چهارده اردیبهشت - احمدی نژاد در سفر به تبریز گفت که دولت باید در برابر مردم، صداقت داشته باشد. دولت نوکر مردم است و مدیران باید منتکش مردم باشند. او تاکید کرد که دموکراسی در مقابل آن چیزی که ما به خاطر آن انقلاب کردیم، چیزی نیست. در همین حال حال رضایی دموکراسی و آزادی را از مهمترین دستاوردهای انقلاب اسلامی احترام به حریم شخصی افراد و خانوادهها را ضروری دانست.
براساس نتایج نظرسنجی که توسط ستاد انتخاباتی کروبی منتشر شد، حمایت مردم از مهدی کروبی هر روز در حال افزایش است و طبق آن وضعیت کروبی بسیار عالی است.
احمدینژاد: مدیران باید منتکش مردم باشند
شهردار تهران گفت: “بودجه دولت در 8 سال گذشته بیش از 600 هزار میلیارد تومان بود و اگر گفته شود پول نیست پس چرا دستگاههای اداری این قدر خرج میتراشند.“
به گزارش همشهری، محمود احمدینژاد که در مسجد علیابن ابیطالب تبریز سخن میگفت، با اعلام این مطلب افزود: ”بعضی نابسامانیها در کشور، همه را نگران کرده است. عدهای ثروت پارو میکنند و بسیاری از مردم هم به دنبال نیازهای اولیه زندگی هستند.”
وی با طرح این سؤال که آیا مردم، مسبب این نابسامانیها هستند، پاسخ داد: “اشکال بدون تردید از ناحیه ملت ما نیست. از قانون اساسی، نظام و انقلاب اسلامی هم نیست، از بخشی از مدیریت کشور است. بخشی از این مدیریت، از مردم و انقلاب فاصله گرفتهاند و این باعث شده است تا آسیبهایی به وجود آید.”
وی گفت: “وقتی میگوئیم این برنامههای اقتصادی که پیاده میشود موجب اختلاف طبقاتی است، میگویند اشکالی ندارد، بگذاریم ما کشور را بسازیم، بعد عدالت را پیاده میکنیم، انگار عدالت، برچسب است که به کالایی چسبانده شود و بگویند عدالت محقق شد. وقتی قلههای ثروت شکل گرفت، چطور میتوان عدالت را پیاده کرد؟ مگر میگذارند شما عدالت را پیدا کنید؟ عدالت روح حاکم بر تصمیمات است و بدون آن، امکان پیشرفتی واقعی وجود ندارد، حتی امنیت طی، آرامش، استقلال و آزادی، به عدالت، پیوند میخورد.”
احمدینژاد گفت: “وقتی میگوئیم چرا در کاخ نشستهاید، میگویند آبروی نظام است. آبروی نظام در رفاه و رضایت مردم است. مگر امام و رهبر ما، دکور داشتند؟”
وی سپس تاکید کرد: “گرانترین ساختمانها، توسط ادارات دولتی و بانکها خریداری میشوند. در حالی که فقط 5⁄7 میلیون نفر یعنی 11 درصد جمعیت کشور در تهران هستند، بیش از 60 درصد چرخهای اقتصادی در این شهر حرکت میکند. چرا به دیگر نقاط کشور توجهی نمیشود؟”
احمدینژاد با تأکید بر این که نباید مدیری در پشت صحنه یک تصمیم بگیرد و در روی صحنه حرف دیگری بزند، گفت: ”دولت باید در برابر مردم، صداقت داشته باشد. دولت نوکر مردم است و مدیران باید منتکش مردم باشند.”
وی گفت: “چگونه بانکی با 15 میلیارد تومان سرمایه در عرض 4 سال 200 میلیارد تومان سرمایه پیدا میکند. اگر شما این گره را باز کنید، اقتصاد کشور هم حرکت خواهد کرد. رکن اصلی حکومت اسلامی، اجرای عدالت است. کدام معلم و کارمندی میتواند 24 درصد سود بانکی پرداخت کند.”
وی با تأکید بر این که باید نگاهشان را به مردم عوض کنند، گفت: “متاسفانه بعضیها اصلا مردم را به حساب نمیآورند.”
احمدینژاد افزود: “بعضیها به رغم شعارهایی که برای مردم میدهند، کوچکترین شانی برای مردم قایل نیستند.”
وی سپس به تجلیل از نقش و جایگاه آذربایجان در تاریخ سیاسی کشور پرداخت و اظهار داشت: “آذربایجان خط شکن، روحانی پرور و بزرگ است و و باید مورد توجه قرار گیرد.”
وی با رد سخنان برخی که معتقدند علت اصلی انقلاب اسلامی، دموکراسی بود گفت: “دموکراسی در مقابل آن چیزی که ما به خاطر آن انقلاب کردیم، چیزی نیست ما برای ایجاد یک حکومت اسلامی جهانی و حاکمیت ارزشهای دینی انقلاب کردیم. هویت شخصیت و همه چیز ما با این انقلاب گره خورده است.”
محمود احمدینژاد افزود: “بعضی فکر میکنند که انقلاب اسلامی فقط یک شورش، طغیان و حرکتی کور بود. ولی تصوری غلط است. در تاریخ ملت ما دو بار سازندگی وسیعی روی داده که یکی مربوط به صفویه است که 300 سال به طول کشید و یکی مربوط به انقلاب اسلامی که هم اکنون در 27 سالگی است.”
شهردار تهران همچنین مدیران را به حفظ بیت المال دعوت کرد و در بیان علت آن گفت: “بیتالمال محترمترین و ارزشمندترین امانتی است که به مسئولان سپرده شده است.”
احمدی نژاد در خصوص انتخابات ریاست جمهوری گفت: “نباید نسبت به آمدن یا نیامدنها حساس بود. بعضی خیال میکنند، انتخابات یعنی 3 یا 5 نفر بنشینند و تفاهم کنند. در حالی که انتخابات مال مردم است و مردم باید انتخاب کنند. متاسفانه در این گروه بازیها و بحثها، منافع ملت مطرح نیست.”
موقع ورود وی به داخل مسجد مردم با شعار رجایی ثانی به استقبال از احمدی نژاد رفتند.
هاشمی: اکنون به زمان تصمیمگیری رسیدهام
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در دیدار اقشار مختلف فرهنگیان، کشاورزان، کارگران، اساتید دانشگاهها، اصناف و بازار و نمایندگان مردم کرمانشاه در مجلس، در پاسخ به دعوت برای حضور در رقابتهای انتخاباتی گفت: “اکنون به زمان تصمیمگیری رسیدهام.”
به نقل از روابط عمومی مجمع تشخیص مصلحت نظام، اکبر هاشمی رفسنجانی در این دیدار گفت: “ما به مردمی که انقلاب کردند و در جنگ وفاداری و از خودگذشتگی نشان دادند و در سازندگی صبوری کردند، بدهکاریم.” وی، در عین حال تصریح کرد: “مصلحت نظام و کشور ایجاب میکرد تا از وجود فرزانگان، شخصیتها و مدیران مستعد بهرهمند شویم.”
درابتدای این دیدار تعدادی از نمایندگان اقشار مختلف به طرح نظرات خود در مورد وضعیت جاری و آینده کشور پرداختند. آنان گفتند: “شرایط کشور و منطقه ایجاب میکند درراس قوه مجریه، فردی مقتدر باتجربه و آشنا به زوایای مختلف سند چشم انداز بیست ساله برای هدایت صحیح و سریع برنامههابه سمت اهداف تعیین شده باشد.”
کروبی که خادم واقعی ورزش است
رییس کمیته ورزش ستاد انتخاباتی مهدی کروبی معتقد است که ورزش یکی از مولفه های مهم امنیت عمومی جامعه در رسیدن به آرمانشهر شهروندان است و باید ازسوی کاندیداهای ریاست جمهوری مورد توجه قرار گیرد.
به نقل از ستاد انتخاباتی مهدی کروبی، علی نظری نماینده مردم اراک در مجلس ششم گفت: “افراد بی ادعایی مانند کروبی، طی چهار سال ریاستش در مجلس ششم، کارنامه ای درخشان در توسعه و کمک به ورزش داشت.”
نظری تصریح کرد: “به مدد ورزش دوستی و عنایت شیخ اصلاحات، بودجه عمرانی در ورزش به400 درصد افزایش یافت و ردیف بودجه ورزش قهرمانی جهت شرکت در المپیک آتن به مبلغ 85 میلیارد ریال برای نخستین بار در ردیف قانونی بودجه کشور قرار گرفت.”
وی با بیان اینکه بارها ورزشکاران افتخارآفرین کشور به حضور کروبی رسیده و توسط ایشان تشویق شده اند، گفت: ”محبت کروبی به جامعه ورزشی، صادقانه و به دور از هرگونه رفتارهای کاسب کارانه است که همواره شاهد آن بوده ایم.”
رضایی: باید از قانون از کجا آورده ای، اجرا شود!
کاندیدای نهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: “من معتقدم قوه قضاییه باید قانون از کجا آوردهای را برای مسئولان عالیرتبه نظام و حتی کاندیداهای ریاست جمهوری اجرا کند و من نیز حاضرم کلیه اموال و داراییهای خود را به افکار عمومی اعلام کنم.”
به نقل از ستاد خبری محسن رضایی، وی در جمع دانشجویان دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان با بیان این مطلب تصریح کرد: “منزل و خودروی من دولتی است و هیچ زمین و مسکنی به نام خود و فرزندانم ندارم و هر کس آدرسی از این باره دارد اعلام کند.”
رضایی گفت: “سیاست خارجی ایران باید اصلاح شود و ما باید به جایگاه اصلی خود به عنوان قدرت برتر منطقه دست یابیم.”
وی گفت: “بیکاری، تورم، تبعیض و فساد اداری اقتصادی با شعار و تعارف درمان نمیشود، دولت مردان مسلط به اقتصاد باید بر سر کار آیند تا بتوانند از استعدادها و توانمندیهای کشور برای حل اینگونه مشکلات بهره بگیرند.”
رضایی در پاسخ به سؤال دیگری درباره برنامههای خود برای اصلاحات و آزادیهای فردی و اجتماعی اظهار داشت: ”دموکراسی و آزادی از مهمترین دستاوردهای انقلاب اسلامی هستند و باید به حریم شخصی افراد و خانوادهها احترام گذاشت.”
رضایی در پاسخ به سؤال دیگری درباره انتخابات مجلس هفتم و رد صلاحیت کاندیداها گفت: “معتقدم شورای نگهبان میتوانست آسانتر عمل کند و اجازه شرکت به کاندیداهای بیشتری داده میشد.”
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در پاسخ به سؤالی درباره پیشبینی از حضور مردم در انتخابات 84 گفت: “مردم خود میدانند قهر با صندوقهای رای مشکل را حل نمیکند و وجود برخی نواقص و مشکلات نباید مانع از حضور آنان در انتخابات شود.”
معین: بزرگترین افتخارم معلمی دانشگاه است
کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری گفت: “بزرگترین افتخارم معلمی دانشگاه است، وظیفه میدانم با پاسداشت و تبریک روز معلم، سپاس و قدردانی خود را به پیشگاه تمامی معلمان، مربیان، استادان و همه مرزبانان عرصه دانش و فرهنگ تقدیم دارم.”
به نقل از دفتر مرکزی مصطفی معین، وی در پیامی به مناسبت روز معلم افزود: “جامعه همیشه و همه جا وامدار معلم است و جامعه امروز ما وامدارتر. برای توانایی شهروندان ایرانی و غلبه بر هرگونه توسعه نیافتگی نیاز نخست ما دانایی است؛ پس مقام معلم را که مقام دانایی است به جد پاس داریم.”
معین ادامه داد: “ایرانی آزاد، آباد و توانا در این دوران با رویکردی علمی، توسعه دانایی مدار و شهروندانی توانمند بنا میشود، پایه این بنا آموزش و پرورش و آموزش عالی است که باید از جایگاهی والا، نظامی کارآمد و دستاوردهایی خلاق برخوردار باشد.”
قالیباف: چرا افزایش قیمت نفت بر زندگی مردم تاثیری ندارد
کاندیدای اصولگرای انتخابات گفت: “مردم حق دارند بپرسند که چرا وقتی قیمت نفت 10 یا 12 دلار میشود، تاثیر آن در زندگی ایشان بلافاصله بروز میکند، اما وقتی قیمت نفت به 40 دلار میرسد، فرقی در اوضاع اقتصادی آنها به وجود نمیآید.”
به نقل از دفتر اطلاعرسانی ستاد قالیباف، وی در جمع مردم شهرستان گناوه تصریح کرد: “واقعیت این است که فاصله بین فقر و غنی در جامعه ما رو به افزایش است و اگر نادیده گرفته شود، هزینه بیشتری را متحمل میشویم.”
وی افزود: “مردم حس میکنند که مشکلات آنها با مشکلاتی که مسوولان دارند، متفاوت است و بر این اساس نمیتوانند قبول کنند که چرا تلاشی برای شناسایی و حل مشکلات صورت نمیگیرد.”
قالیباف تصریح کرد: “ما باید ضعفهای مدیریتی را اصلاح نموده و به این فکر کنیم که چرا گاهاً بر اثر این ضعفها، عرصه سازندگی را بر مردم خصوصاً مردم حاشیهنشین تنگ میکند.”
لاریجانی خواسته های هنرمندان را برطرف می کند
علی لاریجانی در نشستی با اصحاب علم، هنر، فرهنگ و چهرههای ماندگار با تاکید بر اینکه باید با حمایت چشمگیر از هنرمندان هنرهای ایران زمین را احیا کنیم، افزود: “آرزو دارم که با کمک صاحبان اندیشه و هنر راه بالندگی و توسعه آینده کشور را هموار کنم.”
به گزارش فارس لاریجانی اظهار داشت: “دانایی و هنر، تکنیک و زیبایی را با هم ممزوج کرده و نقش انسانی را معنیدار میکند که غفلت از هر یک از این دو موجب نابودی میشود.”
لاریجانی گفت: “اگر به تمدن بالنده میاندیشیم باید آزادی فکر را صیانت کنیم هر گاه آزادی فکر و اندیشه بوده کشور متمدن و پیشرفته بوده است و این آزادی اندیشه سبب تولد روحهای جدید برای فرهنگ جامعه میشود.”
رییس سابق سازمان صدا و سیما تصریح کرد: “این که هنرمندان تامین اجتماعی نداشته باشند یا سندیکایی مناسب برای طرح مشکلات نداشته باشند شایسته نیست اما دیر هم نیست و علاقهمندم از همه هنرمندان با تواضع درخواست کنم که برای آینده از شما نظر بخواهم تا خواستههایتان را برطرف کنم.”
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان این که هنرهای دیگر بدون موسیقی زنده نیستند، گفت: “از گذشته هنرهای موسیقی داشتهایم و بزرگان اندیشه ما غالباً آثار برجستهای در موسیقی داشتهاند.”
قبل از سخنان علی لاریجانی جمعی از هنرمندان و اهالی فرهنگ از جمله علی نصیریان و اکبر عبدی به بیان ویژگیهای فرهنگی دولت آینده و شایستگیهای لاریجانی در این زمینه پرداختند.