پلیس ایران روز یکشنبه اقدامات سخت گیرانه ای را برای کنترل لباس زنان در تابستان شروع کرده است. معمولا در تابستان به دلیل گرمای شدید رعایت پوشش اسلامی برای زنان مشکل می شود.
این گونه اقدامات در زندگی ایرانیان به پدیده ای آشنا تبدیل شده است و پلیس هر سال در آغاز تابستان به مقابله با تعداد فزاینده ای از زنان با لباس های کوتاه و رنگ های روشن می پردازد.
بر اساس شریعت اسلام که بعد از انقلاب 1979 حاکم شد، زنان باید مو های خود را بپوشانند و لباس های گشاد بپوشند تا بدنشان نشان داده نشود. کسانی که تخطی کنند ممکن است به شلاق، جریمه و یا زندان محکوم شوند.
فارس نیوز، خبرگزاری نیمه رسمی ایران به نقل از مهدی احمدی سخن گوی پلیس پایتخت گفت: “پلیس از روزشنبه با زنانی که در انظار عمومی با وضعیت نامظلوب ظاهر شوند برخورد خواهد کرد.”
بسیاری از زنان بخصوص در نواحی مرفه تر شهر از روپوش و چادر احتراز می کنند و از لباس های کوتاه و کت های تنگ با رنگ های روشن استفاده می کنند و روسری خود را به عقب سر می برند و بخش هایی از موهای آن ها عیان می گردد.
مقررات اسلامی لباس پوشیدن در نواحی فقیر تر و نواحب روستایی کمتر مورد اعتراض قرار می گیرد. احمدی گفت: “پلیس در تهران تا کنون 1300 زن را متوقف کرده و به آن ها تذکر داده است که از این تعداد 59 نفر به دادگاه فرستاده شده اند.”
نحوه برخورد با زنانی که “بد حجاب” تشخیص داده می شوند بستگی به افسر مربوطه دارد. در برخی موارد به تذکر دادن اکتفا می شود و در برخی دیگر ممکن است زنان به اداره پلیس برده شوند و با قید وثیقه آزاد شوند. گفته می شود که “زنانی که در مقابل ارشاد پلیس مقاومت می کنند دستگیر می شوند.”
در هشت سال ریاست جمهوری محمد خاتمی که با هدف انجام اصلاحات انتخاب شد، این گونه سخت گیری ها کمتر شد. معذالک در آن دوره نیز دستگیری های پراکنده ای صورت می گرفت.
با انتخاب احمدی نژاد و قول های او برای بازگشت به ارزش های انقلاب، گروه های تندرو خواستار اقدامات موثرتر در مورد “رفتارهای غیر اخلاقی” شدند.
ولی برخی تحلیل گران نگران آن هستند که این گونه اقدامات درست در لحظاتی که دولت برای ایستادگی در برابر غرب برای برنامه هسته ای خود نیازمند حمایت مردمی است ممکن است باعث عکس العمل های شدیدی بشود.
رویترز، 23 آوریل