احضار زنان ابعاد وسیع تری می یابد

نویسنده

zanan451.jpg

وحید ثابتیان

با احضارمداوم فعالان حوزه زنان به دادگاه ودادسرا، فشاردستگاه های امنیتی وقضایی برروی جنبش زنان همچنان ادامه دارد. در آخرین موج احضار مجدد به شعبه امنیت دادسرای انقلاب، شش تن از کسانی که اسفند ماه گذشته درجلوی دادگاه انقلاب دستگیر شدند، باید به اتهامات مطرح شده پاسخگو باشند. بدین وسیله از زمان پایان تعطیلات نوروزی تا کنون، فعالان جنبش زنان همچنان روزهای خود میان دفاترکارودادگاه ودادسرا سپری می کنند.

نسرین ستوده، وکیل مدافع زندانیان سیاسی وبرخی اززنان فعالان حقوق زنان گفته است پروین اردلان، نوشین احمدی، مریم میرزا، الناز انصاری، نسرین افضلی و زارا امجدیان که پیش از این در تجمع فعالان زن مقابل دادگاه انقلاب بازداشت شده بودند، باید راهی شعبه امنیت دادسرای انقلاب شوند و درخصوص اتهاماتی که علیه آنها اقامه شده پاسخگو باشند. بهاره هدایت، یکی ازحاضران درتجمع 22 خرداد سال گذشته نیز به شعبه ششم دادگاه انقلاب احضار شده است.

افراد یاد شده به وسیله احضاریه نسبت به لزوم حضور خود دردادسراویا دادگاه خبردار شده اند. طی ماه های گذشته، بسیاری ازاحضارها به صورت تماس تلفنی انجام شده که پس ازامتناع بسیاری از احضارشدگان برای حضور به وسیله تلفن، ماموران قضایی ازاحضاریه های کتبی استفاده می کنند.

علاوه برافراد یاد شده، شهلا انتصاری، فریده انتصاری و ناهید انتصاری به شعبه‌ی ویژه امنیت دادسرای انقلاب و مرضیه مرتاضی لنگرودی نیزبه دادسرای انقلاب احضارشد. شهلا انتصاری ازجمله دستگیر شدگان اسفند ماه گذشته است که دراعتراض به وضعیت خود در زندان دست به اعتصاب غذا زده بود.

روزدوشنبه همچنین سوسن طهماسبی، نوشین احمدی خراسانی، ژیلا بنی یعقوب، جلوه جواهری و سارا لقمانی در دادگاه انقلاب شعبه امنیت حاضر و بازپرسی شدند ودفاع آخر خود را درخصوص اتهاماتی که به آنها وارد شده است، انجام دادند. به نوشته سایت “زنستان” ازجمله اتهاماتی که به این افراد وارد شده “اقدام علیه امنیت ملی، تمرد از دستور پلیس و برهم زدن نظم عمومی از اتهامات وارد شده بر آنها بوده است. اتهام سارا لقمانی تنها تمرد از دستور پلیس شناخته شد.”

ازسوی دیگر کانون مدافعان حقوق بشر با انتشار گزارش زمستان خود، موضوع نقض حقوق زنان را مورد توجه قرار داده و دستگیری تعدادی از زنان فعال در زمینه حقوق بشر و حقوق زنان که در یک تجمع اعتراض‌‏آمیز و مسالمت‌‏جویانه مقابل دادگاه انقلاب اسلامی تهران گردهم آمده بودند، احضار ۲۱ نفر از دختران دانشجوی دانشگاه تهران به کمیته انضباطی و محروم کردن موقت تعدادی از آنان از تحصیل و تهیه طرح سهمیه‌‏بندی جنسیتی در پذیرش دانشجویان توسط عده‌‏ای از نمایندگان را که می‌‏تواند مانع حضور زنان در برخی از رشته‌‏ها شود، از این جمله موارد نقض حقوق ذکر کرده است.

مقامات امنیتی طی ماه های گذشته حساسیت ویژه ای را نسبت به کمپین های اجتماعی حوزه زنان ازجمله کمپین یک میلیون امضا برای تغییر قوانین تبعیض آمیز علیه زنان وکمپین مبارزه با قانون سنگسار به عمل آورده اند. ازجمله آخرین واکنش ها نسبت به فعالیت های زنان اظهارات غلامحسین محسنی اژه ای بود که درسخنانی که طی روزهای گذشته درروزنامه اعتماد منتشر شد، جنبش زنان ودانشجویان را توطئه جدید دشمن و”برنامه ریزی برای براندازی نرم” نامید که از خارج هدایت می شوند.