سی میلیون معلم به برخورد با همکاران ایرانی معترضند

نویسنده


moal_b.jpg


اتحادیه کارکنان صنف آموزش «آموزش بین الملل» (ای آی) برای دومین بار طی هفته گذشته نسبت به برخورد با تجمعات صنفی معلمان و عدم رسیدگی به مطالبات صنفی آنها به ویژه دستگیری گسترده تعدادی از معلمان ناراضی اعتراض کرده و از بالاترین مقامات جمهوری اسلامی خواسته است که نسبت آزادی معلمان بازداشت شده سریعا اقدام کند.

فرد ون لی وون، دبیر کل این اتحادیه بین المللی که مقر آن در شهر بروکسل است با انتشار نامه ای خطاب به محمود احمدی نژاد و سایر مقامات عالی رتبه کشوری اعتراض کلیه اعضای اتحادیه مذکور را به نحوه رفتار حکومت ایران با معلمان اعلام داشته است.

در این نامه که 25 اسفند ماه منتشر شده است آمده: «جناب رئیس جمهور احمدی نژاد، من از طرف 30 میلیون عضو آموزش بین الملل (ایی آی) در 169 کشور برایتان نامه می نویسم و سرکوب خشونت بار و دستگیری صدها معلمی را که در سراسر ایران برای دستمزدی درخور تظاهرات می کردند محکوم می کنم.»

در ادامه نامه با اشاره به تعهدات بین المللی دولت ایران در قبال کارگران آمده است: «ایران از اعضای قدیمی سازمان بین المللی کار (آی ال او) است و بنابراین ضروری است که از بیانیه آی ال او در مورد اصول بنیادین و حقوق کار که آزادی تجمع و حق قرارداد جمعی را تضمین می کند تبعیت کند. این حقوق به همه اتحادیه های کارگری و انجمن های حرفه ای از جمله انجمن های متعدد معلمین فعال در ایران مربوط می شود.»

در نامه اتحادیه آموزش بین الملل با تایید مطالبات معلمان ایرانی گفته شده است: «معلمین برای تائید حقشان در دستمزدی شایسته زندگی تظاهرات می کنند. کیفیت آموزش کودکان نیازمند معلمینی است که خوب آموزش دیده باشند، دستمزد کافی دریافت کنند و در شرایط کاری خوبی قرار بگیرند. در این صورت آنها می توانند کارشان را در کلاس خوب انجام دهند. معلمین و نمایندگان انجمن های آنها با سازماندهی تظاهرات در مقابل مجلس و وزارت آموزش و پرورش تقاضای گشایش باب مذاکره ای عادلانه داشتند. آموزش بین الملل بشدت از خبر جلسه در تاریخ 22 اسفند ماه در مجلس استقبال کرد. متاسفانه جلسه ای که برگزار شد نشان داد که مقامات ایرانی به گفتمان اجتماعی بی توجه اند و به حقوق اتحادیه های کارگری آنگونه که در معیارهای بین المللی کار ملحوظ شده اعتنایی نمی کنند.

«آموزش بین الملل» همچنین در بیانیه خود با اشاره به برخورد خشونت آمیز با معلمان در ایران را یادآور شده است: «دستگیری صدها معلم در 23 اسفند ماه 1385 همچنین بوضوح نقض بیانیه جهانی حقوق بشر است آنگونه که در ماده 20: “هر کسی حق تجمع مسالمت آمیز و تشکیل انجمن دارد” و ماده 9: “هیچ کسی نباید در معرض بازداشت، دستگیری و یا تبعید خودسرانه قرار گیرد.” مورد تاکید قرار گرفته است.»

دبیر کل «آموزش بین الملل» در نامه خود، خواسته های اتحادیه جهانی معلمان از احمدی نژاد را چنین بر شمرده است:

• آزادی بدون قید و شرط همه معلمان و نمایندگان آنها را که به خاطر تظاهرات دستگیر شده اند،

• گشایش باب مذاکرات جدی با نمایندگان معلمین در زمینه تقاضای طولانی مدت آنها برای بهبود دستمزدهاشان و شرایط قابل احترام کاری،

• تضمین این که در آینده حقوق معلمین و سازمانهای کارگری در برگزاری جلسات و اعتراضات عمومی مرتبط با شرایط کار و سیاست اقتصادی اجتماعی مورد احترام قرار می گیرد.

آموزش بین الملل در پایان نامه خود آورده است که از پاسخ مثبت به این خواسته ها استقبال می کند، اما درعین حال به نظارت بر وضعیت ایران ادامه می دهد.

این نامه علاوه بر رییس جمهوری به رییس مجلس شورای اسلامی، جهرمی، وزیر کار، متکی وزیر امور خارجه البرزی نماینده دائم ایران در موسسات سازمان ملل، سازمان بین المللی کار و کنفدراسیون بین الملی اتحادیه های کارگری (آی تی یو سی) رونوشت شده است.