پل ریختر
دولت اوباما تصمیم گرفت مقاماتی که در دولت بوش تلاش می کردند تا ایران را تحت فشار تحریم بگذارند، ابقا کند و این نشانه ای است از رویکرد اوباما برای نزدیک شدن به جمهوری اسلامی.
استوارت لوی، معاون وزارت خزانه داری در امور مبارزه با تروریسم و اطلاعات مالی در سمت خود ابقا می شود. لوی تلاش زیادی کرد تا بانک های بین المللی را مجاب کند که دست از معامله با موسسات مالی دولتی ایران و شرکت هایی که مقامات آمریکایی بر این گمانند که از تروریسم حمایت می کنند، بردارند و همچنین در جریان صدور قطعنامه سازمان ملل علایه برنامه های اتمی ایران، تقش داشت.
تیم اوباما وعده داده است که وارد مذاکرات مستقیم با ایران خواهد شد و تلاش می کند تا مقامات ایرانی را مجاب کند که دست از بلندپروازی های اتمی شان بردارند. پرزیدنت اوباما گفت که می خواهد برای ممانعت از بوجود آمدن ایران اتمی هم از هویج بزرگ تر و هم از چماق بزرگ تر، استفاده کند. این اظهارات نشان می دهد که اوباما با وجود پیشنهاد مذاکره مستقیم، فشار آوردن به ایران را ادامه خواهد داد.
لوی، که وکیل تحصیلکرده دانشگاه هاروارد است، بانک های خارجی را تشویق کرده است که با ایران معامله تجاری نکنند. تلاش های او که موسسات حمل و نقل و موسسات بیمه را هم هدف قرار گرفته، مورد اعتراض دولت ایران قرار گرفت.
تیموتی گیتنر، وزیر خزانه داری آمریکا، گفت که لوی از سال 2004 با حس تشخیص بالایش به آمریکا خدمت کرده است و ابقای او به سود منافع ملی است.
مقامات وزارت امور خارجه آمریکا گفتند که هدف دولت جدید ادامه کارهایی است که نتیجه داده است و توقف اقداماتی است که بی نتیجه بوده است.
هنوز باید منتظر بود و دید دولت اوباما درباره فرستاده ویژه ای که برای گفتگو با ایران تعیین می شود، چه تصمیمی خواهد گرفت.
شایعه شده است که دنیس راس، مذاکره کننده سابق آمریکا درمورد صلح خاورمیانه و مشاور سیاست خارجی اوباما برای انجام مذاکرات با ایران انتخاب خواهد شد. اما مقامات اصرار دارند که هنوز هیچ تصمیمی گرفته نشده است. بعضی از تحلیلگران معتقدند که راس برای این سمت کمی خشن است.
در عین حال، پنج کشور مذاکره کننده با ایران- چین، فرانسه، روسیه، انگلستان و آلمان- روز چهرشنبه در برلین ملاقات خواهند کرد. ویلیام برنز، معاون وزیر امور خارجه آمریکا در امور سیاسی هم بعنوان نماینده آمریکا در این جلسه حضور خواهد داشت.
منبع: لس آنجلس تایمز 3 فوریه