“
در حالی که بر اساس متن تحریف نشده سخنان این نماینده، او این بخش از سخنانش را اساسا با اشاره به “جایگاه رفیع انتقاد در اندیشه اسلامی و آموزههای ائمه معصومین” بیان کرده است. او همچنین گفته است: “چون قسم خوردهام که از حقوق ملت، قانون اساسی، منافع ملی و اسلام دفاع کنم…” اما در خبر تحریف شده از سوی خبرگزاری اصولگرا، دو کلمه “قانون اساسی” و “اسلام” حذف شده است.
اکبر اعلمی همچنین درباره کشاندن کابینه فرضی به مجلس نیز گفته است: “اگر این کابینه هم از معیارهای تدوین شده در قانون اساسی که مبتنی بر معیارهای اسلامی است، عدول کند، کابینه امام حسین را هم به مجلس میآورم و انتقاد میکنم. همان طور که در دولت علی(ع) هم افراد مانند زیاد بنابیه و دیگران مسؤولیت داشتند و علی(ع) باآنان برخورد کرد.” اما خبرگزاری اصولگرا نه تنها عبارت “مبتنی بر معیارهای اسلامی” را که اعلمی در توصیف قانون اساسی آورده بود، حذف کرد، بلکه جمله بعدی را نیز به طور کامل حذف کرد.
جالب است که این خبرگزاری جملات بعدی اعلمی در دفاع از جایگاه بالای رهبر در قانون اساسی را نیز حذف کرده است تا تحریف را کامل کرده باشد؛ و همان گونه که خود او نیز در این سخنرانی حدس زده بود، روزنامههای اصولگرا، انتقادات او را به آمریکا و اسرائیل منتسب کنند.
این در حالی است که اعلمی در سخنان خود که متن کامل آن در سایت نواندیش قابل دستیابی است، ابتدا از تحلیلهای غیر واقعی دولت احمدی نژاد و صدا و سیما از شرایط کشور انتقاد کرده و سپس به بررسی شرایط ایران در حوزه خارجی پرداخته و عملکرد دولت نهم در این حوزه را به نقد کشیده است. او سپس به انتقاد از شرایط اقتصادی، تورم و مشکلات مردم پرداخته و از تخریب سه دهه پس از انقلاب اسلامی از سوی احمدی نژاد انتقاد کرده است. این نماینده در ادامه از ناتوانی مجلس هفتم در ایفای وظایف قانونی خود نیز انتقاد کرده و در نهایت با بیان اینکه من هیچگونه حب و بغض سیاسی ندارم، افزوده است: من آرزو میکردم که ای کاش، آقای احمدینژاد میتوانست یک صدم آن مدینه فاضلهای را که در ذهن من بود تحقق بخشد، اما متأسفانه عملکرد ایشان بهگونهای نیست که قابل دفاع باشد.
بدین ترتیب مشخص است که علت واقعی عصبانیت رسانههای حامی احمدی نژاد از سخنان این نماینده جنجالی و همیشه معترض که گاهی انتقادات او از دایره تحمل میانهروها و حتی اصلاح طلبان نیز فراتر میرفته، چیست و چرا آنها سعی دارند سخنان انتقادی او در نقد دولت احمدی نژاد را با حربه دفاع از امام حسین تخطئه کنند.