در پی بالا گرفتن انتقادها از دولت حسن روحانی در خصوص فراموشی وعده انتخاباتی وی مبنی بر رفع حصر از رهبران زندانی جنبش سبز، روز گذشته مصطفی پور محمدی، وزیر دادگستری کابینه به صراحت از عدم دخالت دولت در ماجرای رفع حصر خبرداد؛
خبری که در فضای مجازی، سطح انتقاد ها از حسن روحانی را که طی هفته گذشته به شکل مشهودی زیاد شده بود، چند برابر کرد.
پور محمدی در حالی از عدم دخالت دولت در اینباره سخن گفته که حسن روحانی در زمان انتخابات ریاست جمهوری، رفع حصر از سران جنبش اعتراضی سبز را یکی از اهداف خود اعلام کرده بود؛ وعده ای که بسیاری از وفاداران به جنبش سبز را به نفع وی به پای صندوق های رای کشید.
بنا به گزارش ایسنا، پور محمدی نه تنها از دولت روحانی در این خصوص رفع تکلیف کرده که مواضع وزارت اطلاعات در خصوص حمله به دختران میرحسین موسوی و گازگرفتن یکی از آنها را هم تایید کرده و اعتراض آنها را “جوسازی” دانسته است.
او که از متهمان پرونده قتل های زنجیره ای است، گفته: “دولت کمیتهای برای رفع حصر موسوی و کروبی تشکیل نداده و در این امور دخالت نمیکند”.
او افزوده است:” درباره اتفاقاتی که در روز غدیر و در مورد دختران میرحسین موسوی رخ داده بود این را بگویم که این موارد بیشتر ماجراجویی و جوسازی رسانهای بوده است. تفتیش امری عادی است و در جمهوری اسلامی ایران نیز مانند سایر کشورهاست این امر انجام می شود”.
سخنان وی، همزمان بود با اظهارات آملی لاریجانی، رئیس قوه قضاییه که از “برخورد با فتنه” و صدور احکام اعدام و حبس برای روزنامه نگاران و فعالان سیاسی و مطبوعاتی ابراز “افتخار” کرده بود.
به گزارش تابناک، او گفته است: “فتنه انگار نمیخواهد دامنش را جمع کند. متاسفانه هر روز مسائلی را ایجاد میکنند، به موضوعاتی در رسانههایشان با شاخوبرگ فراوان میپردازند تا حوادث را معکوس جلوه دهند. اصل حوادث اخیر نیز بر اساس «گزارش دقیق» وزارت اطلاعات، چیز دیگری بود. جریان فتنه هر بار یک موضوع را برای حمله به مسئولان نظام دستاویز رسانهای خود قرار میدهد. برخی از اصحاب فتنه خارجنشین گفتهاند روسای قوا در این حوادث باید شرمسار باشند”.
او افزوده: “ما به برخورد با فتنه مفتخریم و هیچ تردید به خود راه ندادیم، الان هم راه نمیدهیم؛ زیرا برخورد با فتنه وظیفه قوه قضاییه بود. شرمساری بر آنهایی است که موجب هزینه برای نظام شدند و دشمنان به وسیله شما به این کشور و منافع آن طمع ورزیدند”.
او سپس در مقام تهدید برآمده و گفته: “به فتنه گران هشدار می دهم که قوه قضاییه مسیر غلط آنان را فراموش نمیکند. اکنون هم بدانند که کارهایشان را رصد میکنیم و به آنان توصیه میکنیم که کمتر به این بازیگریها بپردازند که هیچ نتیجه ای برایشان نخواهد داشت”.
این اظهارات پس از آن است که هفته قبل، آیت الله علی محمد دستغیب، یک روحانی بلندپایه که به خواست خود از مجلس خبرگان رهبری و در اعتراض به حودث سال ۸۸ استعفاء داد، در درس خارج فقه خود،آنطور که سایت “کلمه” گزارش داده، گفته بود: “در رادیو میگفت که قرار است تعدادی از زندانیان آزاد شوند. از خدا میخواهیم که آقایان موسوی و کروبی و زندانیان سیاسی هم در زمره این افراد باشند. ما فقط خدا را قادر میدانیم و هیچ کس جز او کارهای نیست. از نظر ما ایشان کاری نکردند که بخواهند چنین گرفتار شوند. از خدا میخواهیم هر چه زودتر آزاد شوند. اگر انسان در یک باغ بزرگ هم یک هفته زندانی شود و همهی وسایل هم برایش مهیا شود، طاقتش طاق میشود، چه خواسته اگر در خانهی کوچکی باشد و اطرافش حصار بکشند و سرهنگ و سرتیپها باشند. باز در زندان میتوان چند نفر را دید و با آنها حرف زد. باز هم از خدا میخواهیم با آمدن عید غدیر همهی زندانیان سیاسی علی الخصوص این سه بزرگوار هم آزاد شوند. ما در ماه محرم هم توسلات و دعاهای خود را ادامه میدهیم و این تکلیف ما است و بیش از این کاری از دست ما بر نمیآید. ما جز خدا را قادر نمیدانیم و فقط از او میخواهیم. باز هم هر چه صلاح خدا باشد”.
به نوشته روزنامه قانون، غلامعلی رجایی، مشاور فرهنگی هاشمی رفسنجانی هم پیش از این اظهارات در وبلاگ خود نوشته بود: “بارها نوشته ام و تا رفع حصربازهم می نویسم ادامه این حصربرای نظام همانند ادامه حصرمرحوم آیت الله منتظری کاملا بیفایده است وجزهزینه در بر ندارد.امید من آن است همانگونه که دولت یازدهم تصمیمات غلط دولت دهم را کان لم یکن اعلام کرده ومی کند ترکیب جدید شورای امنیت ملی هم تدبیری بیندیشد و این هزینه را از دوش نظام بردارد. ادامه یک تصمیم اشتباه، یک اشتباه بزرگتراست. اگرآقایان ادعایی غیر ازاین دارند لطف کنند و فاید ه های این حصرها را برای نظام بشمارند. بنظرمی رسد ما دربعضی زمبنه ها دچارتوهم شده ایم. بعضی مصاحبه ها درباره محصورین نوعی لجاجت را تداعی می کند. باید ازاین توهم توام با لجاجت دست برداریم. هیچ اتفاقی نمی افتد. امروز به کسی می گفتم بعضی روزنامه ها بدون اعتنا به محدودیتهای ابلاغی مبنی بر درج تصویر وخبرعکس خاتمی در روزنامه ها به بهانه روزتولد وی عکس وی را درصفحه اول منتشرکردند وامنیت ملی بخطرنیفتاد! خوشبختانه دستگاه امنیتی ونظارتی هم در اقدامی هوشمندانه نسبت به این امرهیچ عکس العملی نشان نداد وامروزه همه شاهد درج اخبار وتصاویر خاتمی در رسانه ها هستند. باید حصرها را هرچه زودتربرداشت و وجهه رحمانی نظام را به آن باز گرداند”.
علاوه بر این ها،شورای هماهنگی راه سبز امید نیز در واکنش به اتفاقات روز عید غدیر، با انتشار بیانیه ای اعلام کرده بود: “امروز که تلاش برای تداوم سیطره این نگاه بر دستگاه امنیتی کشور بر همگان آشکار شده است، میبایست اقدامی عاجل برای برکندن این غده سرطانی صورت پذیرد، وگرنه فردا بسیار دیر است. اینک انتظار از جناب آقای روحانی این است که ضمن محکوم کردن قاطع این رخداد زشت که در دوره تصدی رسمی ایشان واقع شده و دلجویی از دختران میرحسین و رهنورد، برنامههای خود برای استقرار حکومت قانون و رفع این غده را شفاف با مردم مطرح کند و نشان دهد که به وعدههای انتخاباتی خود وفادار است. مشفقانه میگوییم که راه مقابله با این جریان قانون گریز و مخوف، نه چانهزنیهای پشت پرده و اتلاف وقت، که موضعگیری صریح و اقدام عملی جهت تثبیت حکومت قانون و تضمین حقوق شهروندی است. خانوادههای موسوی و کروبی در طول چهار سال گذشته ناجوانمردانهترین رفتارها و گفتارها را تحمل کردهاند؛ اینک زمان آن است که قاطعانه در قبال این نقض صریح قانون اساسی و حقوق شهروندی بایستیم و نشان دهیم که روزهای تمسخر قانون و عقدهگشاییهای حقیرانه به سر رسیده است”.
گفتنیست حسن روحانی در چند نوبت از جمله در اولین کنفرانس خبری خود پس از انتخابات، از تلاش دولت برای رفع حصر سخن گفته بود، اما به مرور زمان و با تغییر لحن، هم اکنون از عدم دخالت او سخن به میان می آید؛آن هم در حالیکه پورمحمدی پیش از این گفته بود پرونده موسوی و کروبی در اختیار شورایعالی امنیت ملی قرار گرفته است؛شورایی که ریاست آن با حسن روحانی ست.
روحانی اما پس از انتخاب به ریاست جمهوری، در زمان رای اعتماد، راهپیمایی چند میلیونی مردم در ۲۵ خرداد را “اردوکشی خیابانی” نامید و خواستار “توبه” مهدی کروبی، میرحسین موسوی و زهرا رهنورد شد. وی همچنین ادعا کرد که با انتخابات ۹۲شبهات در مورد انتخابات ۸۸ “شسته” شد؛ سخنانی که خشم هواداران جنبش سبز را در پی داشت.
و این همه در حالی ست که هرروز بر تعداد کسانی که خواستار آزادی رهبران جنبش سبز هستند، افزوده می شود.در همین راستا اخیرا دو بیانیه منتشر شده که در اولی بیش از ۱۶۰۰ نفر خواستار پوزش خواهی از فرزندان موسوی و رهنورد و آزادی رهبران جنبش سبز شده و در دومی “کمترین” خواست امضا کنندگان پایان بخشیدن به حصر موسوی، کروبی و رهنوردست؛حصری که تا چند روز دیگر شمار آن به هزار می رسد. همچنین عبد الله نوری نیز به روحانی هشدار داده که وعده های انتخاباتی خود را در این خصوص فراموش نکند و از یاد نبرد که چگونه رای آورده است.