مهرداد شیبانی
تیتر اول روزنامه کیهان این جمله “حضرت آیت الله خامنه أی” را به مهمترین مطلب قابل بحث هفته سوم شهریور ماه 1387 مبدل می کند: “ما آمده ایم فرعونیت را براندازیم.“
و مصطفی تاج زاده می گوید: “طالبان از تبار خوارج اند؛ یعنی انقلابیون تنگنظر، متعصب، خشن و اهل تکفیر و تفسیق که معتقدند جز با توسل به قهر و خشونت نمیتوان با کفر مقابله کرد و مشتاقانه آغاز جنگهای صلیبی را انتظار میکشند. به اعتقاد اصولگراها طالبان و القاعده امریکایی هستند زیرا با عملکرد خود بیشترین خدمت را به جنگ طلبان آمریکایی کردهاند.حق آن است که عملیات تروریستی القاعده بویژه علیه شهروندان غیر نظامی بهانهها و زمینههای لازم را برای امنیتی و نظامی کردن فضای خاورمیانه و اشغال افغانستان و عراق به دولت آمریکا داده است.“
و ماهم باذکر این نکته که طالبان عریان ترین چهره” فرعونیت” هستند، پرسش تاج زاده را از خوانندگان محترم تکرار می کنیم: “روش و بینش کدام جریان سیاسی در ایران بیشترین شباهت را با دیدگاه، مواضع و عملکرد طالبان دارد؟”
و اضافه می کنیم: “کدام جریان در ایران بر سر رهبری جهان اسلام با طالبان و باهمان روش های طالبان رقابت دارد که داد امین الظواهری ـ مردشماره دو القاعده- را در می آورد؟”
القاعده و طالبان که در حکومت نیستند. کیهان از مقام رهبری نقل قول می کند: “حضرت آیت الله خامنه ای، مخالفت نظام اسلامی با «ظلم و استکبار و استبداد بین المللی و استبداد داخلی» را مبنای دشمنی زورگویان جهانی با ملت ایران برشمردند.“
و دریکی از سرمقاله های سوپر طالبانی خود می نویسد: “سال آینده، چهارمین دهه از حیات مبارک انقلاب اسلامی آغاز می شود. از این جهت سال1388، چشم اندازی است برای دیدن افق ده ساله تا سال 1397 شمسی. اینکه در پس فراز و فرود 30 سال گذشته کجا ایستاده ایم، ویژه اینکه فرصت و موقعیت امروز جمهوری اسلامی به یقین در 30 سال گذشته چه از نظر داخلی- استحکام حاکمیت، رویش انبوه نیروهای باانگیزه، اراده ساختن کشور، هماهنگی قوا، اقبال عمومی- و چه از نظر خارجی و درماندگی ها و شکست های فاحش قدرت های متخاصم، بی سابقه است.“
این هفته در مورد “درماندگی و شکستهای فاحش قدرت های متخاصم” با زهم خبر های تازه هست. نیکلاسرکوزی، رئیس جمهور فرانسه که بشار اسد را بازهم میانجی ارسال پیام قرار می دهد، تکرار می کند: “اصرف نظر از اینکه چه کسی در اسرائیل سر کار باشد، یک روز صبح ممکن است دریابیم که اسرائیل حمله کرده است.“
باراک اوباما، نامزد حزب دمکرات برای انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، بازهم دستیابی ایران به سلاح هسته ای را غیر قابل قبول می خواند. شبکه تلویزیونی فاکس نیوز این سخنان را چنین نقل می کند: “اگرچه اوباما گفته است که به تهران پیشنهاد مذاکره خواهد داد، اما هرگز راه حل نظامی را در این زمینه از روی میز برنداشته است. دستیابی ایران به سلاح هسته ای تغییر دهنده روند بازی خواهد بود. جهان باید به صورت جدی به ایران برای برنامه هسته ای اش فشار آورد، قبل از آنکه اسرائیل احساس کند خود باید کاری انجام دهد.“
در مورد” موقعیت امروز جمهوری اسلامی” هم آنقدر حرف و حدیث و سند هست که جای انکار باقی نمی گذارد. حسن روحانی که حرفهای مفصلی می زندو خواستار انتخاب رئیس جمهور”با تدبیرتری” می شود، درحالیکه سیر نزولی قیمت نفت شروع شده، سئوال دیگران راتکرار می کند: “در آمد نفت کجا رفت؟” منظورش 190 میلیارد دلار ناقابل است که ارزنی از آن را این هفته مقام رهبری و رئیس جمهور صرف امور خیریه می کنند. بقیه اش هم راباید درجاهائی نظیر این پیدا کرد: “ایران خود را آماده تحویل گرفتن سیستم های مدرن “اس- 300 ” دفاعی روسیه می کند. این اقدام در چارچوب قرارداد محرمانه ای که در سال 2005 میان جمهوری اسلامی و مسکو به امضاء رسید انجام می شود.“
و این درحالی است که علی ربیعی ـ از مهره های کلیدی امنیتی درجمهوری اسلامی- از عقب ماندگی مردم می نالد:” متاسفانه در جوامعی همچون ما هیچکس از عقب ماندگی و توسعهنیافتگی خجالت نمیکشد. شرم از فقر و نداری وجود ندارد. حتی برخی شرمساری خود را در مسائل دیگری تعریف میکنند. اما به اعتقاد من برای هر کسی چه نخبه سیاسی و چه روشنفکر باید این مسئله مطرح باشد که مردم فقیراند و با مشکلات بسیار بزرگ اقتصادی روبهرو هستند.“
نمایندگان مجلس هم محو”نور” شده اند تا هم قادر به دیدن “بی بی” نشوند و هم رای خود را “کور کورانه” به کوزه مربوطه بریزند.به گزارش سایت محافظه کار”جهان” علی کردان در دیدار نمایندگان آذربایجان شرقی درباره ماجرای روز رای اعتماد خود گفت: “در آن روز مجلس پر از نور شده بود و من نور خدا را در فضای مجلس کاملاً مشاهده می کردم! در این ماجرا از بی بی (اشاره به حضرت فاطمه س) کمک گرفتم و وی در جریان رای گیری همراه من بود.“
شیخ کروبی هم منتظر نوبت است تا برای نامزدشدن درانتخابات از رهبر کسب اجازه و احتمالا نورکند که تا حالا فقط نصیب بسیجی وکمیته چی سابق شده است.
حتی کیهان که لابدسهمش به موقع نرسیده به فروش گاز “باقیمت مفت” توسط عوض علی کردان اعتراض می کند. عوض علی که هم معلوم نیست دیپلم دارد یا نه، بجای مدرک دکترا، قرآن را رو می کند وگوید که استخاره اش خوب آمده است. عدم مخالفت رهبری هم هنگام کسب اجازه کارپردازش احمدی نژاد برای انتصاب کردان حتما به همین دلیل بوده است. و همه اینهاربطی به استبداد ندارد و عین دموکراسی است.
روزنامه اعتماد ملی هم همه مسائل اقتصادی راجمع می بندد و عنوان سرمقاله اش را چنین انتخاب می کند: “ماشین اقتصاد در باتلاق.“
و هنوز خبرهای دیگری هم از “موقعیت” جمهوری اسلامی هست. خبر می رسد: “شرکت ایران خودرو، بزرگترین شرکت خودروسازی ایران با مشکلات مالی مواجه شده و مقامات وزارت صنایع درصدند با همکاری بانک ها و گرفتن وام، این مشکلات را برطرف کنند.“
جانشین فرمانده نیروی انتظامی می گوید: “قتل های خانوادگی 20 درصد افزایش پیدا کرده است.“
ارگان سازمان ملی جوانان می نویسد: “روزانه 300 نوجوان در ایران معتاد می شوند.“
و یک اس ام اس که بعد تبدیل به ای میل می شود، سیاهه مفصلی را برای نشان ابعاد “موقعیت” جمهوری اسلامی دراختیار عموم می گذارد:
” تابلو شد
مبارزه با بد حجابی شروع شد
تحریم های امریکا شروع شد
بنزین سهمیه بندی شد
قیمت پودر لباسشوئی 3 برابر شد.
قیمت برنج هم که دست نخورد!!
بدلیل مشکلات اقتصادی و… سرانه مطالعه از 20 دقیقه به 10 دقیقه کاهش یافت.
سوبسید آب و برق، گاز و شیر حذف شد
فرمانده تهران بزرگ در خانه عفاف دستگیر شد
استاد به دانشجو تجاوز کرد
بد سابقه ترین مدیر کشور و همکار احمدی نژاد مدیر سایپا شد.
دولت به جای مشاوره با اقتصاد دانان با قصابان و بقالان مشورت کرد.
قیمت خانه در تهران از پاریس گرانتر شد.
برداشت از ذخیره ارزی 12 برابر شد.
تورم به 21 درصد رسید.
مردم ایتالیا و فرانسه توی خیابون علیه دولت ایران و تروریست بودنش تظاهرات کردند.
زمزمه خلیج عربی شروع شد.
طرح توریستی سفرهای استانی رئیس جمهور و وزرا شروع شد.
دانش آموزان ایرانی موفق شدند در زیر زمین خانه شان انرژی هسته ای درست کنند.
استادان دانشگاه مخالف دولت اجبارا بازنشسته شدند.
تمامی صنایع و کارخانه های دولتی به کنسرسیوم ها و مافیای داخلی فروخته شد.
ایران از نظر کسب و کار در رده صد و بیست و چهارم قرار گرفت.
کشور ما از نظر تورم در خاور میانه اول شد.
سیل مهاجرت مردم به اولین کشور ممکن روانه شد.
رئیس جمهور کشور موفق به دیدن هاله نورانی هنگام مذاکرات هسته ای شد.
طرح تقسیم عادلانه !!! دریای خزر که تاریخ دانان آن را برابر با قرارداد ترکمانچای می دانند اجرا شد.
آمار اعتیاد در کشور به بالاترین رقم در طی 50 سال اخیر رسید.
کراک و انواع مواد مخدر به آسانی در دسترس مردم قرار گرفت.
درصدی از مردم که زیر خط فقر قرار می گیرند به 40 درصد رسید.
بدترین نتیجه در طول شرکت در المپیک برای ایران رقم خورد.
سد سیوند آبگیری شد.
بیماری وبا شیوع پیدا کرد…“
ودرست بخاطر این “موقعیت” تابناک است که صادق زیبا کلام مانند بسیاری دیگر اصرار دارد که محمد خاتمی برای ”نجات وطن” نامزد انتخابات ریاست جمهوری شود.
و بیچاره وطن که گام به گام بیشتر به سوی فاجعه می رودو شهریوری که به جانب خزان وزمهریر روان است.