وحید ثابتیان
مقاله روزنامه کیهان در مورد حسین موسویان دیپلمات ارشد پرونده هسته ای ایران درزمان ریاست جمهوری محمد خاتمی، موجب واکنش مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام شد. کیهان با درج مطلبی ضمن اعلام اینکه “موسویان اغلب اتهامات خود را پذیرفته” از دستگیری افراد بیشتری درارتباط با این پرونده خبر داده بود.
کیهان که طی مدت بازداشت موسویان، در مورد این پرونده سکوت اختیار کرده بود، با انتشار گزارش یاد شده به دیگر سایت هایی پیوست که معمولا از منابع اطلاعاتی تغذیه می شوند. به همین جهت گزارش کیهان به سرعت مورد استقبال این سایت ها، از جمله رجا نیوزبه مدیریت فاطمه رجبی، همسر غلامحسین الهام سخنگوی دولت قرار گرفت.
مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام درپاسخ به اتهامات کیهان آورده است: “طی هفتههای اخیر برخی از سایتهای اینترنتی در مورد پرونده آقای موسویان، تاب و تحمل را از دست داده و با قضاوتهای زود هنگام خود قبل از اثبات اتهام، با درج اخبار مشکوک به نقل از «یک منبع آگاه» قصد تاثیرگذاری بر روند پرونده را داشتهاند. این رسانهها با طرح اتهام تکراری و اثبات نشده قصد دارند که بطور مصنوعی این موضوع را همواره در صدر اخبار خود زنده نگاه دارند.”
روزنامه کیهان در گزارش مزبوربه نقل ازیک منبع آگاه درخصوص موسویان نوشته بود: “اتهامات وی جاسوسی است و مراجع ذیربط مدارک فراوانی دراین خصوص در اختیار دارند. موسویان طبق این مدارک مدت ها با عوامل اطلاعاتی سرویس های انگلیس و ژاپن در تماس بوده و حتی صدای او در برخی مذاکرات تلفنی نیز ضبط شده است. به طور مثال موسویان در یکی از همین مذاکرات تلفنی به طرف خارجی می گوید با پشتیبانی شما مجلس هشتم را فتح خواهیم کرد.”
رجا نیوز اما عین این خبر را به نقل از یکی از اعضای هیات رییسه مجلس نقل کرده که گفته است: “موسویان دو مذاکره تلفنی با نمایندگان یکی از کشورهای بیگانه در موضوع انتخابات شورای اسلامی بویژه مجلس هشتم داشته است که صدای وی (موسویان) ضبط شده و در آن مکالمه گفته است با پشتیبانی شما مجلس هشتم را فتح خواهیم کرد.”
کیهان که طی سالهای گذشته همواره نقش بخش مطبوعاتی محفل اطلاعات موازی را ایفا کرده، به نقل ازمنبع اطلاعاتی خود همچنین نوشته است: “از منزل موسویان 86 سندی به کلی سری و 51 سند سری و محرمانه نظام به دست آمده است. برخی اسناد مربوط به دوره قبلی وزارت اطلاعات هم توسط موسویان به انگلیسی ها داده شده است… موسویان در قبال این خدمات، ویزای 5 ساله انگلیس را گرفته است.”
روزنامه کیهان، اتهامات خود را تنها متوجه شخص موسویان نکرده است. این روزنامه با گرفتن انگشت اتهام به سوی مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام آورده است: “موسویان در یک مذاکره پنهانی به طرف انگلیسی یادآور شده که دولت هزینه مرکز تحقیقات استراتژیک را کاهش داده و لذا لازم است انگلیسی ها در این باره کمک هایی به مرکز نمایند. که در ازای این درخواست طرف انگلیسی هزینه برگزاری چند کنفرانس در داخل و خارج کشور را پرداخت کرده است.”
مرکز تحقیقات استراتژیک در پاسخ این بخش از مقاله کیهان، اعلام کرده است: “مرکز تحقیقات استراتژیک دارای ردیف بودجه مشخص بوده و کلیه هزینههای این مرکز به تایید مقامات ذیصلاح رسیده است. همچنین هزینههای پرداخت شده در کنفرانسها نیز طبق همین روال از ردیفهای تعیین شده بودجه، پرداخت گردیده است…. تاکنون بابت برگزاری کنفرانسهای خود هیچ نوع کمک خارجی دریافت ننموده است. کنفرانسهای مشترک نیز با تایید شورای عالی مرکزتحقیقات مطابق جدول زمانبدی سالیانه برگزار گردیده و در هیچ یک از کنفرانس های مشترک برگزار شده، دولت انگلیس یا سازمانها و مراکز آن کشور مشارکت نداشتهاند.”
سئوال نمایندگان مجلس
در چنین شرایطی 26 نماینده مجلس شورای اسلامی با طرح سئوالی ازوزیر اطلاعات از وی خواسته اند اعلام کند آزادی موسویان تحت فشار جریانات خاصی صورت گرفته یانه؟
آن هم در حالی که یکی ازاعضای هیات رییسه مجلس به رجا نیوز گفته است: “اتهام موسویان نماینده ایران در مذاکرات هسته ای جاسوسی است و مدارکی دال بر صحت این موضوع وجود دارد. موسویان اطلاعاتی از مسائل مختلف کشور به ویژه مسایل هسته ای کشور را در اختیار سفارت انگلیس و ژاپن قرار داده است. اطلاعات زیادی در زمینه اتهامات آقای موسویان وجود دارد که در آینده منتشر خواهد شد.”