حسن روحانی رئیس جمهوری ایران علاوه بر شادباش نوروزی از طریق صدا و سیما، پیامکهایی را نیز به تلفنهای شهروندان در ایران ارسال کرده که با انتقاد نمایندگان و برخی از وبسایتهای اصولگرا روبرو شده است. احمد اعلمی، فعال اصلاح طلب آن را” اسراف و تبلیغات پوپولیستی” دانسته اما خبرگزاریهای نزدیک به دولت و برخی دیگر از رسانهها گفتهاند ارسال این پیامک هیچگونه هزینهای برای دولت در بر نداشته است.
در ایران نیز مانند بسیاری از کشورهای جهان رسم است که مقامات ارشد حکومتی و دولتی در پیامهایی از طریق رسانههای جمعی آغاز سال نو را به شهروندان خود تبریک بگویند.
امسال علاوه بر آیتالله خامنهای، رهبری جمهوری اسلامی، حسن روحانی، رئیس جمهور نیز در پیام های جداگانهای آغاز سال ۱۳۹۳ شمسی را به ایرانیان تبریک گفتند.
روحانی در پیام خود از تلاش دولت در سال ۱۳۹۳ برای “زندگی راحتتر، نگرانی کمت” خبر داد و به تشریح دستاوردهای دولتش از زمان ریاست بر قوه مجریه در سال گذشته پرداخت.
او گفت: “چهره جمهوری اسلامی در صحنه جهانی کاملاً عوض شده و افزود سال گذشته در زمینه سیاست خارجی قدمهای بسیار مهمی برداشته شد و امسال هم دولت این سیاست را ادامه خواهد داد.”
اما به دنبال پخش این سخنان در نخستین ساعات سال جدید ، پیامکی با این متن نیز به تلفنهای همراه برخی از شهروندان فرستاده شد: “نوروز سرشار از شادی و امید را برایتان آروزمندم. حسن روحانی رییسجمهور.”
این خبر ابتدا تائید نشد اما به دنبال انتقاداتی که در این رابطه مطرح شد، خبرگزاریهای رسمی ضمن تائید آن، هر گونه صرف هزینه برای این پیامکها را تکذیب کردند.
به گزارش خبرگزاری فارس، اکبر اعلمی، از نمایندگان مجلس ششم در صفحه فیس بوک خود با تاکید بر اینکه “تبریک دوباره از طریق تلفنهای همراه توسط رئیس جمهور چندان ضرورتی نداشت” نوشته است: “صرفنظر از اینکه رفتارها و خلقیات دستکم سه دهه گذشته ایشان در مسئولیتهای مختلف خصوصاً در کسوت نمایندگی مردم در مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری که ضرورت حفظ ارتباط تنگاتنگ با موکلین را ایجاب میکند با چنین ادعائی سازگار نیست.”
آقای اعلمی در مطلب خود هزینه ۵۶ میلیون پیامک را از قرار هر پیامک ۵۰ ریال، رقمی معادل ۲۸۰ میلویون تومان محاسبه کرده است.
این در حالیست که خبرگزاری ایسنا روز یکشنبه، سوم فرودین ماه به نقل از”یک منبع آگاه” گزارش کرد که “هیچ یک از اپراتورها وجهی از نهاد ریاست جمهوری بابت هزینه ارسال پیامک دریافت نخواهند کرد و همه آنها به صورت اسپانسر این کار را انجام داده و میدهند.”
با این وجود انتقادها به پیامک حسن روحانی همچنان ادامه داشت. برخی از وبسایتهای اصولگرا، با انتقاد از این پیامک آن را در تضاد با توصیههای رهبر جمهوری اسلامی برای سال جدید ارزیابی کردهاند.
پایگاه اصولگرای عدالت خواهان گلستان در مطلبی نوشته است: “در سالی که حضرت آقا مجددا بر حمایت از تولید ملی و اقتصاد مقاومتی تاکید داشتند ارسال این پیامک علی رغم اینکه در راستای تقویت پیوند عاطفی بیشتر ملت با رییس جمهور ارزیابی شود منطقی به نظر نمیرسید.”
آیت الله علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی در پیام خود به مناسبت آغاز سال نو شمسی، سال ۹۳ را سال “اقتصاد و فرهنگ، با عزم ملی و مدیریت جهادی” نامگذاری کرده است.
با وجود تاکد بر “بیهزینه” بودن این پیامکها، احمد اعلمی در فیسبوک خود نوشته: “حتی اگر مخارج این اقدام از محل درآمدهای شخصی رئیسجمهور هم تامین شده باشد، باز با توجه به پیام تبریکی که همزمان و در چند نوبت بطور فراگیر از طریق شبکههای مختلف صدا و سیما پخش شد، این عمل بجز اسراف و تبلیغات پوپولیستی و عوامفریبانه زودرس حاصل دیگری به همراه نداشته است.”
اما در دفاع از اقدام روحانی، همشهری آنلاین طی یادداشتی در تحلیل این پیام نوشته است که “شاید آنچه که از سوی منتقدان صدا و سیما تحت عنوان ناکارآمدی رسانه ملی و عدم جذب مخاطب از سوی صدا و سیما عنوان میشود، سبب شده تا رئیسجمهور یک بار دیگر پیام نوروزی را از طریق پیامک برای مردم ارسال کند تا آنهایی که مخاطب رسانه ملی نیستند، از طریق پیامک، تبریک رئیس جمهور را دریافت کنند.”
ارسال پیامکهای نوروزی حسن روحانی تا روز نهم فروردین ماه ادامه داشته است. بر اساس گزارشها امکان استفاده از پاسخ به این پیامکها برای شهروندان فراهم نبوده است.