به فاصله یک روز پس از سخنان سخنگوی قوهقضائیه درباره کشف سکه طلا و موبایل از مهدی هاشمی در زندان اوین، وکیل او گفت که مهدی هاشمی این سکهها را برای عیدی دادن در زندان با خود به داخل بند برده است.
محمود علیزاده طباطبایی گفت که مهدی هاشمی این سکهها را هنگام ورود به زندان همراه خود داشته و همه آنها صورتجلسه شده است. به گفته طباطبایی موکل او درباره چرایی همراه داشتن این سکهها گفته بود که قصد دارد “در اعیاد تحت عنوان عیدی به دیگران” بدهد.
علاوه بر طباطبایی، وحید ابوالمعالی، دیگر وکیل مهدی هاشمی، توضیحی در شبکههای اجتماعی پیرامون سخنان محسنیاژهای منتشر و همراه داشتن سکه و تلفن همراه توسط هاشمی را منطبق با قانون توصیف کرد.
در واکنش به سخنان ابوالمعالی، خبرگزاری میزان - متعلق به قوهقضائیه - و خبرگزاری تسنیم، در گزارشهای جداگانهای به این مساله پرداخته و به نقل از حقوقدانان پاسخ وکیل مهدی هاشمی را دادند. خبرگزاری میزان در همین زمینه نوشت: “جای تعجب است که این وکیل به قانونی استناد میکند که مصوب سال ۸۵ است و این درحالی است که قانون مذکور در سال ۱۳۸۹ اصلاح شده و از طرفی مشمول زندانیانی که محکوم به حبس هستند، نمیشود”.
ابوالمعالی به نقل از مهدی هاشمی درباره در اختیار داشتن موبایل در زندان گفته بود: “تلفن توسط یکی از اشخاص داخل زندان پس از ورود به من بازگردانده شد و عنوان شد که چون در بند عمومی و در میان زندانیهای عادی هستم و ممکن است مشکلاتی برای من ایجاد شود، تنها در صورت وجود ایجاد خطر از آن استفاده نمایم”.
غلامحسین محسنیاژهای، سخنگوی قوهقضائیه، روز یکشنبه در نشست خبری خود با روزنامهنگاران، خبر از آن داده بود که در جریان بازرسی از بند ۷ زندان اوین “از آقای هاشمی یک تلفن همراه با سیمکارت و تعدادی سکه اعم از ربع، نیم و گرمی حدود ۳۰ عدد کشف شده است”. گرچه سخنگوی قوهقضائیه اضافه کرده بود که همراه داشتن سکه در زندان خلاف قانون نیست.
سخنان اژهای به شکل گسترده توسط رسانههای نزدیک به اصولگرایان انعکاس یافت. این رسانهها همچنین نوشتند که مهدی هاشمی پیش از معرفی خود به زندان، با افراد مختلف مشورت کرده بود. از آن جمله خبرگزاری فارس در این زمینه نوشت: “آقازاده معروف چند روز قبل از رفتن به اوین ظاهرا فکر همه چیز را کرده و برای درک بهتر شرایط زندان اوین به سراغ افراد مختلفی رفته بود. دیدار وکیل آقازاده جنجالی با یکی از معروف ترین مجرمان فساد مالی که چندی است با پایان دوره محکومیت خود از زندان آزاد شده، پیش از رفتن به زندان از اصلی ترین برنامه های وی بوده است. وکیل آقازاده خاص در دیدار با این مجرم اقتصادی اطلاعات کاملی درباره ویژگی های بند زندانیان اقتصادی و راه های اعمال نفوذ در زندان را کسب کرده و آنرا به موکلش انتقال داده است”.
به نظر میرسد اشاره خبرگزاری فارس به شهرام جزایری است که بیش از یک دهه پیش به اتهام فساد اقتصادی محاکمه و زندانی شده بود. جزایری چند ماه پیش و پس از پایان دوره محکومیت از زندان آزاد شد.
مهدی هاشمی، روز یکشنبه ۱۸ مرداد، برای گذران دوره محکومیتش، خود را به زندان اوین معرفی کرد. به موجب حکم قضایی شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی مقیسه، هاشمی به دلیل جرایمی از جمله اختلاس، ارتشا و مسایل امنیتی به ۱۰ سال حبس محکوم شده است.