محمود سرابی
سر انجام بسیج دانشجویی پنج دانشگاه تهران با یک روز تاخیر و به دنبال لغو نشست “جاسوسی هسته ای”، ”کنفرانس خبری عملکرد قوه ی قضائیه” را روز گذشته در دانشگاه تهران برگزار کرد. بسیجیان حاضر در این جلسه ضمن زیر علامت بردن عملکرد قوه قضاییه،ضمن تکرار حرف های محمود احمدی نژاد، اعلام کردند که: ”در قوه قضاییه هیچ اراده و علاقهای برای برخورد با مفاسد به ویژه با دانه درشتها وجود ندارد”.
در این کنفرانس خبری که در محل دفتر بسیج دانشجویی دانشگاه تهران و علوم پزشکی برگزار شد، حاضران خواستار “گوش به فرمانی قوه قضائیه از دولت و رئیس جمهور” شدند.
در این مراسم،شمسی پور،معاون تبیین مواضع بسیج دانشجویی دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران با اشاره به پرونده شرکت نفتی استاتاویل، گفت: ”در سال 82 یک روزنامه نروژی خبر پرداختهای مشکوک را به مقام ایرانی فاش کرد که از سوی یک شرکت صوری و واسطه صورت میگرفت”.
شمسیپور افزود: ”این مقام ایرانی در قبال پولی که میگرفت شرکت استاتاویل را در پروژههای نفت و گاز در کشور یاری میکرد و در حالی به دنبال آن مدیرعامل و مدیر امور بینالملل استاتاویل استعفاا دادند و یک سال بعد نیز به پرداخت سه میلیون دلار جریمه محکوم شدند اما در ایران این موضوع پیگیری نشد”.
گفته های او اشاره ای داشت به ادعای رشوه 15 میلیون دلاری استات اویل به وابستگان علی اکبر هاشمی رفسنجانی رئیس مجلس خبرگان که البته در ایران مورد تائید قرار نگرفت.
وی همچنین در ادامه گفت: “پرداخت رشوه از سوی شرکت توتال به همان مقام ایرانی نیز در حال پیگیری است اما جالب است که از سال 82 تا سال 85 قوه قضائیه هیچ واکنشی نسبت به این موضوع نشان نداد تا اینکه بسیج دانشجویی شش دانشگاه بیانیهای در این رابطه صادر کردند که شاید قوه قضاییه مجبور شود پروندهای در این رابطه تشکیل دهد”.
شمسیپور افزود: “شش ماه پس از این قضیه بدون اینکه تحقیق و تفحصی صورت گرفته باشد ما را برای توضیح و ارائه مدارک به مقام قضایی فرا خواندند و متوجه شدیم مدارکی که دادیم گم شده است که این نیز جای سئوال دارد”.
وی تاکید کرد: “به نظر میرسد در قوه قضاییه در برخورد با مفاسد اقتصادی، تسامح صورت میگیرد و پس از گذشت نزدیک به چهار سال قوه قضاییه هنوز هیچ حرکتی نشان نداده است و ما داریم به این نتیجه میرسیم که در قوه قضاییه هیچ اراده و علاقهای برای برخورد با مفاسد به ویژه با دانه درشتها وجود ندارد”.
شمسی پور با متدین خواندن بسیج دانشجویی و احمدی نژاد پرسید: “آیا مسوولان قوه قضائیه اصلا فرمان 8 مادهای مقام معظم رهبری در رابطه با مفاسد اقتصادی را خواندهاند یا نه؟ چه شده که امروز متدینترین افراد منتقد قوه قضاییه هستند و شما چه عملکردی داشتهاید؟”
او در ادامه “نوذری” وزیر نفت را نیز از جمله مفسدین خواند و گفت: “شایعاتی در مورد وی شنیده بودیم، اما او به عنوان وزیر از سوی دولت معرفی شد و رای آورد. ما این سئوال را از وزیر نفت مطرح میکنیم؛ آیا نظر شما نظر آقای احمدینژاد هم است؟”
در ادامه این کنفرانس خبری علیپور، نماینده اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان مستقل با اشاره به این موضوع که دانشجویان از کلام رهبری مبنی بر مصلحتاندیش نبودن دانشجویان عقب ماندهاند گفت: “ما کمی بیش از حد صبر کردهایم و دیگر صبر نمیکنیم”.
مرتضی علیپور افزود: “اگر موارد مورد تاکید مقام معظم رهبری اجرا میشد، شاهد اتفاقات کنونی نبودیم.اکنون آخرین مرجعی که در رابطه با پرونده آقای موسویان باید تصمیمگیری کند قوه قضاییه است.در رابطه با پرونده موسویان اگر سه قوه مجریه، مقننه و قضاییه هماهنگ نبوده و عملکردشان در یک راستا نباشد به نتیجه نخواهد رسید و آخر کار لنگ میماند اما اگر هر سه در یک جهت و با یک هدف مشترک حرکت کنند مشکلی نخواهیم داشت”.
وی که به صراحت منظور از تعامل قوا را در حرف شنوی مجلس و قوه قضائیه از محمود احمدی نژاد می دانست ادامه داد: “آقای اژهای در پاسخ به این سئوال که کار به کجا میرسد گفته است این به نظر قاضی بستگی دارد؛ این در حالی است که اگر قوه قضاییه قوانین و روش اجرای مشخصی داشته باشد چنین حرفی را نباید از یک وزیر بشنویم”.
نماینده اتحادیه انجمنهای اسلامی مستقل در ادامه افزود: “برخی نیز مقابل دولت قرار میگیرند و میگویند که نباید برخورد شود، اما این پرسش مطرح است که آیا بحث موسویان جناحی و گروهی است و یا یک بحث ملی و فراجناحی؟”
وی با اشاره به آزادی موسویان با قرار وثیقه این پرسش را مطرح کرد که اگر به شخص من نیز چنین اتهامی وارد میشد چنین عملکردی داشتید یا اینکه تنها به خاطر یک سری امتیازاتی که آقای موسویان دارد چنین برخوردی میشود؟
علیپور سپس گفت: “موضوعی در سیستم قضایی وجود دارد که برخورد مشخص در رابطه با جرائم صورت نمی گیرد و چنین تلقی وجود دارد که هنوز در قوه قضاییه و عدالتخانه جمهوری اسلامی که باید به داد مردم رسیدگی شود این اتفاق صورت نمیگیرد.بحث من این است که اگر موسویان خائن و جاسوس بوده باید طبق قانون با وی برخورد شود و اگر میگویند جاسوس نیست این مدارک و شواهدی که وزارت اطلاعات جمعآوری کرده به چه معنا است؟ برخی مقابل دولت میایستند و میگویند که موسویان در راستای مصالح کشور کار کرده است”.
وی سپس با تهدید سفارت انگلستان گفت: “اگر ارتباط موسویان با انگلستان اثبات شود این نهیب را به سفارتخانه انگلیس در ایران میدهیم که به طور قطع سفارتخانه انگلیس را روی سرشان خراب خواهیم کرد و این موضع اتحادیه انجمنهای اسلامی مستقل است”.
وی در ادامه تاکید کرد: “در صورت تبرئه و یا آزادی موسویان تلقی مردم این خواهد بود که چه راحت با یک جاسوس برخورد شد و این اصلا برای نظام ما و قوه قضاییه مناسب نیست”.
وی در پایان با سخنان تهدید آمیزی گفت: “اگر تاکنون با کلام پیش رفتیم از این به بعد دیگر کلام را ابزار خوبی نمیدانیم”.
در ادامه این کنفرانس خبری مصطفی قاسمپور به نمایندگی از جامعه اسلامی دانشجویان گفت: “جای تاسف است که باز هم پرسشی از قوه قضاییه مطرح شد، اما پاسخی وجود ندارد. ما معتقدیم دستگاه قضایی کشور صلاحیت رسیدگی به پروندههای کلان را ندارد و به نظر میرسد عدهای چنان نفوذ دارند که اجازه ندهند که قوه قضاییه در راهش به هدف برسد”.
وی در ادامه با متهم کردن دولتهای هاشمی و خاتمی به تبعیض و فساد افزود: “مصلحت اندیشی راه را برای مبارزه با مفاسد اقتصادی بسته است، مردم 16 سال استخوانهایشان زیر فقر، فساد و تبعیض له شد و امیدواریم روزی منفعت درد کشیدهها مهمتر از آبروی چند دزد بشود”.
وی در ادامه یادآور شد: “اگر یک نفر که در یکی از حساسترین نقاط تصمیمگیری بوده، هم اکنون جاسوس درآمده، خوشحالید یا ناراحت؟ چه اتفاقی افتاده که صاحبان قدرت دیروز از این که یک نفر مجرم شناخته میشود ناراحت میشوند و آن را بغل دست خودشان مینشانند؟ آیا این جز دهنکجی به مردم و پشت پا زدن به فرمان هشت مادهای چیز دیگری است؟ بحث دیگر نیز این است که شاید برخی میترسند با رفتن موسویان به قوه قضاییه موضوعات دیگری در رابطه با آنها فاش شود”.
وی در ادامه تبرئه شدن موسویان در این پرونده را مساوی این خواند که “هر جرمی که صورت گیرد، حتی خیانت در پرونده انرژی هستهای را میشود تبرئه کرد.”
وی در پایان گفت: “در صورت اثبات جاسوس بودن موسویان خانه جاسوس پروران را روی سرشان خراب میکنیم”.
در ادامه این کنفرانس نیز سهیل یعقوبینژاد، به نمایندگی از بسیج دانشجویی دانشگاه علم و صنعت گفت: “در سخنرانی دکتر احمدینژاد در دانشگاه علم و صنعت موضوعات مختلف دانشگاه آزاد و همچنین جاسوس هستهای مطرح شد و دغدغه ما این بود که آقای احمدینژاد که گفته بودند، در تمام حرکات انقلابی حرکت میکنند، چرا در برخی مباحث کوتاه آمده است”.
وی در ادامه با مظلوم خواندن و ایستادگی احمدی نژاد گفت: “صبحتهایی که بیان شد نشان میداد که رییسجمهور یکتنه در مقابل خیلی از مسائل ایستاده است”.
یعقوبی نژاد با اشاره به سرمقاله روزنامه جمهوری اسلامی که اتهام زدن بی مورد را مستحق پیگرد دانسته بود،تاکید کرد: “پس از آن نشست رئیس جمهور با دانشجویان علم و صنعت، در روزنامه جمهوری اسلامی دیدیم که نوشته شده بود اگر موضوع موسویان اثبات نشود احمدینژاد باید تحت پیگیرد قرار بگیرد،این نوشته برای ما خندهدار بود”.
یعقوبینژاد در پایان افزود: “ما سعی میکنیم، هم تجمعاتمان را پرشکوه برگزار کنیم و هم در نشریات خود روشنگری خوبی داشته باشیم. ما با عملمان، حقمان را خواهیم گرفت و میگوییم که مطالباتمان جدی است”.
بسیج دانشجویی در دو سال گذشته همواره به دفاع از عملکرد دولت نهم پرداخته و بسیاری از اقدامات دولت را بی نظیر دانسته است.علاوه بر این بسیج دانشجویی به همراه جنبش عدالتخواه دانشجویی طی چند ماه گذشته نقد های زیادی را در ارتباط با عملکرد دولتهای قبلی و همچنین انتخاب هاشمی رفسنجانی به عنوان رئیس مجلس خبرگان مطرح کرده اند. کنفرانس خبری بسیج دانشجویی در حالی برگزار شد که روز گذشته مانور 8 میلیون بسیجی بطور همزمان در سراسر ایران آغاز شده بود.