آرش مصلحی
تشکل ها و چهره های حزبی فصل جدید فعالیت انتخاباتی خود را با ایراد نطق ها و انجام رایزنی های سیاسی آغاز کردند. گزارش محافل خبری از تلاش تازه گروه ها و افراد حامی کاندیداهای ریاست جمهوری حکایت دارد. با توجه به آخرین تصمیمات شورای مرکزی جامعه اسلامی مهندسین درباره انتخابات ریاست جمهوری، بررسیها بر روی ۵ نفر ولایتی، لاریجانی، احمدینژاد، محسن رضایی و توکلی تا رسیدن به نظر واحدی ادامه دارد.
دفاع وزیرسابق کار از حضور رفسنجانی
حسین کمالی، وزیر سابق کار و دبیرکل حزب اسلامی کار ضمن تأکید بر ضرورت حضور هاشمی رفسنجانی در انتخابات گفت: “کشور کارگاه آموزشی نیست که افراد با تصدی پست ریاست جمهوری درصدد اندوختن تجربه برآیند.“
وی افزود: “کشور با مشکلاتی درداخل و خارج روبرو است که کسی که می خواهد مسؤولیتی را بپذیرد باید از درک، پختگی و توانایی کافی بهره مند باشد. به نظر من آقای هاشمی رفسنجانی دارای توانایی کافی است و می تواند دراین شرایط کشور را اداره کند.“
کمالی با بیان اینکه به جز احزاب هوادار هاشمی رفسنجانی تقریباً هیچ گروه دیگری کاندیدای خود را کاملاً مشخص نکرده است، با تأکید دوباره بر اینکه وی می تواند در انتخابات رأی خوبی کسب کند، گفت: “بیان مواضع سازنده و همچنین جدید او می تواند او را درموقعیت برتری قراردهد و کاملاً موفق کند.“
وی افزود: “ما از هاشمی رفسنجانی نمیخواهیم که کابینه خود را معرفی کند، بلکه فقط برنامه و طرح برای ما مهم است. در صورتی که گروهها خواهان معرفی کابینه باشند، این امر باعث ایجاد یک نوع گروکشی حزبی میشود و هر گروه متناسب با تعداد افرادی که در کابینه خواهدداشت از او حمایت میکند.“
دعوت انجمن جامعه پزشکی از معین
به گزارش ایسنا دکتر ظفرقندی، دبیر کل انجمن اسلامی جامعه پزشکی ایران شرایط را برای حضور دکتر معین آماده دانست و افزود: “ایجاد وفاق و همدلی در گروه های دوم خردادی مهم و حضور یک نیروی خط امامی در شکل گیری این وفاق بسیار مؤثر است.”
علی شکوری راد، دبیر کمیته سیاسی انجمن اسلامی جامعه پزشکی ایران نیز خطاب به دکتر معین گفت: “سوابق شما به عنوان یک شخصیت علمی، اجرایی و سیاسی که مورد قبول دانشگاه ها و جامعه هستید نگاه ها را معطوف به جناب عالی می کند و در حقیقت تقاضا و دعوت ما این است که در عرصه کاندیداتوری حضوری جدی و فعال داشته باشید.”
دکتر مصطفی معین هم با بیان اینکه در ادوار مختلف پس از پیروزی انقلاب اسلامی، در شرایط استثنایی بودیم، اظهار داشت: “باید دقت کنیم که سر از فتنه درنیاوریم تا به وظیفه عمل کرده باشیم.“
معین در ادامه گفت: ما دو مرحله داریم: یک تشخیص به وظیفه و دیگر عمل به وظیفه و فعلاً در حال تشخیص به وظیفه هستم. من فکر می کنم اگر فرد در مرحله اول موفق بشود، در مرحله دوم راحت تر است. اگر اولی درست باشد، احتمال موفقیت مرحله دوم بیشتر است. ریاست جمهوری یک وسیله است برای خدمت، و حکومت برای تحقق عدالت است و این مسائل به راحتی قابل تشخیص نیست و اگر این مراحل اولیه طی شود و اگر فرد لیاقت داشته باشد و به تشخیص درست برسد، آدم آبرویش را هم برای مسائل بعد می گذارد.
وی ادامه داد: “دوم خرداد تکرار نمی شود، چون ما شرایط جدیدی داریم. الآن مردم در مرحله قهر هستند و این پیام دارد و اگر ادامه پیدا کند، برای نظام و انقلاب خطر دارد.“
معین در عین حال گفت: “من آینده را تابناک می بینم ولی الآن در شرایط خوبی نیستیم.“
محسن رضایی: آماده رقابت باهمه
به گزارش ایسنا، دبیر مجمع تشخیص نظام، محسن رضایی گفت: “اگر تصمیم بگیرم که به صحنه انتخابات بیایم، از رقابت با همه کاندیداها استقبال می کنم.“
وی افزود: “برنامه من در دوبعد اقتصادی و مدیریتی متمرکز خواهد شد و تلاش خود را برای تحول در مدیریت کشور به کار خواهم گرفت.“
وی که در ایلام سخن می گفت، افزود: “رقابت سیاسی و تخصصی دوراهبرد مهم در زمینه حضور حداکثری مردم در انتخابات ریاست جمهوری هستند.”
وی با بیان اینکه سیاسیون مردم را به شرکت در انتخابات ترغیب می کنند، اما مردم با رقابت سیاسی صرف به میدان نمی آیند، افزود: “باید متخصصان به میدان بیایند و در کنار رقابت سیاسی، رقابت تخصصی نیز شکل بگیرد.“
سلامتی: جبهه دوم خرداد به اتفاق نظر نرسیده است
رئیس دوره ای شورای هماهنگی جبهه دوم خرداد تصریح کرد که اعضای این شورا در مورد چگونگی انتخابات کاندیدای مورد نظر درحال رایزنی هستند و هنوز نتوانسته اند برروی گزینه واحدی به اتفاق نظر برسند. سلامتی افزود: ”در این جلسه در مورد انتخابات ریاست جمهوری نیز بحث و گفت وگو صورت گرفت و اعضا پیشنهادات خود را مطرح کردند. قرار بود در این جلسه، اعضا نظرات رسمی گروه های خاص خود را مطرح کنند که به علت کمبود وقت این امر به جلسه بعد موکول شد.“
وی ادامه داد: “در این جلسه، بعضی دوستان معتقد بودند که سبد انتخاباتی از چند نفر کاندیدا ایجاد شود و در پایان کسی که دارای بیشترین زمینه مردمی است، انتخاب شود. عده ای دیگر از دوستان نیز معتقد بودند که شورا باید در آینده ای نزدیک در مورد یک نفر خاص به اجماع برسد و عده ای دیگر نیز بیان کردند که باید منتظر بود که چه کسانی ثبت نام می کنند و توسط شورای نگهبان تایید صلاحیت می شوند، بعد از آن گزینه خود را مشخص کرد، ولی همه اعضا برروی گزینه ی اجماع روی یک کاندیدا، اتفاق نظر داشتند. عده ای دیگر نیز پیشنهاد دادند که برروی معیارها نیز بحث و گفت وگو و بعد از بحث و گفت وگو برروی معیارها نظرمان را نهایی کنیم. البته صحبت هایی نیز درباره اجماع درباره کل کابینه مطرح شد.“