به دنبال اعتراضات گسترده به صدور حکم هشت سال حبس برای رکسانا صابری، روزنامه نگار ایرانی ـ امریکایی و اعتراض رئیس جمهورآمریکا، وزیر خارجه و چند سناتوراین کشور، محمود احمدی نژاد با نوشتن نامه ای به دادستان تهران، خواستار رسیدگی عادلانه به پرونده وی شد.
به دنبال اعتراضات گسترده به صدور حکم هشت سال حبس برای رکسانا صابری، روزنامه نگار ایرانی ـ امریکایی و اعتراض رئیس جمهورآمریکا، وزیر خارجه و چند سناتوراین کشور، محمود احمدی نژاد با نوشتن نامه ای به دادستان تهران، خواستار رسیدگی عادلانه به پرونده وی شد.
رییس جمهور همچنین با قرار دادن نام حسین درخشان، وبلاگ نویسی که مدتی است در تهران در زندان به سر می برد، از مرتضوی خواست عدالت را در ارتباط با وی نیز مد نظر قرار دهد. احمدی نژاد این نامه رادر آستانه حضور در نشست هزاران سازمان غیردولتی در ژنو نوشته و برخی آن را عملی تبلیغاتی تلقی کرده اند که با انتخابات هم در ارتباط است.
بنا به خبرهای منتشر شده احمدی نژاد از طریق رئیس دفتر خود، نامه ای به سعید مرتضوی، دادستان کل تهران نوشت و از او خواست تا حسین درخشان و رکسانا صابری از حقوق قانونی برای دفاع از اتهامات وارده بر خوردار باشند. نامه احمدی نژاد به مقامات قضائی تنها یک روز پس از آن انتشار می یابد که رکسانا صابری به جرم جاسوسی با حکم هشت سال زندان روبرو شد.
به گزارش آفتاب عبدالرضا شیخ اسلامی رئیس دفتر رئیس دولت نهم در این نامه خطاب به آقای مرتضوی از تاکید احمدی نژاد بر پرونده اتهامات درخشان و صابری سخن می گوید و خواستار آن می شود تا رسیدگی به اتهامات این دو تن با ویژگی هایی همچون “دقت کامل”، “رعایت قسط و عدل” و “ حقوق قانونی” همراه باشد تا “ کوچکترین حقی از آنها ضایع نشود”.
در همین راستا صادق زیبا کلام، استاد دانشگاه، ارسال این نامه از سوی رئیس قوه مجریه را “بی سابقه” می خواند و مطالباتی راکه احمدی نژاد برای رعایت حقوق درخشان و صابری مطرح کرده، با حضور وی در سوئیس برای شرکت در کنفرانس ضد نژاد پرستی مرتبط می داند. صادق زیبا کلام در گفتگو با بی بی سی مدعی می شود که نگاشتن این نامه از سوی احمدی نژاد نوعی “تبلیغ سیاسی” است.
در خبری دیگر عبدالصمد خرمشاهی، وکیل رکسانا صابری در گفتگو با رویترز ضمن تاکید بر اینکه در مورد حکم سنگین موکل خود تقاضای تجدید نظر خواهد کرد، با اشاره به درخواست احمدی نژاد از مقامات قضائی، خاطرنشان می کند که “ما هم چیزی را می خواهیم که رئیس جمهور می خواهد.“
ملکه زیبایی در بند
رکسانا صابری که اواسط زمستان سال گذشته به دلایل نامعلوم از سوی ماموران امنیتی در تهران بازداشت شد، از مادری ژاپنی و پدری ایرانی در ایالات متحده متولد شده است، تا شش سال پیش که با کسب مجوز قانونی وزارت فرهنگ و ارشاد به عنوان خبرنگار یک رادیوی آمریکایی در ایران مشغول به کار شد در ایالات داکوتای شمالی زندگی می کرد. از همین روی علاوه بر ابراز تاسف باراک اوباما و همچنین اظهارات هیلاری کلینتون که مراتب عمیق سرخوردگی خود از حکم صادره دستگاه قضائی جمهوری اسلامی عیله این شهروند آمریکایی را اعلام کرد، دو سناتور ایالات مذکور نیز با اعتراض شدید به این حکم آن را “ذبح عدالت” و نشانه ای از به تمسخر گرفتن عدالت توصیف کردند.
رکسانا که 31 دارد در سال 1997 به عنوان ملکه زیبایی داکوتای شمالی انتخاب شد؛ او در عین حال نوازنده پیانو هم هست. این خبرنگار که سابقه همکاری دو ساله با بی بی سی را هم در کارنامه خود دارد در ابتدای بازداشت با اتهام حمل غیرقانونی مشروبات الکلی روبرو شد و بعد از آن اتهامش جاسوسی برای آمریکا اعلام گردید.
درخشان درپنجمین ماه بازداشت
حسین درخشان، وبلاگ نویس ایرانی که متولد سال 1353 است سال گذشته هنگام ورود به تهران از سوی ماموران امنیتی بازداشت شد. اوکه به عنوان اولین وبلاگ نویس حرفه ای ایران شناخته می شود، نه سال پیش به منظور ادامه تحصیل به کانادا سفر کرد، چند صباحی در نیویورک زندگی کرد و پس از آن بریتانیا را برای اقامت برگزید. حسین درخشان که یکی از منتقدین صریح الهجه حاکمیت و همچنین اصلاح طلبان حکومتی بود یک سال بعد از روی کارآمدن محمود احمدی نژاد، به دنبال ملاقاتی با وی در نیویورک تغییر موضع جدی داد و به حمایت از شیوه و روش محمود احمدی نژاد پرداخت و خود را حامی سیاست های جمهوری اسلامی معرفی کرد و در عین حال فعالان حقوق بشر و مخالفان سیاست های جمهوری اسلامی را باد انتقاد گرفت. در همان حال وی اعلام کرده بود که برای ادامه زندگی به ایران بازخواهد گشت که دو هفته بعد از سفر به تهران دستگیر شد. چندی پس از بازداشت وی، علیرضا جمشیدی سخنگوی قوه قضائیه اتهامات وی را توهین به مقدسات اعلام کرد.