انتقاد وزیر خارجه از ورود ناوگان ایران

نویسنده

» گزارش آل افریکا از موضع دولت سودان

علی کرتی، وزیر خارجه سودان از دولت این کشور به خاطر دادن اجازه ورود به ناوهای ایرانی به بنادر این کشور انتقاد کرد و تایید کرد که در حزب کنگره ملی حاکم بر سودان در مورد روابط با ایران اختلاف وجود دارد.

کرتی شنبه شب در مصاحبه‌ای با تلویزیون خصوصی بلونایل گفت: “در ماه فوریه [امسال] این کشتی‌ها آمدند و درخواست لنگرانداختن در بندر سودان را کردند؛ این درخواست رسمی در وزارت امور خارجه موجود است. نظر وزارت امور خارجه سودان این است که این کشتی‌ها نباید پهلو بگیرند و ما با وزیر دفاع صحبت کردیم و نظرمان را به رئیس‌جمهور هم اعلام کردیم و تصمیم گرفته شد که این کشتی‌ها نباید[در بندر سودان] لنگر بیندازند.”

اما آقای کرتی از طریق رسانه‌ها متوجه شد که کشتی‌های ایرانی در بندر سودان پهلو گرفته‌اند. این وزیر دوباره تاکید کرد که باز هم مخالف آمدن ناوهای ایرانی بوده است.

وی گفت: “حتی حالا هم می‌گویم که ما به این دردسرها احتیاجی نداریم.”

ماه گذشته دولت سودان اسرائیل را متهم به حمله هوایی به کارخانه‌ای در خارطوم کرد که موجب کشته شدن چهار نفر شد. اسرائیل از تایید یا تکذیب دست داشتن در این عملیات خودداری کرد؛ این در راستای سیاست این کشور است که در مورد عملیات پنهانی نظری ندهد.

اما گیلاد، یک مقام ارشد نظامی اسرائیل از سودان به خاطر رساندن سلاح به حماس انتقاد تند کرد.

خارطوم گزارش‌های مبتنی بر استفاده از این کارخانه به عنوان واسطه ای برای رساندن سلاح‌های ایرانی به گروه‌های دیگر خارج از سودان را تکذیب کرد.

وزیر امور خارجه سودان افزود: “ما چیزی را که همه می‌دانند تایید می‌کنیم – ایران احتیاجی به سلاح‌هایی که در سودان تولید می‌شود ندارد، چه برای خودش چه برای متحدانش. اسرائیل سخت تلاش می‌کند برای توجیه کارهای نفرت‌انگیز خود از اطلاعات گمراه ‌کننده منابعی که با اسرائیل ارتباط دارند استفاده کند.”

اما چند روز پس از حمله یاد شده، دو کشتی ایرانی در بندر سودان لنگر انداختند. اما ارتش سودان و دیگر مقامات این کشور اعلام کردند که این دیدار قبل از حمله هوایی برنامه‌ریزی شده بود و هدف آن تبادل دانش نظامی است.

کرتی گفت که وقتی اوایل امسال به کشتی‌های ایران اجازه داده نشد در بندر سودان پهلو بگیرند رفتند و در یک کشور خلیج فارس لنگر انداختند. یکی از افراد آگاه می‌گوید که وزیر سودانی به عربستان سعودی اشاره می‌کرده است.

وزیر امور خارجه سودان تایید کرد که او به حزب مطبوعش هشدار داده است که باید بین نزدیکی روابط با ایران یا کشورهای حاشیه خلیج فارس یکی را انتخاب کنند.

وی گفت: “نمی‌گویم که می‌خواهیم با ایران دشمنی کنیم اما این فرصت را داریم که با ایران تا آن حد رابطه داشته باشیم که کشورهای خلیج فارس متقاعد شوند این روابط علیه منافع آنان نیست.”

کرتی همچنین غرب را به دادن اطلاعات اشتباه به کشورهای خلیج فارس در مورد روابط با ایران متهم کرد.

کرتی قبول کرد که در دولت سودان در مورد روابط با ایران اختلاف است. وی همچنین گزارش‌ها مبنی بر این‌که کشورش از طرف تهران درخواست تشکیل ائتلافی برای حفاظت از دریای سرخ دریافت کرده است را تکذیب کرد.

منبع: آل افریکا – چهار نوامبر